Lugnande för hund bäst i test – 3 bästa hund-lugnande!

Att kunna lugna en stressad hund är perfekt för de som blir stressade på nyår, när det åskar eller under resan. Vi har gått igenom de 3 bästa lugnande för hundar, och jämfört deras priser, säkerhet, effektivitet och ingredienser. Vi visar också vilket lugnande-medel som är bäst i test och utforskar effekten av de olika typerna.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Lugnande för hund bäst i test

Bäst i test: Animigo lugnande droppar

Animigo lugnande droppar
Smakar tonfisk
Rik på vitaminer
Lätt att få ner i maten
4.5/5 i snittbetyg
Hunden märker skillnad i doften

Vi gillar verkligen Animigos lugnande droppar, som får hunden att inte längre vara stressad. Enligt recensioner på Animigos egna hemsida är det bland annat bra för hundens sömn och många tycker den fungerar bra redan från första användningen. Här har de samlat ett snittbetyg på 4.5/5 (!) vilket är bland det högsta vi sett. Vi utser det härmed till hund-lugnande bäst i test!

En stor fördel med dessa droppar är att de är rika på aminosyror, vitaminer och mineraler. Det här adderar en hälsosam och balanserad komponent till hundens kost, vilket inte bara lugnar, utan även bidrar till deras övergripande hälsa.

Vi gillar också att det är just droppar. Det gör det otroligt lätt att få i maten, och man kan lätt få ner flera droppar i hundskålen utan att det märks (mer än doften förstås, det är svårt att lura hundars luktsinne).

Det vi inte gillar dock är att den är lite dyrare, i skrivande stund kostade den 249 kr för 100 ml. Har man en stor hund behöver man 3+ ml per dag, vilket gör att den bara håller cirka en månad.

Animigos lugnande droppar passar även som lugnande för katter!

Bästa lugnande tabletter för hundar: Animigo calming aid

Animigo calming aid
Smakar kyckling
Billigare alternativ
Lindrar bra
Ingen bedövningseffekt
Tablettform inte omtyckt av alla hundar

För lite mer långvarig effekt tycker vi att Animigos “Calming Aid” fungerar mycket bra. Visserligen är det svårt att få tabletter i hundar, men i och med att de smakar kyckling brukar det inte vara några större problem när de vant sig.

Burken har 120 tuggtabletter, vilket räcker ungefär 2 månader och är därav billigare än dropparna. Tabletterna i sig innehåller 100% naturliga ingredienser och har ingen bedövningseffekt.

Det är inte bara vi på DjurJohnny.se som gillar de, i recensioner nämns det att de fungerar bra för hundar i stressade situationer och baserat på 67 omdömen har de ett snittbetyg på 4.5/5.

Bäst för stressade hundar: Canosept ‘Home Comfort’

Canosept “Home Comfort”
Praktiskt
Hunden hatar det inte
Naturliga extrakt
Perfekt för inomhusbruk
Varierande effektivitet

Canosept ‘Home Comfort’ är verkligen en lugnande spray som lever upp till sitt namn. En revolutionerande produkt, framtagen med tanke på främst hundar som är i hemmet, men också på resande fot.

Vi gillar det faktum att Canosept fokuserat på naturliga extrakt (lavendel och baldrian). Dessa vegetabiliska ämnen har använts sedan urminnes tider för sina lugnande effekter. Vi tycker det fungerar riktigt bra även på hundar!

Sprayflaskan i sig gör den otroligt lätt att använda, till skillnad från lugnande pasta eller tabletter. Hunden kanske inte tycker om det jättemycket, men doften är faktiskt helt okej. Det vi inte tycker om är att det är svårt att dosera med sprayen, på så sätt blir det också varierande effekter.

Bästa lugnande till hund

Hur väljer man den bästa lugnande produkten för hundar?

Att välja det bästa lugnandet för hundar är svårt, den ena varianten kanske är bra för taxar, medan en annan fungerar bra för rottweilers. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man köper lugnande för hundar, vilket inkluderar rätt kombination effektivitet, säkerhet och bekvämlighet, typ av lugnande, om hunden tycker om det, ingredienserna, hur snabbt det verkar och håller länge det håller i sig.

  • Vilken typ det är (spray, tabletter, pasta eller droppar): Vilken typ som är bäst beror till stor del på din hund. Spray kan vara bra för direkt effekt, medan tabletter eller droppar används för att ge långsiktiga resultat.
  • Om hunden tycker om det: Du vill inte behöva kämpa för att få i hunden det lugnande. Att välja ett som hunden själv tycker om är därför optimalt. Detta innebär ofta smaksatta tabletter eller droppar, från erfarenhet tycker hundarna om det betydligt mer.
  • Ingredienserna: Varje hund reagerar olika på olika aktiva ingredienser. Vissa lugnande medel kan innehålla avslappnande örter som kamomill och valeriana, medan andra kan ha starkare substanser. Titta på vilka ingredienser som finns i det och dubbelkolla med veterinären om det är något du är osäker på.
  • Hur snabbt det verkar: Beroende på situationen måste du kanske att ha ett lugnande som verkar snabbt. Om din hund exempelvis blir rädd när det åskar, kan ett snabbverkande lugnande vara bäst.
  • Effekt som håller i sig: Om din hund kontinuerligt har problem med ångest eller stress, kan du behöva ett lugnande medel som har en mer långvarig effekt.
Lugnande för hund test

Hur gjorde vi vårt test av lugnande till hundar?

Vi påbörjade vårt test av lugnande till hundar genom att titta på vilka olika varianter det fanns. Vi visste faktiskt inte att det fanns så många olika alternativ på marknaden, men vi hittade bland annat produkter från animigo och mer välkända tillverkare. Ganska snabbt kunde vi definiera vilken som var bäst genom att titta på pris, effektivitet och ingredienslistorna.

Källor