Bästa lugnande till katt 2023 [Bäst i test]

Letar du också efter bästa lugnande till katt? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln har vi satt ihop en lugnande för katt bäst i test lista, men också en del annat. Bland annat hittar du en köpguide inför ditt köp och svar på lite vanliga frågor! Läs vidare för att få reda på vilka saker som verkligen är bäst för att lugna katten.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Bästa lugnande till katt

Valeriana lugnande till katt – bäst i test!

Tre stycken prassel-leksaker för katter som innehåller lugnande Valeriana

Det absolut mest effektiva sättet att lugna katter är med hjälp av leksaker! Detta är en prasselkudde som kombinerar lek med plantan Valeriana. Det är ett växtsläkte som agerar lugnande när det används av katter.

Det som skiljer de här prasselkuddarna från de åtskilliga sprayflaskor med lugnande är att katten går dit själv! Du kommer märka att katten tar med sig Valeriana-kudden när den vill känna dess effekter. Då slipper du anstränga dig!

Bästa lugnande kattspray: Beaphar

En liten sprayflaska med lugnande för katter tillverkad av Beaphar

Den här lilla sprayflaskan från Beaphar kommer vara riktigt behändig för att lugna ner katten din! Även den här innehåller växten Valeriana som ger katten en känsla av lugn. Den kan vända kattens stissiga tillstånd på bara några sekunder under en stressig situation.

Den är riktigt effektiv när katten ska byta miljö, eller när det kommer lite för många gäster till huset. Rekommenderas varmt av oss i redaktionen!

Bästa lugnande doft för katter: Vetocanis

En lila förpackning med lugnande doft för katter tillverkad av Vetocanis

Detta är en lite annorlunda variant av lugnande för katter. Det är nämligen en liten flaska fermoner som gör katten otroligt lugn! Till skillnad från sprayen är den dock svår att ta med sig på resande fot, den är till för att få katten att känna sig trygg hemma.

Otroligt enkel att använda, egentligen bara att ställa upp. Dessutom håller refillen i upp till 45 dagar och är därför riktigt prisvärd!

Vanliga frågor

Hur fungerar lugnande medel för katter?

Lugnande medel för katter fungerar genom att imitera naturliga feromoner (som liknar mammans), vilket leder till minskad ångest och stress. Exakt hur de fungerar varierar beroende på vilken typ av lugnande medel det är.

Lugnande till katt bäst i test

Så hittar du det bästa lugnande till katten

Att hitta rätt lugnande för din katt kan vara en utmaning. Med ett överflöd av produkter på marknaden, hur vet du vilken som faktiskt är bäst? Från lugnande leksaker till sprayer och dofter, i den här artikeln kommer vi att titta på de bästa metoderna för att hjälpa din katt att känna sig trygg och avslappnad.

Lugnande leksaker för katter

Lugnande leksaker kan vara ett fantastiskt sätt för din katt att få utlopp för sin energi på ett produktivt och lugnande sätt. Många av dessa leksaker har kattmynta eller Valeriana i sig, vilket är växter som har en naturligt lugnande effekt på katter. Några punkter att tänka på när du väljer lugnande leksaker inkluderar:

  • Kvalitet: Se till att leksaken är tillverkad av hållbara och säkra material.
  • Storlek: Leksaken ska vara lagom stor för din katt att leka med utan att bli frustrerad eller sätta den i halsen.
  • Hur kul är den?: Välj en leksak som kommer att hålla din katts uppmärksamhet, kanske med en roterande funktion eller en inbyggd laserpekare.

Lugnande sprayer

Lugnande sprayer är en annan bra lösning för att hjälpa din katt känna sig avslappnad. Dessa sprayer innehåller ofta feromoner som efterliknar de som naturligt produceras av mamma-katter, vilket ger en känsla av trygghet. När du väljer en lugnande spray, kom ihåg att:

  • Kontrollera ingredienserna: Se till att sprayen inte innehåller några skadliga kemikalier.
  • Prova olika varianter: Varje katt är unik, så vad som fungerar för en behöver inte nödvändigtvis fungera på din katt.
  • Använd den sparsamt: För mycket kan vara överväldigande för din katt. Följ alltid det som står på flaskan!

Lugnande dofter

Även om katter inte har samma uppskattning för doftljus som vi människor, så kan dofter fortfarande ha en lugnande effekt. Lugnande dofter kan vara särskilt effektiva för att lugna nervösa katter, och Valeriana är en populär ingrediens i många av dessa. Här är några saker att tänka på när du väljer en lugnande doft för din katt:

  • Naturliga ingredienser: Välj produkter som innehåller naturliga dofter snarare än syntetiska. Traditionellt sett hatar katter syntetiska dofter.
  • Mild doft: Katter har mycket känsliga luktsinnen, så en mild doft är bäst.
  • Testa olika dofter: Precis som med sprayer, kan olika katter föredra olika dofter.

Att hitta det bästa lugnande för din katt kan ta lite tid, vi vet. Men oavsett om du väljer en lugnande leksak, spray eller doft, kommer ditt val att göra stor skillnad för din katts mående. Lycka till!

Lugnande för katt test

Så genomfördes vårt test av lugnande för katter

Vi påbörjade vårt test av lugnande för katter genom att titta på vad som fanns på marknaden. Ganska snabbt hittade vi några modeller som alla fungerade på olika sätt. De tre fick det bli!

Vi läste då på om produkterna med hjälp av beskrivningar från tillverkarna och kunders recensioner. Med informationen vi läst oss till satte vi sedan ihop våra egna recensioner om de.

För att avsluta behövde vi också komma fram till vilken som faktiskt var det allra bästa lugnande för katter. Det gjordes genom att helt enkelt väga positiva och negativa sidor mot varandra.

Källor