Ortopedisk hundbädd bäst i test – 3 bästa modellerna!

En otropedisk hundbädd är bra för hundar som har ont i leder, muskler eller bara börjar bli gamla. Det omfamnar de och ger stöd åt hela kroppen vilket gör hunden mer avslappnad. I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa ortopediska hundbäddarna. Vi jämför olika modellers storlekar, enkelhet att tvätta, material och komfort. Vi utforskar även vilken ortopediska hundsäng som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ortopedisk hundbädd bäst i test

Bäst i test: Karlie Cushion ortopedisk hundbädd

Karlie Cushion ortopedisk hundbädd
Högkvalitativa material
Memory foam
Avtagbar klädsel
Bärhandtag
Inga kanter

Last updated: 2024-01-15 11:46:17

Den modell vi utser till ortopedisk hundbädd bäst i test är “Karlie Cushion Ortho”. Det är en fantastisk modell tillverkad i högkvalitativ memory foam som formar sig kring hundens kropp. Hunden verkligen älskar den och det tycker vi väger upp för det högre priset.

Hela designen är tryckavlastande och även större hundar ligger mycket skönt på den utan att sjunka igenom madrassen. Det vi inte gillar är dock att den inte finns i mindre storlekar hos alla återförsäljare, man får leta lite om man vill ha de mindre storlekarna.

Vi gillar däremot att klädseln enkelt plockas av med hjälp av blixtlåset. Det gör att man lätt kan tvätta den regelbundet utan att det tar allt för mycket tid.

Bästa ortopediska hundbädd för små hundar: Bia Bed Ortho

Bia Bed Ortho hundbädd
Svensk tillverkare
Prisvärd
Läderklädsel (fuskläder) som är lätt att rengöra
5/5 i snittbetyg
Inte varm

Last updated: 2024-01-15 11:46:17

För små hundar uppskattar vi den svenska tillverkaren Bia Bed’s variant med läderklädsel (fuskläder). Den klädseln gör inte bara att svett och vatten rinner av när hunden drar med sig det i sängen, det gör också att man lätt kan skölja av bädden utan att klädseln behöver tas av. Trots det kan klädseln tas av, men det är inte så lätt som att bara dra i en dragkedja.

Vi gillar också det faktum att hundbädden har mjuka kanter. Det gör att hunden kan sova med en mjuk huvudkudde, samtidigt som kroppen omfamnas av den härliga memory foamen. Memory foamen är högkvalitativ och vi gillar även den.

I recensioner på Vetzoo.se har den samlat ett snittbetyg på 5/5 och recensionerna nämner att det är denna eller inget! Bland de finaste recensionerna vi sett på länge!

Bädden kanske däremot inte fungerar för dig som har ett kallt hus under vintermånaderna i och med lädermaterialet. Det gör den ganska kall, och hundar kan undvika den.

Snyggaste ortopediska hundbädden: Basic WellB

Basic WellB ortopedisk hundbädd
Snygg design
Anti-glid på undersidan
Lätt att tvätta
Otroligt mjuk och bekväm
Inte så många olika storlekar

Last updated: 2024-01-15 11:46:18

Basic WellB är en otroligt skön ortopedisk hundsäng med bra stöd på sidorna och memory foam. De stoppade sidorna gör att hunden får en skön kudde att sova mot.

Det som skiljer den från de andra vi testat är att den har betydligt mysigare klädsel. Botten är otroligt mjuk och lite lurvig, samtidigt som minnesskummet gör den ortopedisk. Vi var lite bekymrade att denna klädseln inte skulle gå att ta av – så är dock inte fallet! Den går lätt att plocka av och maskintvätta.

Det vi på DjurJohnny.se dock gillar allra mest med Basic WellB är designen! Denna passar in riktigt bra i nästan alla inredningsstilar, och strecken på sidan påminner om lyxmärket “Thom Browne”. Texturen och de grå-vita färgerna är det som lyfter den över sina konkurrenter sett till design.

Bästa ortopediska hundbädden

Hur väljer man den bästa ortopediska hundbädden?

Att välja den bästa ortopediska hundbädden är ingen lätt uppgift, eftersom den ena varianten kanske är väldigt bra för en golden retreiver, medan en annan är optimal för små hundar. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer mellan ortopediska hundsängar, dessa inkluderar storlek, enkelhet att tvätta, högkvalitativa material och halkfri botten.

  • Rätt storlek: Din hund ska ha tillräckligt med utrymme att röra sig fritt, men också kunna sträcka ut sig helt och hållet.
  • Lätt att tvätta: En ortopedisk hundbädd kommer utan tvekan bli smutsig över tid. För att hålla den ren och fräsch, borde den vara lätt att tvätta. En avtagbar klädsel är det viktigaste eftersom dessa varianter är riktigt lätta att tvätta.
  • Högkvalitativa material: Din hunds säng ska inte tappa formen över tid! Det motverkas genom att köpa en tillverkad av högkvalitativa material. I ortopediska hundsängar är memory foam ett populärt val, det rekommenderar även vi på DjurJohnny.
  • Halkfri botten: En botten med halkskydd gör att den inte glider runt på golvet.

Vad är en ortopedisk hundbädd?

En ortopedisk hundbädd är en specialdesignad hundsäng som ger extra stöd, ofta med “memory foam” för att lindra tryck på leder och ben hos hundar, särskilt äldre eller de med artros.

Vad är skillnaden mellan en ortopedisk hundbädd och en vanlig?

Skillnaden mellan en ortopedisk hundbädd och en vanlig är att den ortopediska är utformad för att ge bättre stöd för hundens leder och muskler.

Är ortopediska hundbäddar dyrare än vanliga?

Ja, ortopediska hundbäddar är ofta dyrare än vanliga hundbäddar på grund av deras högre kvalitet, special-design och tjockare material.

Ortopedisk hundbädd test

Hur gjorde vi vårt test av ortopediska hundbäddar?

För att göra vårt test av ortopediska hundbäddar började vi först och främst med att titta på vilka tillverkare som erbjöd just ortopediska hundbäddar. Det vi kom fram till ganska snabbt är att alla ortopediska hundsängar inte nödvändigtvis passar lika bra för alla hundraser. Därför valde vi att dela upp testet, och jämföra andra kriterier istället. För att skriva våra recensioner tittade vi främst på tillverkarnas egna beskrivningar, men också ett tresiffrigt antal recensioner.

Källor