Torrfoder för små hundar bäst i test – för olika behov

Torrfoder för små hundar skiljer sig lite från annat torrfoder för hundar med sitt näringsinnehåll, men framför allt storleken på bitarna. Detta för att små hundar inte ska sätta i halsen och för att små hundraser behöver annan näring än stora. Vi går igenom de 3 bästa torrfodren för små hundraser, och jämför deras köttinnehåll, näringsvärde, pris, bitstorlek och kundrecensioner. Dessutom kommer vi fram till vilket torrfoder för små hundar som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Torrfoder för små hundar bäst i test

Bäst i test: Nutrima ‘Vital’ för små hundar

Nutrima “Vital” för små hundar
4.6/5 i snittbetyg
Tycks om av hunden
Rik på antioxidanter
Färskt och torkat animaliskt protein
Inte allergivänligt

Jmf. pris: 97 kr/kg för påse på 8 kg. 144 kr/kg för påse på 2 kg.

Vi utser nu Nutrima “Vital” small breed som det bästa hundfodret för små hundar på grund av dess hälsosamma mix av färskt och torkat animaliskt protein, funktionella kolhydrater, nyttiga fetter och oljor. Fodret står verkligen ut från konkurrenternas med sina antioxidanter, vilket är extra bra för små hundars dåliga matsmältning.

Antioxidanterna är naturliga från ringblomma, blåbär och fodret innehåller dessutom vitamin A, C och E. Vi gillar också att Nutrima inkluderar tranbär i mixen, vilket enligt PetMD är hälsosamt för hundar.

Vi på DjurJohnny.se gillar också sammansättningen av fodret med sina små bitar som passar perfekt för mindre hundraser.

Hos ArkenZoo.se har Nutrima “Vital” small breed fått ett genomsnittligt betyg på 4.6/5 baserat på 40 omdömen och recensenter nämner hög kvalitet, och att även kräsna hundar älskar det.

Innehållsförteckning

Färsk tillagad kalkon (19 %), torkad kalkon (18 %), brunt ris, havre, korn, torkad kyckling (8 %), färsk tillagad kyckling (5 %), kalkonfett, kycklingbuljong, mineraler, vitaminer, betmassa, linfrö, natriumhexametafosfat, frukto-oligosackarider 1000 mg/kg, mannan-oligosackarider 650 mg/kg, ringblomma, blåbär, yucca, tranbär, vetegräs.

Bäst mot hundar med dålig mage: Hill’s ‘Science Plan’ small & mini

Hill’s “Science Plan” small & mini
Bra mot hundar som är dåliga i magen
Milt mot magen
God kycklingsmak
Bra bitstorlek
Lite dyrare

Jmf. pris: 166 kr/kg

Hill’s “Science Plan” small & mini är en del av en produktserie rekommenderad av veterinärer. Just den vi testat är med kycklingsmak och passar hundar upp till 10kg, passar tyvärr inte små hundvalpar.

Vi gillar att Hill’s valt att inkludera både omega-3 och omega-6 för att stärka både hundens hud och päls. Dessa ingredienser gör också fodret mer skonsamt mot små hundrasers ömtåliga magar. Det är just det fodret fokuserar på – små hundraser som har dålig matsmältning.

Kycklingsmaken älskas verkligen av hundar, och bitarna i sig är små nog för att inte sättas i halsen. Vi rekommenderar dock en slow feeder för dig som har en glupsk hund, det är väldigt lätt att hetsäta så här små bitar!

Hills’s “Science Plan” small & mini är en nykomlig till marknaden, och vi hittade därför inte så många recensioner, men de vi hittade på Arkenzoo.se nämnde att den fungerade mot hundar med magont.

Innehållsförteckning

Kyckling- och kalkonmjöl, risdrav, majs, råris, korn, havre, majsglutenmjöl, animaliskt fett, hydrolysat, vegetabilisk olja, torkad betmassa, linfrö, mineraler.

Bästa billiga hundfoder för små hundar: Smaak kyckling

Smaak kycklingsmak
Lätt att smälta
Billigt
Miljövänlig
Uppskattad kycklingsmak
Endast 46% kött

Last updated: 2024-01-15 12:02:05

Jmf. pris: 46 kr/kg för påse på 8 kg. 74 kr/kg för påse på 2 kg.

Det bästa billiga hundfodret för små hundar kommer från det finska märket “Smaak” och har en god kycklingsmak. Det är GMO-fritt med små godbitar som enligt recensioner fullkomligt älskas av hunden.

Själva näringen i den är utformad på ett bra sätt för små hundraser och innehåller bland annat örter och bär för att främja mag- och tarmhälsa. Just maghälsan har Smaak verkligen tagit på allvar och har därför dessutom inkluderat linfrön och probiotika (FOS och MOS).

Kulorna i sig är perfekta för små hundraser och mäter endast 9×4 mm i storlek. Detta i kombination med kycklingfettet gör att hundar uppskattar maten.

Vi gillar dock inte att det endast innehåller 46% kött, men något måste man nog offra för det billigare priset.

Innehållsförteckning

Kyckling 46 % (torkad kyckling 24 %, färsk kyckling 17 %, kycklingfett 5 %), havre, korn, betmassa, krossat linfrö, mineraler, vitaminer, fruktooligosackarider, mannanoligosackarider, lingon, persilja

Bästa torrfodret för små hundar

Hur väljer man det bästa torrfodret för små hundar?

När man väljer det bästa torrfodret för små hundar, är svaret olika för olika hundar. Nedan är en lista på saker man borde ha i åtanke när man ska köpa torrfoder för små hundraser, dessa inkluderar minst 45% kött, näringsvärdet, att hunden tycker om det, små bitar och åldersanpassning.

  • Minst 45% kött: Hög kötthalt betyder högkvalitativ mat, samma gäller för hundmat. Köttet är en primär källa till protein, vilket ska vara den främsta näringen i hundfoder.
  • Näringsvärde: Små hundar har näringsbehov som skiljer sig från stora hundar. Ett optimalt näringsvärde innefattar en balanserad mix av proteiner, fetter, kolhydrater, mineraler och vitaminer.
  • Att hunden gillar det: Även om torrfodret har en hög kötthalt och uppfyller alla näringskrav, kommer hunden inte ens äta det om den inte tycker om det. Smaken är avgörande för att säkerställa att din hund får i sig maten.
  • Små bitar: För att underlätta för små hundar att äta och smälta maten effektivt, bör storleken på bitarna vara liten. Vi rekommenderar inte större än 5 mm x 5 mm stora bitar.
  • Åldersanpassat: Valpfoder skiljer sig från mat för vuxna hundar eftersom de har olika näringsbehov. Se till att välja ett foder som är anpassat efter hur gammal din hund är.

Vad skiljer hundfoder för små hundar från vanligt hundfoder?

Hundfoder för små hundar skiljer sig från vanligt hundfoder genom att ha mindre bitar, anpassad näring för högre energibehov och ofta ingredienser som stödjer tandhälsa, eftersom små hundar enligt Evidensia tenderar att ha mer problem med tänderna.

Varför ska små hundraser ha annan mat?

Små hundraser ska ha annan mat eftersom deras metabolism ofta är snabbare än större hundars, de kräver alltså mer energi (kalorier) per kilo kroppsvikt. Deras mindre storlek och specifika hälsobehov, såsom tanrpbolem och matsmältning, kräver specialfoder.

Torrfoder för små hundar test

Hur gjorde vi vårt test av torrfoder för små hundar?

För att göra vårt test av torrfoder för små hundar började med att plocka fram lite annorlunda märken, inte det vanliga Royal Canin, men vi tyckte ändå att Hill’s platsade på topplistan. I övrigt var det lite annorlunda märken som tog topplaceringar i testet, men det är efter att vi jämfört näringsvärden, ingredienser och hur hälsosamma de var. Vi läste en hel del produktrecensioner och beskrivningar för att ta reda på mer information om alla foder. Utifrån det vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om de.

Källor