Hundvisselpipa bäst i test – hitta bästa hundvisselpipan!

Letar du efter hundvisselpipa bäst i test? Då är den här artikeln för dig! Vi hjälper dig nämligen hitta den absolut bästa hundvisselpipan för att tillfredsstäla dina behov.

En hundvisselpipa är bra för all möjlig hundträning, inte bara för vallning och jakt. Du kan använda den för enkel vardagslydnad, eller för att kalla tillbaka hunden. Fortsätt läsa för att ta reda på vilken visselpipa som faktiskt gör jobbet bäst!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för firstvet.com, granngarden.se & vetzoo.se

Hundvisselpipa bäst i test

1. Trixie hundvisselpipa

2. Trixie överljudsvisselpipa

3. Trixie visselpipa i plast

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Trixie hundvisselpipa – bäst i test!

Trixie hundvisselpipa
Trixie hundvisselpipa

Trixie är ett av de populäraste tillverkarna av hundprylar idag, och med bra anledning! Även denna gång har de lanserat en riktigt bra visselpipa som är tillverkad i plast och metall.

Plasten på skaftet ger den bra grepp, även när det regnar ute. På toppen hittas en liten ögla så att den enkelt kan hängas på en nyckelknippa.

Frekvensen lämpar sig bra för exempelvis inkallning av hunden. Dessutom fungerar den riktigt bra på långa avstånd!

Last updated: 2024-01-15 14:27:09

2. Trixie överljudsvisselpipa

Trixie överljudsvisselpipa
Trixie överljudsvisselpipa

Den här visselpipan passar dig som har lite erfarenhet sedan tidigare. Den är annorlunda på det sätt att man kan justera tonfrekvensen för olika kommandon.

Hela pipan är tillverkad i metall och är väldigt liten i designen på sina 5cm. Ögla hittas även längst upp för att kunna hängas på en nyckelknippa.

En riktigt bra visselpipa som fungerar förvånansvärt bra över längre avstånd.

3. Trixie visselpipa i plast

Trixie visselpipa
Trixie visselpipa

Även den här modellen är gjord av det välkända varumärket Trixie! Den här är däremot helt tillverkad i plast vilket motiverar den lite billigare prislappen.

Visselpipan producerar en konsekvent tonfrekvens som lämpar sig för flera olika typer av kommandon.

Med den här modellen får du även med ett snöre så att du kan hänga den runt halsen. Alltså blir det ett bra alternativ för dig som inte använder nyckelknippa.

Last updated: 2024-01-15 14:27:12

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en hundvisselpipa?

En hundvisselpipa kostar omkring 50kr, oavsett vilken modell du vill ha. Det är en riktigt simpel pryl, därför kostar även de mer påkostade modellerna också runt 50-lappen.

Vad används en hundvisselpipa till?

En hundvisselpipa används för att träna hundar. Man kan alltså träna hunden att associera olika ljud till olika kommandon.

Vad är en hundvisselpipa?

Sanningen är den att de flesta som tänker på hundvisselpipor, tänker på den typ som bara kan höras av hundar. Men så är faktiskt inte ofta fallet, de flesta modeller kan även människor höra! De flesta visselpipor för hundar skapar ett högt ljud som tydligt kan höras – nästan som när en domare visslar.

Att vissla ger ett unikt ljud, och hunden kommer på så sätt associera det ljudet med ett kommando. Därför kan du träna hunden att lära sig flera kommandon med samma visselpipa.

Bästa hundvisselpipan

Hur hittar man den bästa hundvisselpipan?

Att hitta den bästa hundvisselpipan är ingen enkel uppgift. Detta är för att de allra flesta modellerna ser likadana ut! Hur ska man då veta vilken som är bäst?

Sanningen är den att de allra flesta visselpipor på marknaden är hyfsat lika varandra. Därför blir det snarare andra kvaliteter man får titta på. Här är några av de saker vi rekommenderar att ha i åtanke;

Tillverkare

Vem som tillverkat visselpipan är i detta fall det allra viktigaste enligt oss. Se till att det är ett välkänt varumärke, men också att de förknippas med kvalitet. Som tidigare nämnt är modellerna väldigt lika varandra, och det är saker man inte ser som verkligen skiljer de åt. Till exempel brukar de sämre tillverkarna snåla på materialen. Alltså göra de tunnare, och på så sätt går de sönder snabbare.

Pris

Priset är en viktig faktor i fallet av visselpipor. Vi tycker inte man ska betala över 100kr för en, oavsett hur cool den ser ut att vara! I slutet av dagen är det en visselpipa som bara har en uppgift – att producera ljud. Vi rekommenderar därför bara modeller mellan 40 och 70kr. Detta är “the sweet spot” enligt oss. Chansen är stor att de över hundralappen inte ens är av högre kvalitet ändå.

För dig som jagar med hunden rekommenderar vi att du också kollar in vår hundförarväst bäst i test lista!

Hundvisselpipa test

Hur gjorde vi vårt hundvisselpipa test?

Vi började vårt hundvisselpipa test med att hitta några passande modeller. Det gjordes genom att titta vilka modeller som är mest populära. Ganska snabbt hittade vi en handfull modeller, och vi fördjupade oss ännu mer genom att titta på dess kundrecensioner. Efter det valde vi ut de 3 varianter som presterat bäst enligt tidigare kunder.

Dessa 3 varianter beställdes hem illa kvickt, och vi började testa de. Det framgick ganska snabbt att alla modeller definitivt var användbara, ingen som stack ut som direkt “dålig”. Därför valde vi att rangordna de med hjälp av dess andra kvaliteter. Detta var bland annat material, pris och storlek.

Källor