Artros-kosttillskott för hund bäst i test (3 Bästa)

En stor del hundar drabbas förr eller senare av artros, och då kan ett artros-kosttillskott vara en vardagshjälte. I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa artros-kosttillskotten för hundar och jämför deras pris, utformning, recensioner och hälsofördelar. Vi utnämner också en av de till bäst i test och visar dig vad du ska leta efter när du ska köpa kosttillskott för en hund med artros.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Artros-kosttillskott för hund bäst i test

Bäst i test: Animigo laxolja

Animigo laxolja
Praktisk pumpflaska
Prisvärd
Lätt att stoppa i maten
Passar både hundar och katter
Stark fiskdoft

Animigos laxolja är det vi ser som det bästa kosttillskottet för hundar med artros. Den är tillverkad av nyfångad odlad lax, vilket innebär att den är både dioxinfri och säker för hundar. Den är till och med “Marine Trust Certified”, vilket är en kvalitetsstämpel av fiskprodukter.

Laxen är rik på omega-3, omega-6 och omega-9 vilket är det som bidrar till hundens ledhälsa. Men det gör också att hunden till exempel får finare päls, vilket är en stor fördel i och med att äldre hundar (med sämre pälskvalitet) är de mest drabbade av artros.

Vi på DjurJohnny gillar mest av allt den praktiska flaskan. Pumpa ur olja gör man enkelt utan att det blir en massa fett och läckage. I och med att det är i flytande form vilket gör den lätt att tillsätta i maten och varken hundar eller katter verkar reagera särskilt starkt på den förändrade smaken.

Recensioner på Animigos egna hemsida nämner att deras hundar fått bättre pälskvalitet och att djuren tycker om det.

Bästa kapslarna: Animigo glukosamin & kondroitin

Animigo glukosamin & kondroitin
Lindrar ledvärk
Prisvärd
Bra ingredienslista
Passar även katter
Kapselform

Vi gillar även Animigos glukosamin & kondroitin som kombinerar två naturligt förekommande ämnen i form av ett kosttillskott. Glukosaminen gynnar broskbildningen, medan kondroitionen bidrar till obehindrad och smärtfri rörelse av lederna. De har även valt att använda vitamin C och gurkmeja för att få kosttillskottet att vara ännu hälsosammare!

Det vi inte tycker om är dock att det tillverkats i kapselform och egentligen utformats för att ätas helt. Det blir svårt att få hunden att tycka om det då, speciellt för mindre hundraser. Det gör också att man inte kan dosera ordentligt efter hundens vikt. För stora hundar krävs flera kapslar per dag!

Det har dock fått 4.5/5 i snittbetyg på Animigos egna hemsida där kunder nämner hur bra produkten hjälpt deras äldre hundar.

Bäst budgetval: SvenskaDjurApoteket glukosamin

SvenskaDjurApoteket glukosamin
Billigt!
4.7/5 genomsnittligt betyg
För god ledhälsa
Svensk tillverkare
Pulverformen inte så omtyckt av hundar

SvenskaDjurApoteket är en av våra favorittillverkare av alla typer av kosttillskott för djur, inte bara för hundar. Den är gjord för att bevara friskt brosk och stimulerar nybildningsprocessen av skadat broskt. Glukosamin i sig bidrar till god ledhälsa och passar därför perfekt för hundar med artros.

Det vi inte gillar är dock att det är ett pulver, vilket gör det svårt att få i vissa hundar. Priset däremot, är raka motsatsen, det är lätt att få i sig! 120 g för 139 kr i skrivande stund är otroligt billigt och håller i flera månader.

Hos TinyBuddy.se har den ett genomsnittligt betyg på 4.7/5 baserat på 106 recensioner. Där nämner folk bland annat att det fungerar minst lika bra som motsvarande dyra medel som rekommenderas av veterinärerna.

Bästa artros-kosttillskottet för hundar

Hur väljer man det bästa artros-tillskottet för hundar?

Att välja det bästa artros-tillskottet för din hund kan vara en utmaning, men det blir mycket enklare när du vet vad du ska tänka på. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer kosttillskott för hund-artros, den inkluderar vilken typ av tillskott hunden behöver, inte för mycket tillsatser, prisvärdhet, och tillgänglighet.

  • Vilken typ av kosttillskott hunden behöver: Olika hundar har olika behov, och olika artros-tillskott har olika fördelar. Vissa tillskott fokuserar mer på inflammation, medan andra kan fokusera på att hjälpa till med smärtlindring eller att förbättra rörelsefriheten.
  • Utfyllnader: Kvalitet är otroligt viktigt när det kommer till kosttillskott. För mycket utfyllnader är en röd flagga vi på DjurJohnny tycker du ska undvika!
  • Prisvärdhet: Istället för att titta på vad burken kostar borde du räkna ut priset per kapsel. Om det är en olja, får du förstås istället räkna per milliliter. Därefter jämför du det priset med andra alternativ på marknaden.
  • Tillgänglighet: När du väl hittat ett kosttillskott som fungerar bra för din hund är det otroligt frustrerande att inte kunna få tag på den igen. Se till att den kommer från ett känt varumärke som finns hos många zoohandlar.
Artros-kosttillskott för hund test

Hur gjordes vårt test av artros-kosttillskott för hund?

För att testa artros-kosttillskott för hundar började vi först och främst med att titta på vilka som tillverkade sådana tillskott. Vi hittade ganska snabbt de vi känner till väl såsom Animigo och SvenskaDjurApoteket. Vi tog en närmre titt på de och började gå igenom deras recensioner från kunder, men också en del av vad de själva skrivit i sina produktbeskrivningar.

Källor