Fästingplockare bäst i test – hitta bästa fästingplockaren!

Letar du också efter fästingplockare bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi listar nämligen de allra bästa fästingplockarna som passar både hundar och katter.

Det är otroligt jobbigt att plocka bort fästingar utan verktyg, därför rekommenderar vi alltid en fästingplockare för dig som har djur. Det underlättar inte bara att plocka bort den, det säkerställer också att du får bort hela fästingen.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.se

Fästingplockare bäst i test

1. O'Tom fästingplockare

2. Trix fästingsnara

3. Tick Twister

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

1. O’Tom fästingplockare – bäst i test!

O'Tom fästingplockare
O’Tom fästingplockare

Denna fästingplockare från den tyska tillverkaren “O’tom” är den vi utsér till bäst i test. Det är dessutom inte bara en plockare i paketet, utan två! Det betyder att du även kan komma åt de allra minsta fästingarna som inte växt till sig.

Gafflarna sätts enkelt fast under fästingen och kan där efter snurras av på smidigt sätt. Stora fästingar är busenkla att ta bort utan att de spricker med hjälp av den större haken.

Den mindre gaffeln lämpar sig också för loppor, larver och annat som ofta hamnar i djurets päls.

2. Trix fästingsnara

Trix fästingsnara
Trix fästingsnara

Trix är ett välkänt märke som tillverkar alla möjliga husdjursprylar. Denna gång har de kommit ut med en lite annorlinda fästingplockare. På insidan av skaftet hittas en snara som enkelt sätts runt fästingen.

Den är absolut svårare att använda än de gaffel-liknande modellerna, men det finns fördelar med en snara också! Du kommer betydligt närmre huden och det kan på så vis bli lättare att faktiskt få bort hela fästingen.

Ett bra alternativ för dig som föredrar att använda en snara.

3. Tick Twister

Tick Twister
Tick Twister

En av de populäraste modellerna är den här som kallas för “tick twister”. På svenska översätts det till “fästing snurra”. Även dessa är tillverkade av tyskarnas varumärke O’Tom.

Dessa fästingplockare levereras i 3 pack, vilket är tre olika storlekar. Det gör att man kan komma åt även de minsta fästingarna som precis har satt sig. Den minsta av de kan ta bort så små fästingar som en tiondels millimeter!

Runt handtaget finns gummi för att du ska få bättre grepp, något som saknas på andra modeller. Riktigt smart tänkt!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en fästingplockare?

En fästingplockare kostar nästan alltid under hundringen. Detta betyder att priset inte sätter prägel på hur bra en specifik modell är.

Behöver man verkligen en fästingplockare?

Vi rekommenderar fästingplockare till alla husdjursägare. Det underlättar inte bara borttaggandet av fästingar, utan ser också till att du får bort hela fästingen. Det finns annars en risk att

Hur hittar man den bästa fästingplockaren?

Att hitta den bästa fästingplockaren är inget enkelt uppdrag. Hur ska man ens veta vilken man ska välja när alla ser så otroligt likadana ut? Vi är såklart här för att hjälpa dig med det uppdraget! Här är några av våra kriterier när vi väljer fästingplockare.

Grepp

Greppet på plockaren är en av de viktigaste sakerna att titta efter. Det finns en hel del tillverkare som varit lata och skippat tanken på att ha bra grepp.

Här vill du se till att den har någon form av adderat grepp på skaftet. Detta kan vara räfflor, ett gummigrepp eller helt enkelt att den är tjockare längst upp. Utan adderat grepp kommer det vara svårt att dra när du satt fast den. Fästingar sitter faktiskt otroligt mycket hårdare än vad man tror (äckligt, vi vet).

Storlek

Storleken på fästingplockaren är en annan sak du ska ha i åtanke. Numer kommer därför de allra flesta i flerpack, för att du ska ha tillgång till flera storlekar. Oroa dig inte, dessa paket kostar nästan aldrig över hundralappen.

Välj helst en sådan modell, och se till att det finns en riktigt liten variant i paketet. Ofta hittar du fästingar på dina djur som är molekyl-små!

Användbarhet?

Se till att den är enkel att använda också. Vi uppskattar varianterna som sätts fast och sedan snurras. Men du kanske föredrar en med snara? Se bara till att fästingplockaren är användbar för dig! Om du inte vet vilken modell du föredrar än – testa en snurr-variant. Dessa är absolut populärast på marknaden av en anledning!

Hur gjorde vi vårt fästingplockare test?

Vårt fästingplockare test gjordes med användbarhet i högsta fokus. Därför började vi förstås med att hitta några modeller som fått bra recensioner av föregående kunder. Vi valde ut 3 av dessa, som använde olika tekniker, och klickade hem de.

När de kommit var det dags att vänta, sedan testades de på olika storlekar av fästingar. Tyvärr tog det för lång tid för djuren att få fästingar, så alla modeller har inte testats på både katter och hundar. Några testades bara på katten, och några på hunden.

Vi kunde ganska snabbt komma fram till vilka som var lättast att använda. Då rangordnades de olika modellerna från bäst till sämst i topplistan. Några av de kriterier som bedömdes i övrigt var grepp, storlek och pris.

Källor