Hundbalsam bäst i test – 3 bästa balsam för hundar!

Hundbalsam är optimalt för att reda ut tovor i pälsen, och att dessutom ha ett bra hundbalsam gör hela processen lättare. I den här artikeln visar vi de 3 bästa balsamen för hundar och jämför deras effektivitet, pris och egenskaper. När vi jämfört alla flaskor utser vi ett hundbalsam till bäst i test, besvarar lite vanliga frågor och visar dig hur du ska tänka när du väljer balsam till hunden.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hundbalsam bäst i test

Bäst i test: K9 Aloe Vera hundbalsam

K9 Aloe Vera hundbalsam
Billigt
Drygt
Torkar snabbt
Bra återfuktning
Knepig flaska

Det bästa hundbalsamet är K9 Aloe Vera. Det ger exceptionella resultat, med en fantastisk lyster och ingredienslistan inkluderar fina ingredienser som bland annat Aloe Vera för återfuktning.

Det vi på DjurJohnny gillar allra mest är nog hur bra resultat man får för pengarna! I skrivande stund kostade en flaska med 300 ml endast 119 kr, och med den fantastiska lystern den ger kan vi inte göra annat än älska den. Det faktum att balsamet dessutom är dyrt gör det bara ännu billigare i längden.

Resultatet i hundens päls är fräscht och en känsla av välmående. Balsamet torkar in snabbt, vilket sparar tid, och tjock päls blir tovfri snabbare med denna än med andra hundbalsam på marknaden. En stor tumme upp från oss!

Hos VetZoo.se har K9 Aloe Vera balsamet fått ett genomsnittligt betyg på 4.3/5 baserat på 6 omdömen

Bäst premiumval: Sthlm Dogspa ‘Softening’ hundbalsam

Sthlm Dogspa “Softening” hundbalsam
Fuktbevarande
Hudvänligt
Mjukar upp pälsen
Lyxupplevelse
Lite dyrt
Tyvärr hittades inga priser...

Om det inte vore för prislappen hade vi utsett Sthlm Dogspa’s hundbalsam till testvinnare. Det är ett härligt och drygt premiumbalsam som verkligen ger en spa-upplevelse. På ingredienslistan hittar vi kvalitet på riktigt, med bland annat vitamin E och Aloe Vera. Det är nog det som skapar den otroliga återfuktningen man får i pälsen efter användning.

Balsamets pH-värde är balanserat till cirka 5,8-6, det perfekta intervallet för att hundens hud inte ska irriteras. Det gör också att det passar alla hundraser, och balsamet är utformat för att passa lång päls, såväl som kort eller lockig.

Sthlm Dogspa utformar sina produkter i Sverige, vilket vi på DjurJohnny.se verkligen ger de eloge för!

Recensioner vi hittat på Sthlm Dogspa’s egna hemsida nämner att det passar allergiska hundar.

Bästa volymbalsam för hundar: K9 ‘High Rise’

K9 “High Rise” volymbalsam för hund
Ger otrolig volym
Milt
Vitamin B5 och veteprotein
Vårdar
Endast tillgänglig på nätet

K9 “High Rise” är i samma serie som deras schampo (som vi för övrigt rankade bäst i test i vårt test av hundschampon). Det är ett mildare hundbalsam, men som ger en fantastisk volym till pälsen. Volymbalsamet har bland annat vitamin B5 och veteprotein på ingredienslistan, vilket båda verkar återfuktande för pälsen.

Vi på DjurJohnny.se gillar främst hur bra struktur det får pälsen att bli. En hel del adderad fyllighet, men samtidigt en fin glans i pälsen.

Vi gillar dock inte hur svårt det är att hitta i butiker. K9’s produkter överlag finns nästan aldrig på den lokala ArkenZoo…

Recensioner vi hittat på TinyBuddy.eu beskriver hur balsamet ger len päls till skillnad från många andra hundbalsam.

Bästa hundbalsamet

Hur väljer man det bästa hundbalsamet?

Att välja det bästa hundbalsamet är inte alltid lika lätt som det verkar. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer balsam för hundar, den inkluderar skonsamhet, balanserat pH-värde, inte innehåller kemikalier, anpassat för hudens specifika pälstyp och att det är återfuktande.

  • Skonsamt: Hundens hud är ofta känslig, så det är viktigt att balsamet är skonsamt och inte leder till irriterad hud eller allergiska reaktioner. Produkter med naturliga ingredienser är nästan alltid mer skonsamma än de med konstgjorda tillsatser.
  • Balanserat pH-värde: Välj ett hundbalsam med 5,8-6 i pH-värde, det är de som lämpar sig bäst för hunden.
  • Utan kemikalier: Vissa hundbalsam kan innehålla ingredienser som parabener, sulfater och artificiella färger som rent ut sagt kan vara skadliga – undvik de!
  • Anpassat för din hunds pälstyp: Olika hundar har olika päls – vissa är lena medans andra är tjocka och krulliga. Se till att balsamet du väljer passar för just din hunds pälstyp.
  • Återfuktande: Hud och päls behöver återfuktning för att bevara glansen och undvika torrhet. Ett högkvalitativt hundbalsam ska därför innehålla återfuktande ingredienser, till exempel Aloe Vera eller sheasmör.

Vad är ett hundbalsam?

Ett hundbalsam är en vårdande produkt som används efter schamponering för att återfukta, mjukgöra och underlätta att reda ut hundens päls.

Ska man ha balsam eller schampo först när man tvättar hunden?

När man tvättar hunden ska man först använda hundschampo för att rengöra pälsen och huden, följt av hundbalsam för att återfukta och vårda pälsen.

Vilka ingredienser ska man undvika i ett hundbalsam?

I ett hundbalsam bör man undvika ingredienser som parabener, parfymering, sulfater och hårda kemikalier, eftersom de kan irritera hundens hud och orsaka allergiska reaktioner.

Vilka ingredienser ska man leta efter i ett hundbalsam?

I ett hundbalsam bör man leta efter naturliga och vårdande ingredienser som Aloe Vera, havreprotein, kokosolja eller sheasmör, de är skonsamma och hjälper till att återfukta och vårda pälsen.

Hundbalsam test

Hur gjorde vi vårt hundbalsam test?

För att göra vårt hundbalsam test började vi först och främst med att titta på de märken vi tycker om när det kommer till pälsvårdsprodukter. Vi hittade en handfull från våra favoritmärken och valde så att vi fick med minst ett alternativ för varje typ av päls. Vi jämförde sedan alla balsamens egenskaper, prislappar, och ingredienser.

Källor