Allergischampo för hund bäst i test – De 3 bästa!

Ett allergischampo för hundar är ett bra alternativ att använda på hundar som får allergiska reaktioner, börjar klia sig efter schamponering, eller har känslig hud. Vi utforskar idag de 3 bästa hypo-allergena hundschampona för att slippa hudirritation. Vi jämför olika schampons förmågor, pris och ingredienser, för att sedan utse ett av de till allergischampo för hund bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Allergischampo för hund bäst i test

Bäst i test: Vetocanis hypoallergent schampo för hund

Vetocanis hypoallergent hundschampo
Billigt
Passar både lång- och korthåriga hundar
Skonsamma ingredienser
Återfuktande
Endast tillgänglig online

Det bästa med Vetocanis hypoallergena hundschampot är att det är så prisvärt! I skrivande stund kostade 300 ml endast 100 kr (!) Det kombinerat med att schampot är väl utformat för känslig hy gör att vi utser det till hund-allergischampo bäst i test.

Vi på DjurJohnny tycker den främsta fördelen med den är att Vetocanis valt så fina ingredienser. Bland annat innehåller det glycerin och jojobaolja vilket båda är kända för sina återfuktande egenskaper. Det gör att hundens hud blir mjukare och mer återfuktad.

Det som också är positivt är att schampot passar både kort- och långhåriga hundar, på grund av den djupa rengöring den skapar. Trots dess många fördelar är det hyfsat svårt att få tag på, det finns knappt i några fysiska butiker, och även online är det inte jättemånga som erbjuder den.

När det gäller att ta hand om våra fyrbenta vänner är det av största vikt att vi väljer produkter som är skonsamma mot deras hud och päls. Vetocanis hypoallergena schampo för hundar med känslig hy fyller just det behovet.

Innehållsförteckning

Vatten, natriumlauretsulfat, natriumklorid, glycerin, PEG-4 rapsamid, kokamidopropylbetain, PEG-40 hydrogenerad ricinolja, simmondsia chinensis fröolja, citronsyra, doft, natriumhydroxid, polysorbat 20, PEG-150 pentaerytrityltetrastearat, PEG-6 kapryl/kaprin-glycerider, klorfenesin, metylisotiazolinon.

Bäst allergischampot för valpar: Oxymed allergischampo

Oxymed allergischampo för hund
Passar hundar, katter och valpar
Väldigt skonsamt
Innehåller INTE tvål
Bra ingredienser
Löddrar dåligt

Oxymed’s allergischampo är det bästa premiumvalet, inte bara för hundar, det fungerar även för katter! Utformningen är för den allra känsligaste huden, och ingredienserna är otroligt skonsamma. Trots att schampot är tvålfritt lyckas det ändå få till en hyfsad rengöring av pälsen.

Varför det är så effektivt utan tvål misstänker vi är på grund av havret som använts. Det är en naturlig fuktgivare som också fungerar mycket bra för att samla upp smuts.

Vi på DjurJohnny tycker om Oxymed’s hypo-allergena hundschampo, men tycker det är lite för dyrt för att ta en första plats på topplistan.

TropiClean’s “Oxymed” hypoallergenic schampoo har fått ett genosmnittligt betyg på 4.7/5 baserat på de 603 recensioner vi hittat på Amazon.se

Drygast: Espree hypo-allergent schampo för hundar

Espree hypo-allergent schampo för hund
Naturliga ingredienser
Skonsamt
Kemikaliefritt
Bra ingredienser
Lite dyr

Espree är ett välkänt märke, och just den här hypo-allergena schampot har fått 3/5 i snittbetyg hos Arkenzoo – något vi kanske inte riktigt håller med om. Recensenter nämner bland annat att det är lätt att massera in och drygt, vilket gör att vi ifrågasätter varför den har så lågt snittbetyg.

Ingredienserna är noga utvalda, och prioriterar skonsamhet. Det innehåller nämligen Aloe Vera, kokos, och vitamin A, D och E. En fin kombination som vi på DjurJohnny verkligen uppskattar. Espree har också valt att skippa de starka kemikalierna, samtidigt som schampot rengör riktigt bra.

Det enda vi inte gillar med det är att det är lite dyrare än genomsnittet.

Bästa allergischampot för hund

Hur väljer man det bästa allergischampot för hundar?

Att välja det bästa allergischampot för hundar kräver mer än att bara välja det första bästa på hyllan i djuraffären. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga att ha i åtanke när man väljer allergischampo för hundar. Listan inkluderar att schampot passar just din hunds päls och att det innehåller vårdande ingredienser, pH-balanserat och problemorienterat.

  • Schampot bör passa just din hunds päls: Olika hundraser har olika päls. En pudel kräver exempelvis ett annorlunda schampo än vad en golden retriever gör. När du väljer ett allergischampo för din hund ska du därför se till att det passar just din hunds päls.
  • Vårdande ingredienser: klåda och andra allergiska symptom kan leda till torr och skadad hud. Ingredienser som Aloe Vera, kokos och vitaminer kan hjälpa till att lugna och återfukta hundens hud.
  • pH-balanserat: Hundens hud är pH-balanserad på ett sätt som skiljer sig från människans. Ett hundschampo bör därför vara pH-balanserat för att inte rubba de naturliga förhållandena, vilket annars kan leda till hudproblem och obehag för hunden.
  • Problemorienterat: Vissa hundar har specifika hudproblem, som till exempel torr hud, oljig päls eller mjäll. Välj ett schampo som är speciellt designat för att behandla problemet just din hund har.

Vad är ett allergischampo för hundar?

Ett allergischampo för hundar är ett schampo som är speciellt utformat för hundar med allergier eller känslig hud, med milda ingredienser och utan parfymering eller kemikalier.

Vad är skillnaden på ett hypo-allergent hundschampo och ett traditionellt?

Skillnaden mellan ett hypoallergent hundschampo och ett traditionellt hundschampo är att det hypoallergena är formulerat för att inte orsaka allergiska reaktioner och irritera huden, medan traditionella schampon kan innehålla starkare dofter och kemikalier.

Kan man använda allergischampo på valpar?

Ja, man kan använda allergischampo på valpar, särskilt lämpligt är det om de har känslig hud eller allergier.

Allergischampo för hundar test

Hur gjordes vårt test av allergischampon för hundar?

För att göra vårt test av allergischampon för hundar började vi först och främst med att gå igenom vad marknaden hade att erbjuda. Ganska snabbt hittade vi produkter från de tillverkare vi såväl känner igen från traditionella hundschampon (Espree, Oxymed och Vetocanis). Vi valde ut en handfull schampon som var hypoallergena och titta på dess egenskaper och prislappar. Därefter skrev vi våra egna recensioner om schampona utifrån det vi läste i kunders recensioner och produktbeskrivningar.

Källor