Hundskor bäst i test – 3 bästa hundskorna!

Hundskor är extra skyddande för hundens trampdynor, och är perfekta för kallare månader, såväl som varmare. De kan både agera skydd mot hård terräng, eller för att helt enkelt hålla hundens tassar i rätt temperatur. Vi utforskar de 3 bästa hundskorna i olika kategorier, och jämför deras skydd, bekvämlighet, enkelhet att ta på och av, samt materialen som använts. Vi utser också en testvinnare, och ger svaret på vilka hundskor som är bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hundskor bäst i test

Bäst i test: Ruffwear ‘Grip Trex’ hundskor

Ruffwear “Grip Trex” hundskor
Bekväma
Enkla att ta på och av
Torkar snabbt
Bra grepp
Lite dyrare

Nu utser vi Ruffwear “Grip Trex” till hundskor bäst i test. Greppet är det som säljer de allra mest, men vi gillar även den slitstarkare meshen på ovansidan. Skorna passar för allt från löprundan på asfalt till tyngre terräng.

Sulorna är extra greppvänliga och presterar extra bra på grus eller steniga underlag. Designen är inte bara uppskattad av oss på DjurJohnny dock – de har fått bra recensioner på Vetzoo.se där kunder nämner att de använt skon vid olika skador på tassarna med bra resultat.

Vi gillar också kardborrebanden på ovansidan, de gör det väldigt lätt att sätta på och ta av skorna. Det i kombination med att de har lite lösare tyg i mitten gör att man enkelt kan sträcka de över tassarna.

Det vi ser som negativt med de är dock att de är lite dyrare än genomsnittet, men lyckligtvis ser vi de faktiskt ofta på rea, framför allt i de vibranta färgerna.

Bäst passform: Goo-Eez ‘Monochromez’ hundskor

Goo-Eez “Monochromez” hundskor
Lätta att sätta på
Prisvärda
Sitter tight
Bra sulor
Lite svåra att ta av

Goo-Eez ‘Monochromez’ hundskor är en lite billigare modell som ändå imponerar på oss. De är mer utformade som en strumpa istället för hundskor med tjockt struktur. Trots det har de tre lager högpresterande material som ger ordentligt skydd för tassarna.

I och med att de är just strumpformade är de däremot väldigt lätta att sätta på! De har ett vävt tyg vi inte sett på hundskor tidigare, vilket verkligen har en otrolig stretch. Lite minus dock att de då blir svåra att ta av (svårare att töja ut). Det stretchiga material sitter verkligen som en handske runt fotlederna på hunden och ger bra komfort.

“Monochromez” hundskorna är konstruerade för att passa precis alla väder. Sulorna i sig har bra grepp och behåller sin greppstyrka även när det är blött eller halt. Just det är också något som urskiljer de från andra modeller; de är vattentäta!

Goo-Eez hundskor har ett genomsnittligt betyg på 3.8/5 på TinyBuddy.se och recensenter nämner att hunden tyckt om de.

Bästa billiga hundskorna: Non-stop dogwear ‘Protector Bootie’

Non-Stop Dogwear “Protector Bootie”
BSimpla
Prisvärda
Enkelt fäste
Extra skydd
Passar inte vintern

Dessa är kanske de simplaste hundskorna vi hittat på marknaden, men det betyder inte nödvändigtvis att de är sämre för det! Visst, de är otroligt simpla och materialet är för tunt för vinterhalvåret, men i övrigt gör de jobbet.

Materialet är högkvalitativt och det tål verkligen slitande på grund av sin tjocklek. På toppen hittas ett band av förstärkt gummi som stoppar vatten från att komma in i skon.

Det vi ser som negativt är, som tidigare nämnt, att de inte är tjocka nog för att användas på vintern. De är däremot väldigt andningsbara – just för att de inte har så tjockt foder på insidan.

Mest av allt gillar vi dock kardborrebandet som är extra tunt. Trots det sitter det tight och lossnar inte i första taget.

Bästa hundskorna

Hur väljer man de bästa hundskorna?

De bästa hundskorna för en Golden Retriever kommer inte vara detsamma för en pudel, och därför är det bra att tänka på några få saker när man väljer modell. Nedan är en lista på kriterier som är extra viktiga när man väljer hundskor, dessa inkluderar bra skydd, bekvämlighet, lätta att ta på, hållbara material och att hunden ska tycka om de.

  • Skydd: De bästa hundskorna har flera lager av skydd för att olika terräng och väderförhållanden inte ska kännas. Dubbel- eller till och med trippel-lager i sulan gör att de sitter stadigt på hundens tassar och ger extra dämpning när hunden går eller springer.
  • Bekvämlighet: Hundskorna ska vara sköna för hunden att bära. Det innebär att de inte bara ska sitta bra utan även vara lätta att röra sig i. Du behöver kolla att de varken är för tighta eller för lösa, och i bästa fall ska de ha justerbara remmar.
  • Enkel påtagning: Det ska gå smidigt och snabbt att sätta på och ta av hundskorna. Leta därför efter modeller med remmar eller dragkedja.
  • Hållbarhet: Materialet ska vara av hög kvalitet och vara slitstarkt även under lite tuffare förhållanden. Detta inkluderar robusta gummisulor och tåliga överdelar som tål en del stryk.
  • Hållbart material: Skons yttre material ska också vara hållbart och helst vattenavvisande. På så sätt blir inte tassarna kalla eller blöta.
  • Hunden ska tycka om dem: Såklart ska hunden gilla att ha på sig skorna! Det kan vara värt att testa några olika, helst i butik.

Vad är hundskor?

Hundskor är skyddande skor designade för hundars tassar, som skyddar mot skarpa föremål, kalla eller varma underlag och ger bättre grepp.

Vad är skillnaden på hundskor och hundstrumpor?

Hundskor är robustare och ger främst skydd åt trampdynorna, medan hundstrumpor är mjukare och istället stödjer och värmer upp benen på hunden.

Kan man använda hundstrumpor och hundskor samtidigt?

Ja, man kan använda hundstrumpor och hundskor samtidigt. Strumporna kan agera som ett extra skyddslager och öka komforten inuti hundskorna, särskilt när det är kallt eller blött ute. Däremot bör man i det fallet använda ett par hundskor i en större storlek för att skorna ska sitta ordentligt.

Hundskor test

Hur gjordes vårt hundskor test?

För att göra vårt test av hundskor började vi med att titta på våra favoritvarumärken och försökte hitta om de erbjöd skor. Det gjorde några av de, och bland annat Non-Stop dogwear fick därför medverka i testet. Vi tittade sedan på lite olika modeller, som passade olika säsonger, för att sedan läsa på mer ingående om hundskorna vi valt. Vi läste omkring 100 stycken kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den informationen vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla skorna.

Källor