Tassalva för hund bäst i test – 3 bästa hund-tassalvorna!

Tassalva för hunden är ett bra sätt att vårda både trampdynorna och tassarna i sig när det är kallt ute. Det skyddar mot vägsalt, och mjukar upp torra trampdynor som ibland kan spricka. Vi utforskar i den här artikeln de 3 bästa hund-tassalvorna, jämför deras effektivitet, priser och ingredienser för att sedan utse en av de till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Tassalva för hund bäst i test

Bäst i test: Trikem tassalva

Trikem tassalva
Billig
Fet & vattenfri
Tea-tree-olja
Återfuktar bra
Kan inte användas på katter

Vi utser härmed Trikem’s variant till tassalva för hund bäst i test. Den är inte bara billigare än konkurrenterna, den ger också det skyddet som tassarna behöver.

Trikem har fokuserat på att skapa en tassalva som inte bara skyddar, utan också återfuktar trampdynorna. Vi gillar verkligen att de utformat salvan med fett i åtanke. På så sätt blir grus och vägsalt ett mindre hot för hundarnas tassar.

Det som gör Trikems tassalva unik är att den innehåller Tea-tree-olja! Denna naturliga olja är kända för att återfukta och minska risken för att oönskade mikroorganismer växer fram. Vi på DjurJohnny gillar verkligen i vilken riktning Trikem valt att ta sin salva.

Det vi inte gillar däremot är att den inte kan användas på katters tassar, vilket många av konkurrenternas salvor kan. Alltså inte en salva för dig med både katt och hund!

För oss hundägare är våra pälsklädda vänner lika mycket familj som någon annan, och precis som vi behöver omvårdnad för våra fötter, behöver de skydd och omsorg för sina tassar. Och det är just vad Trikem tassalva har att erbjuda.

Trikems “Workingdog” tassalva har fått ett genomsnittligt betyg på 4.8/5 hos Vetzoo.se och recensenter nämner att salvan fungerar upp till så låga temperaturer som -20°C utan spruckna trampdynor!

Smidigast: Dog Wellness tassalva

Dog Wellness tassalva
Sprayflaska
Skyddande
Bra ingredienser
Ger mjuka tassar
Spiller en del

Den tassalva vi tycker är allra lättast att använda är den här sprayen från märket “Dog Wellness”. Inte nog med att den enkelt sprayas på tassarna, den är riktigt effektiv också! Krämen lyckas mjuka upp tassarna, samtidigt som den skyddar de utan att behöva använda allt för mycket åt gången. Dock spiller man rätt mycket i och med att det är en spray vilket gör att den här förpackningen inte håller lika länge som till exempel Trikem eller Fyra Ess.

Det bästa med Dog Wellness tassalva är att den har en vårdande effekt med hjälp av kamomill- och salviaolja som lugnar huden. Det är perfekt för torra eller spruckna tassar, och arganoljan som hittas på ingredienslistan får de att mjukas upp ännu mer.

Det vi inte gillar är dock prislappen, som i skrivande stund låg så högt som 189 kr för 100 ml. Att då dessutom räkna in det faktum att man spiller en del med sprayflaskan gör det ännu mindre prisvärt. Men lite extra kanske man får betala för en smidig applicering?

Bäst mot spruckna trampdynor: Fyra Ess tassalva

Fyra Ess hundsalva
Billig
Fet
Marknadens ledande tassalva för hundar
Förhindrar att is bildas mellan trampdynorna
Burken blir riktigt kladdig efter ett tag

Fyra Ess är den bästa hund-tassalvan för spruckna trampdynor. Den är riktigt effektiv, samtidigt som den är vattenfri. Det vi på DjurJohnny gillar allra mest är dock den feta kompositionen vilket garanterar att inte is fäster mellan trampdynorna.

Vi gillar också att den är så bra mot sår. Visst, det är nog inte lika bra som en traditionell sårsalva, men det är trots allt marknadens ledande tassalva av en anledning.

Fyra Ess tassalva bygger på tillverkarens 35-åriga erfarenhet av natursalvor

Bästa tassalvan för hundar

Hur väljer man den bästa tassalvan för hundar?

Att välja den bästa tassalvan för hundar kan verka komplicerat, men det blir betydligt lättare när man vet vilka saker man ska ha i åtanke. Nedan är en lista på det viktigaste att titta på när det kommer till tassalvor för hundar, det inkluderar att den är vattenfri, fet, skyddar hundens eventuellt torra trampdynor, naturliga ingredienser och inte är parfymerad.

  • Vattenfri: Tassalvan ska vara vattenfri, eftersom vatten kan bli kallt vid låga temperaturen. Det innebär i sin tur att hundens tassar blir nedkylda!
  • Fet: Tassalvan ska vara fet eftersom att hundens tassar då blir mjuka, det hjälper till att förhindra sprickor och sårbildningar. Feta salvor kan också fungera som ett skyddande lager mot salt, snö och is under vintern.
  • Skyddar torra trampdynor: Många hundar lider av torra trampdynor, särskilt under vintermånaderna. En bra tassalva ska vara återfuktande och samtidigt skydda trampdynorna från att torka ut.
  • Naturliga ingredienser: För att garantera hundens hälsa rekommenderar vi att välja en tassalva med naturliga ingredienser. Dessa är ofta mildare och mindre benägna att leda till irritation.
  • Oparfymerad: Parfym kan vara irriterande för hundens hud och särskilt för den känsliga huden på tassarna.

Är tassalva för hundar bra?

Ja, tassalva för hundar är bra eftersom den hjälper till att skydda, återfukta och läka hundens tassar, särskilt i kallt klimat eller grusunderlag.

Är försvarets tassalva bra?

Försvarets tassalva anses vara bra sett till genomsnittliga omdömen, och ses som effektiv för att skydda tassarna mot kyla.

Är bivax-tassalva bra för hundar?

Ja, bivax-tassalva är bra för hundar eftersom bivax naturligt vårdar, skyddar och har läkande egenskaper, vilket är bra för hundens tassar.

Är Trixies tassalva bra för hundar?

Trixies tassalva är generellt ansedd som bra för hundar, den innehåller vårdande ingredienser som skyddar och återfuktar hundens tassar.

Tassalva för hund test

Hur gjorde vi vårt test av tassalvor för hundar?

För att göra vårt test av tassalvor för hundar behövde vi först och främst hitta de där varumärkena vi gillar allra mest och se om de erbjöd just tassalvor. Vi hittade några stycken som var bra för olika ändamål och tittade närmre på hur de presterat. Det gjorde vi främst genom att ta en titt på vad tidigare kunder hade att säga om de, men läste också en del om vad tillverkarna själva sa om salvorna. Med hjälp av det vi läst där satte vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

Källor