Baksätesskydd hund bäst i test – Johnny tipsar!

Är du också på jakt efter baksätesskydd hund bäst i test? Då har du hamnat på rätt sajt! I den här artikeln rekommenderar jag de allra bästa baksätesskydden.

Ett baksätesskydd är A och O när du har hund. De kan förstås sitta i en bur i bakluckan, men alla har inte plats för det. Dessutom kan det vara roligare att hunden sitter i baksätet, och de känner sig lugnare. Förutom att baksätesskyddet ska passa just din bil, ska det också vara bra. Läs vidare för att få se mina varmaste tips till baksätesskydd.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se

Baksätesskydd hund bäst i test

1. Kurgo Hammock baksätesskydd

2. M-pets baksätesskydd

3. Kurgo Wander baksätesskydd

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

1. Kurgo Hammock baksätesskydd – bäst i test!

Kurgo Hammock baksätesskydd
Kurgo Hammock baksätesskydd

Detta är en av de mest populära baksätesskydden på marknaden, och även jag tyckte om det! Namnet är “hammock” – eftersom det ser ut som en hammock. Det är just det som gör den så överlägsen! Det rinner inte ner smuts på golvet, och dessutom har större hundar en bekväm säng som sträcker sig över hela baksätet.

Förutom att den sträcker sig över hela baksätet så kan man även väckla ned ena sidan, alltså kan både en person och en hund sitta i baksätet samtidigt. Den är otroligt på det sättet, de har till och med satt in hål för att du ska få igenom säkerhetsbältet.

Det absolut bästa baksätesskyddet enligt oss, och som dessutom bara kostar någon hundring extra.

Tyvärr hittades inga priser...

2. M-pets baksätesskydd

M-pets baksätesskydd
M-pets baksätesskydd

Även tvåan på topplistan plockas hem av en hammock-liknande modell. Denna har ett skönare material, men dess skåror gör den något svårare att tvätta. Den bruna färgen gör också att man ser fläckar betydligt lättare, så denna behöver du tvätta oftare.

Denna kan jag rekommendera till dig som kanske inte alltid åker med hunden. Alternativt för dig som har en hund som inte rullar runt i lera.

På ena sidan hittas en smart ficka som kan användas för tuggbenet eller andra attiraljer.

Tyvärr hittades inga priser...

3. Kurgo “Wander” baksätesskydd

Kurgo Wander baksätesskydd
Kurgo Wander baksätesskydd

Detta vattentäta baksätesskydd är också gjort av den välkända tillverkaren Kurgo. Detta är den enda modellen i topplistan som inte är i hammock-stil. Därför lämpar det sig bättre för dig med små hundar, eller hundar som inte drar in överdrivet mycket smuts.

Smutset rinner nämligen ned till golvet vilket kräver extra städning. Utöver det är det ett väldesignat skydd med flera smarta fickor och hål för bältet.

Tyvärr hittades inga priser...

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett baksätesskydd?

Ett baksätesskydd kostar omkring 500kr. Nästan alla modeller ligger på den prislappen, därför rekommenderar vi att du tittar på andra kriterier innan du gör ditt köp.

Behöver man verkligen ett baksätesskydd?

Ja! Att ha ett baksätesskydd räddar verkligen säten, och underlättar städningen. Nej, den där filten du har i baksätet kommer inte hålla i längden. Till slut slits den upp av hunden och det blir smutsigt på sätena ändå…

Bäst baksätesskydd för hund

Hur hittar man det bästa baksätesskyddet för hundar?

Jag vet hur svårt det är att köpa baksätesskydd utan att ha någon aning om vad man ska leta efter. Det var därför jag satte ihop den här guiden! Om du mot förmodan inte hittat något i min bäst-i-test-lista; här är mina varmaste tips.

Finns det fickor och hål?

En riktigt smidig grej som de flesta nog inte tror de behöver är fickor! Att lägga selen där istället för att behöva slita i bildörren är otroligt händigt.

Hål för bältet finns bara i vissa modeller, och det är ett måste. Annars kommer du inte kunna sitta med säkerhetsbälte i baksätet om skyddet är uppspänt. Alltså kan ingen sitta i baksätet samtidigt som hunden. Då blev din kombi plötsligt till en kupé…

Täcker det hela baksätet?

Hammock-modellerna är betydligt bättre än de som enbart sträcker sig över sätena. Dessa sträcker sig över hela baksätet och ger på så sätt hunden en ännu komfortablare plats. Det betyder inte bara att hunden slipper klämma ihop sig där bak, utan också att du slipper rengöra golvet! Om baksätesskyddet inte täcker hela baksätet kommer du få moppa golvet ett antal gånger på grund av all smuts som runnit ned…

Hur enkelt är det att tvätta?

Du vill förstås ha ett baksätesskydd som är så enkelt som möjligt att tvätta rent. Här är de två främsta sakerna att titta efter;

  1. Vattentäthet. Att baksätesskyddet är vattentätt är väldigt viktigt. Det gör att fläckarna efter lerbadet aldrig riktigt gror in, och tvättandet inte behöver ske lika regelbundet.
  2. Maskintvätt. Att skyddet klarar av maskintvätt är otroligt skönt. Då slipper du stå och skrubba med borste!
Baksätesskydd hund test

Hur gjordes baksätesskydd testet?

Baksätesskydd testet för hundar började med att lista ut vilka modeller som skulle passa. Jag valde ganska flitigt ut 3 modeller som såg så olika ut som möjligt. Sedan började läsa kundrecensioner om modellerna, för att få en bättre överblick hur de presterat.

Jag klickade hem tre modeller som presterat bra enligt tidigare kunder. Dessa testades sedan i min egen bil (Volvo XC90), och bedömdes sedan efter sina förmågor. Några av de saker som bedömdes var;

  1. Hur enkel var den att tvätta?
  2. Hur fastsättes den?
  3. Vad kostade den i jämförelse med andra modeller?
  4. Hur bra var den på att samla upp smutsen?

När alla modeller bedömts kom jag ganska snabbt fram till vilken modell jag tyckte var bäst. Resterande produkter rangordnades sedan på topplistan.

Källor