Hundbädd för liten hund bäst i test – 3 bästa modellerna!

Små hundar behöver speciella hundbäddar, i och med att de har unika behov, men också behöver en adderad känsla av trygghet. Vi utforskar i denna artikel de 3 bästa hundsängarna för små hundar, och jämfört deras komfort, tvättbarhet, material, och design. Vi visar också vilken hundbädd för små hundar som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hundbädd för liten hund bäst i test

Bäst i test: Back on track hundbädd

Back on track hundbädd
Kan tvättas i maskin
Slitstarkt material
Billig
Design som gör att fläckar inte syns lika mycket
Klädsel inte avtagbar

Last updated: 2024-01-15 11:46:13

Den här lyx-liknande modellen från märket “Back on Track” är den vi utser till den bästa hundbädden för små hundar. Trots det låga priset är den generöst vadderad, har slitstarka material och är riktigt komfortabel att ligga på.

Vi uppskattar den stilrena designen som inte ger av vibbarna av “en ful och dassig hundbädd” som ligger i något hörn. Denna kan nästan räknas in med resterande inredningsstil i och med att den ser så naturlig ut. Den gråa färgen är mer än bara snygg – det gör också att fläckar inte syns lika mycket!

Designen i sig består av höga kanter och passar därför extra bra för hundar som sover på sidan. Denna omfamnande design uppskattas dessutom ofta extra mycket av små hundar som lättare blir stressade och otrygga. Materialvalet är bra, och man har fokuserat på ett lite tjockare slitstarkt material som håller för klorna.

Med hjälp av Welltex®-teknologi främjar hundsängen enligt tillverkarna själva till ökad blodcirkulation. Vilket kan liknas lite med en ortopedisk hundbädd, och kanske till och med räknas in i den kategorin?

Bästa hundbädden för små hundar på sommaren: ‘Cool’

“Cool” hundbädd
Tålig
Kylande
Lätt att skölja av
Lätt att fylla
Inga kanter

Last updated: 2024-01-15 11:46:14

För sommaren tycker vi att hundbädden “Cool” är perfekt. Det är en svalkande hundbädd som ligger helt platt mot marken eller golvet. Samtidigt som den ger en lugnande effekt i form av kylan, är den också mjuk och skön att ligga på.

Vi gillar att de valt att hålla det simpelt här. Man behöver endast fylla madrassen med vatten och därefter tar den hand om sig själv. Själva materialet som används verkar hyfsat slitstarkt och borde tåla en del stryk.

Yttersidan är av plast vilket vi ser som både positivt och negativt. Det gör den otroligt lätt att bara spolas av, och den blir därav mer lämplig för utomhusbruk. Men samtidigt är det inte den där mysiga, mjuka hundbädden som en del hundar verkligen uppskattar.

Bäst för resan: Companion folded hundbädd

Companion folded hundbädd
Enkel att vika ihop
Billig
Bra spänst i “madrassen”
Bra för platsträning
Lite dyr
Tyvärr hittades inga priser...

Companion folded hundsäng är en praktisk hundbädd för resande eller hundträning. Den mindre storleken passar perfekt för små hundraser, och vi gillar verkligen hur lätt den är att vika ihop. Trots dess enkelhet att vikas ihop är benen ändå stabila.

Vi gillar att det finns lite spänst i “madrassen” vilket höjer komforten en gnutta. Detta tyg i mitten av sängen är dessutom avtagbart, vilket gör den väldigt lätt att använda. Det gör att den är ännu mer lämpad för utomhusbruk!

Det vi ser som ett problem är att tänder och skarpa klor antagligen kan förstöra tyget. Trots att tyget är slitstarkt ser vi fortfarande detta som ett potentiellt problem i framtiden.

Bästa hundbädden för små hundar

Hur väljer man den bästa hundbädden för små hundar?

Att välja den bästa hundbädden för små hundar består till stor del att titta på komforten. Men det finns även andra kriterier som är viktiga i valet. Nedan är en lista på några av de:

  • Skön: Det absolut viktigaste är att hundsängen är skön! Din hund kommer att spendera mycket tid i sin bädd, så det är viktigt att den är bekväm. Välj en säng som är mjuk och tillräckligt vadderad för att skydda hunden från det kalla, hårda golvet.
  • Lätt att tvätta: Päls, saliv, svett och smuts byggs långsamt upp på hundsängen allt eftersom den används. Därför är en tvättbar hundbädd med avtagbar klädsel det bästa alternativet.
  • Hållbart material: Även små hundar kan vara hårdhänta mot sängarna. Sängen bör vara tillverkad av ett robust, tåligt material som tål både normal användning och lite rivande.
  • Rätt storlek: Sängen bör inte vara för stor för hunden. Framför allt små hundar tycker om att känna sig skyddade och säkra. En för stor säng ger inte hunden denna känsla av trygghet.
  • Design: Det är inte bara en estetisk aspekt för dig som ägare, designen påverkar också hur bekvämt hunden ligger. Sover din hund på sidan? Då föredrar de nog en med kanter. Om hunden å andra sidan sover mycket på mage kan en helt plan bädd vara mer lämplig.
  • Hårdhet: Vissa små hundar föredrar en fastare bädd att ligga på, medan andra gillar en mjukare. Välj en säng som passar det just din hund gillar!

Behöver små hundar en speciell hundbädd?

Ja, små hundar kan behöva en speciell hundbädd som är anpassad till deras storlek och behov. En mindre och mjukare hundsäng kan ge bättre stöd och trygghet för små hundraser.

Hundbädd för små hundar test

Hur gjordes vårt test av hundbäddar för små hundraser?

För att göra vårt test av hundbäddar för små hundraser behövde vi först och främst hitta en ungefärlig prisklass vi själva tyckte var okej för en hundbädd. Vi valde prisklassen kring 500 kr, vilket vi tycker är ett okej pris för en hundbädd för mindre hundar. Vi valde sedan ut några modeller som fått bra betyg och läste på mer på djupet om de. Med hjälp av det vi läst i kunders recensioner och produkternas beskrivningar skrev vi sedan ihop våra egna recensioner om alla hundsängarna.

Källor