Hundförarväst bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Att hitta den bästa hundförarvästen är inte det lättaste, då det finns en mängd olika märken och västar att välja på. Vilken väst som passar dig bäst beror till viss del på vad du prioriterar men i det stora hela kan man säga att vissa västar är bättre än andra. Här är de allra bästa!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för outnorth.se, granngarden.se & pricerunner.se

Hundförarväst bäst i test

1. Chevalier Unisex hundförarväst

2. Swedteam protect vest

3. Chevalier vintage hundförarväst

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Chevalier hundförarväst – bäst i test!

Chevalier Unisex hundförarväst
Chevalier Unisex hundförarväst

Vinnaren av vårt bäst i test är hundförarvästen från Chevalier. Den är inte bara vind- och vattentät utan även otroligt funktionell. Den har två bälgfickor fram, GPS-ficka och en innerficka. Dessutom har västen två användbara radiofickor. Tyget har bra ventilation och är tillverkat i 100 % polyester. Ett stort plus är även kontrastfärgen på tyget som gör att du syns väl både i skog och på trafikerade vägar. Passformen är unisex och sitter därför lika bra på män som kvinnor. Denna hundförarväst har helt enkelt det mesta man kan begära gällande funktion och stil.

Swedteam “protect vest” (Herr)

Swedteam protect vest
Swedteam protect vest

Speciellt med Swedteams hundförarväst är det stretchiga materialet som gör den väldigt bekväm oavsett kroppsform. Den har hela sex olika fickor inklusive både radiofickor och GPS-fickor. Dessutom har västen ett midjebälte som kan användas för att fästa vad du själv väljer att ta med dig. Den är tillverkad i 100 % polyester och har en lätt vaddering, vilket gör att den passar i de flesta väder. Märket Swedteam är välkänt och har specialiserat sig på att tillverka jaktkläder i snart hundra år. Du kan därför räkna med att deras västar håller en hög kvalitet. Denna väst är dessutom tillverkad i samarbete med Mats Trygg som är en av Sveriges mest kända hundförare.

Chevalier vintage hundförarväst (Dam)

Chevalier vintage hundförarväst
Chevalier vintage hundförarväst

Om du söker en snygg och kvinnlig väst med bra passform är hundförarvästen från Chevalier ett bra alternativ. Den moderna västen har en vaxad yta som gör den både hållbar och snygg. Materialkombinationen av 83 % bomull, 15 % polyuretan och 2 % elastan gör västen både mjuk och bidrar till hållbarheten. Västen har en lätt vaddering som passar både i ruskigt och milt väder. Märket Chevalier är kända för att tillverka plagg av hög kvalitet och som passar för ett naturnära liv. Deras ambition är att skapa funktionella och snygga kläder som möjliggör utomhusaktiviteter oavsett väder.

Hurtta hundförarväst

Hurtta hundförarväst
Hurtta hundförarväst

Självklart har även det uppskattade märket Hurtta en plats i vårt bäst i test. Deras hundförarväst kommer i svart färg med funktionella reflexer placerade längs med några av sömmarna. Den är tillverkad i Houndtex-laminerat tyg som är speciellt då det är både tåligt och vattenavvisande samtidigt som det andas. Västen har en hög krage, samt justerbar midja. Dessutom har den en vattentät huva inuti kragen som kan vikas ut vid behov. Denna väst har flera fickor på både fram- och baksida, samt på sidorna. Det finns också gott om plats i fickorna för större leksaker. Dessutom har västen en praktisk godisficka som är avtagbar.

RevolutionRace Sherpa

RevolutionRace sherpa
RevolutionRace sherpa

På vår lista har vi tagit med Sherpa-västen från RevolutionRace som i sig är en allroundväst men passar utmärkt för hundförare. Materialet är 100 % polyester och ger en varm fårullskänsla, samt transporterar bort fukt effektivt. Västen kan användas som ett yttersta lager eller under en jacka för lite extra värme. Recensioner vittnar om en mycket skön väst som dessutom har en bra passform. Många är dessutom mycket nöjda med kvaliteten samtidigt som de tycker att västen är snygg. RevolutionRace är väletablerade inom försäljning av friluftskläder och fokuserar på att erbjuda funktionella kvalitetskläder till rimliga priser.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en hundförarväst?

En hundförarväst kan kosta allt från några hundralappar till några tusen kronor. Det beror helt på vilket märke som föredras och typen av väst. Faktorer som spelar in är märke, material och funktioner.

Måste den vara neonfärgad?

Nej, en hundförarväst måste inte vara neonfärgad. Den kan ha vilken färg som helst men eftersom många konsumenter föredrar neonfärgade västar är de lättast att hitta på marknaden.

Bästa hundförarvästen

Hur väljer man den bästa hundförarvästen?

Den bästa hundförarvästen för dig beror på vad du söker och vilka krav du har.

  • Materialet – Om du tänkt vara ute i olika väder och vind är det viktigt att västen är vattentät. För bästa upplevelse även i mildare väder är det bra om den också är tillverkad i ett material som andas.
  • Funktionalitet – Se till att din väst har tillräckligt många fickor. Det är alltid en fördel om åtminstone några fickor är förslutningsbara.
  • Färg – Om du tänkt röra dig i mörker är det alltid bra om västen är försedd med reflexer. Tänk även på att en neonfärgad väst syns bättre än andra färger.
Hundförarväst test

Hur gjorde vi vårt hundförarväst test?

Vårt test baserades på produktbeskrivningar och recensioner som lämnats av kunder på sidor där produkterna säljs. Vi har vägt in flera egenskaper i vår bedömning och kommit fram till de västar som vi anser uppfyller de vanligaste behoven. Egenskaper som vi uppmärksammat i vårt test är bland annat funktion, material, antal fickor och passform. Den produkt som kom först på vår lista anser vi uppfyllde alla punkter bäst, baserat på beskrivning och kundrecensioner.

Källor