Regntäcke för hund bäst i test – 3 bästa hund-regntäcken!

Ett regntäcke på hunden är perfekt för att hålla hunden varm och torr när det regnar. Det kan dessutom användas när det är lite kallare ute och är extra bra för korthåriga hundraser som ofta fryser. I den här artikeln upptäcker vi de 3 bästa hund-regntäcken och jämfört deras reflexer, skydd, justerbarhet, material och passform. Vi utforskar även vilket regntäcke för hundar som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Regntäcke för hund bäst i test

Bäst i test: Dogman ‘Dot’ regnoverall

Dogman “Dot” regnoverall
Enkel att ta på och av
Snygg
Reflexdetaljer
Bra passform
Ofta slutsåld

Det bästa regntäcket för hundar är Dogman’s “Dot” som täcker hela hundens kropp, sitter tight runt magen för att hålla värmen, och dessutom har reflexdetaljer på ovansidan! Allt detta trots att vi sätter den i medelprisklassen.

Regnoverallen ger ett ordentligt skydd mot regnet och har en testad vattenresistens mot 3000 mm. De små reflexprickarna på ovansidan syns även när det regnar, inte bara när det är mörkt.

Vi gillar den tighta, justerbara passformen och tycker det är en av de bättre på marknaden. Det som skiljer passformen lite från konkurrenternas är att den har muddar längst ned på benen. Det gör att inget vatten kan skvätta upp, men gör också att den passar som vintertäcke.

Bästa regnoverall när det är kallt: Pomppa ‘Kevyt’

Pomppa “Kevyt” regntäcke
Reflex
Lätt att justera
Bra passform
Lätt fodring för kallare månader
Finns inte i neutrala färger

Pomppa är ett av våra favorittillverkare av hundtäcken, och även deras regntäcke “Kevyt” imponerar på oss. Storleken är enkel att anpassa, samtidigt som den har en lätt fodring som gör den lämplig för lite kallare väder. Den drar sig dock inte över hundens rumpa, vilket gör att hunden då blir blöt ibland.

Täcket i sig ser dock väldigt bekvämt ut och hindrar inte rörelser, även när det är blött och lite tyngre. Vi gillar också att Pomppa valt att ha ett hål för kopplet. Det är många hundtäcken som missar den finessen, och vi uppskattar när vi hittar den.

Det enda vi egentligen inte tycker om är färgvalen, den finns till exempel inte i svart, grå eller blå (vilket vi anser vara neutrala färger). Istället har de fokuserat på vibranta färger som syns bra i mörkret – vilket i och för sig är bra för synligheten.

Bäst för mycket regn: Hurtta ‘Monsoon’ regntäcke

Hurtta “Monsoon” regntäcke
Ordentligt vattentät
Bra passform
Bra krage som håller tätt
4.8/5 i snittbetyg
Små reflexer

Hurtta refererar med produktnamnet till “Monsoon”-regn vilket som många säkert vet – betyder extrem nederbörd. Det vi gillar allra mest med täcket är kragen som verkligen täcker hela vägen upp! Längst ut hittas ett spänne så att det sitter tätt mot halsen och inget vatten kryper in.

Vi tycker dock att de borde utöka reflexdetaljerna, det är väldigt minimalt med reflex. Vi tycker inte nödvändigtvis det är för lite reflexer, snarare att de är för tunna så att de inte alltid syns.

Hurtta “Monsoon” regntäcket har ett genomsnittligt betyg på TinyBuddy.se på 4.8/5 baserat på 62 recensioner. Många tycker om både designen och passformen.

Bästa regntäcket för hundar

Hur väljer man det bästa regntäcket för hundar?

Att välja det bästa regntäcket för hundar inkluderar många kriterier. Nedan är en lista på dessa kriterier, vilket inkluderar reflexdetaljer, ordentligt täckande, justerbarhet, material och passform.

  • Reflexdetaljer: Dessa är viktiga för att öka hundens synlighet när det är mörkt ute, eller dåligt väder.
  • Täcker ordentligt: Täcket bör täcka hundens huvud, nacke, rygg och mage ordentligt för att skydda mot kyla, vind och regn. Ett täcke som inte täcker hela hundens kropp är lönlöst eftersom hunden då ändå blir blöt och kall.
  • Justerbarhet: Ett justerbart regntäcke är bäst på att hålla värmen. Desto tightare mot kroppen täcket sitter, desto bättre kommer skyddet vara.
  • Material: Material som är hållbart och samtidigt skonsamt mot hundens hud är det vi på DjurJohnny rekommenderar. Material som polyester är extra slitstarka och kommer tåla det dåliga Sverige-vädret.
  • Passform: Mät hunden noggrant för att vara säker på att täcket passar bra. Ett regntäcke som inte passar ordentligt kommer bli obekvämt för hunden, eller göra att den inte kan röra sig fritt.
Regntäcke för hundar test

Så gjordes vårt test av regntäcken för hundar

För att utföra vårt test av regntäcken för hundar började vi först och främst med att titta på om våra favoritmärken hade något att erbjuda. Mycket riktigt – både Hurtta och Pomppa har högkvalitativa regnjackor för hunden, och vi började titta närmre på de. Med hjälp av att läsa kunders recensioner och produkternas beskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om alla täckena.

Källor