Effileringssax hund bäst i test – 3 bästa hund-effileringssaxarna!

Att tunna ut pälsen på hunden är ingen lätt uppgift med vanlig sax, men med en effileringssax går det betydligt mycket lättare. I den här artikeln visar vi de 3 bästa hund-effileringssaxarna för att få trimningen att bli lättare. Vi jämför olika effileringssaxars förmågor, egenskaper, handtag, byggkvalitet och pris. Vi utser även en modell till bäst i test, och visar dig hur du ska tänka inför valet av effileringssax för hundar.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Effileringssax hund bast i test

Bäst i test: Trixie effileringssax

Trixie effileringssax
Billig
Skönt gummi på handtaget
Dubbelsidig
Reder ut tovor
Lite kort

Vi utser härmed denna dubbelsidiga effileringssax från Trixie till bäst i test. Den gör uttunnandet av hundens päls otroligt lätt och kommer dessutom till väldigt låg prislapp jämfört med andra saxar på marknaden.

Handtagen är helt av gummi, och mot fingrarna är det extra mjukt gummi för ökad komfort. Den har den ikoniska ljusblåa och svarta looken, vilket vi också såg på deras traditionella hundsax.

Bladen är dubbelsidiga, vilket gör att det går snabbare att tunna ut pälsen på hunden. Men samtidigt är bladen ganska mycket kortare än genomsnittet, vilket gör att man behöver göra fler klipp. Bladen i sig är dock gjorda i rostfritt stål, vilket gör den otroligt lätt att rengöra efteråt.

Vi på DjurJohnny gillar också att den agerar lite som en tovutredare med sin dubbelsidiga design.

Hos TinyBuddy.se har den fått ett genomsnittligt betyg på 4.2 baserat på 11 kundrecensioner, och många nämner att den fungerat bra för små hundraser

Bästa entandade effileringssax för hundar: Gibbon

Hund-effileringssax 145 mm
Snygg
Gummikuddar i öglorna
Entandad
Anpassningsbart motstånd
Lite dyrare

Last updated: 2024-01-15 12:06:16

Vi gillar verkligen den här snygga hund-effileringssaxen på 145 mm. Det är egentligen en hyfsat enkel entandad modell men som tillverkats av riktigt hög kvalitet. Den har 30 skarpa tänder som gör att resultatet blir mycket precist.

Det som skiljer den från andra effileringssaxar är just byggkvaliteten. Förutom att den är snygg, har tunga material använts och den har en fin touch av guld, silver och svart. I öglorna hittar vi gummihöljen – vilket gör den betydligt bekvämare att hålla i. Vi gillar också att Gibbon valt att sätta dit en sådan liten gummititt mellan öglorna, för att man inte ska slå ihop hela saxen i onödan varje gång man klipper.

Det vi ser som negativt med den är att den är lite tyngre (på grund av allt stål), men den fungerar ändå helt okej. Byggkvaliteten ses som både ett plus och ett minus i det här fallet.

Bäst premiumval: Show Dog effileringssax för hund

Show Dog effileringssax för hund
Användarvänlig
Effektiv
Gummi i öglorna
Anpassningsbar för all typ av päls
Dyr

En riktig pärla är denna silvriga effileringssaxen från märket “Show Dog”. Den är tyvärr lite i det dyrare slaget, och vi tycker den saknar lite finesser för att vara så högt prissatt.

Den har endast tänder på ena sidan, och är riktigt lätthanterlig. Enligt recensioner på VetZoo.se är den lätt att använda och känns inte tung i handen.

Det vi på DjurJohnny gillar allra mest är att den har gummi på insidan av öglorna. Det gör den skönare att hålla i, samtidigt som det inte är för mycket gummi för att det ska kännas tjockt mot fingrarna.

Genomsnittsbetyget på Vetzoo.se talar sitt tydliga språk, 4.3 av 5 möjliga ger oss en klar bild av nöjda kunder som upplever att den underlättar urtunningen av hundens päls.

Bästa effileringssaxen för hund

Hur väljer man den bästa effileringssaxen för hundar?

När man väljer den bästa effileringssaxen för hundar finns det några saker som är extra viktiga att ha i åtanke. Nedan är en lista på de viktigaste, vilket inkluderar förmågan att justera motståndet, hur lätt den är att rengöra, hur lätt den är att använda samt materialets kvalitet.

  • Justerbart motstånd: Förmågan att justera motståndet på effileringssaxen är viktigt för att ge full kontroll under klippandet.
  • Lätt att rengöra: En effileringssax som är lätt att rengöra gynnar både hundens hälsa och gör att saxen håller sig skarp längre. Pälsrester och bakterier byggs upp på saxens blad, och det är därför viktigt att kunna rengöra den med enkelhet.
  • Lätt att använda: Om saxen är tung, blir händerna bara trötta efter ett tag. En lätt men stabil sax gör klippandet lättare, både för dig och hunden.
  • Kvalitetsmaterial: Det är viktigt att effileringssaxen är tillverkad av slitstarka och högkvalitativa material (helst rostfritt stål). Det gör inte bara att saxen håller längre, det betyder också oftast att saxen är skarpare.

Vad är en effileringssax för hundar?

En effileringssax för hundar är en typ av sax som används för att tunna ut och forma pälsen. Vanligtvis har de tandade blad som inte klipper varenda hårstrå, utan bara delar av de för ett mer naturligt resultat.

Betyder effileringssax och urtunningssax samma sak?

Ja, effileringssax och urtunningssax betyder samma sak och används för att tunna ut och ge textur till pälsen utan att klippa för mycket hår.

Vad är skillnaden mellan en hundsax och en effileringssax för hundar?

Skillnaden mellan en hundsax och en effileringssax för hundar är att en hundsax klipper jämnt och rakt, medan en effileringssax har tandade blad för att endast tunna ut pälsen.

Effileringssax för hund test

Hur gjordes vårt test av effileringssaxar för hundar?

För att göra vårt test av effileringssaxar för hundar tittade vi först och främst på de märken vi känner till såsom Trixie och Show Dog. Vi hittade några modeller och tog en djupare titt på vad just de fått för recensioner från kunder. Sedan jämförde vi deras material, klippförmåga, genomsnittliga betyg och satte ihop egna recensioner om alla saxarna.

Källor