Slow feeder hund bäst i test 2023 – hitta bästa slow-feedern!

Letar du också efter slow feeder hund bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan går vi igenom de allra bästa slow feeders på marknaden för att din hund inte ska överäta. Dessutom hittar du svar på alla de frågor du kan tänkas ha i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för vetzoo.se

Slow feeder hund bäst i test

All for paws slow feeder hund – bäst i test!

En slow feeder för hundar med tillhörande låda tillverkad av All for Paws

Vi tittade på många modeller, och den här från All for Paws är den vi utser till slow feeder hund bäst i test! Den har en överlägsen konstruktion i mjukplast som gör att hunden behöver tänka lite för att få tag på maten.

Namnet de valt är “food maze” – vilket beskriver ganska bra vad det är, en liten labyrint! Hunden behöver använda nosen, tassarna eller tungan för att få ut maten.

Det som skiljer den från andra varianter är att den är så pass lätt att rengöra! Du kan enkelt skölja rent den med tvål och vatten på bara några sekunder.

Bäst för små hundar: Slickmatta

En ljusblå slickmatta för små hundar och valpar från Little & Bigger

En slickmatta är ett grymt alternativ för dig med en liten hund eller valp. Större hundar lyckas få ut maten alldeles för snabbt, så den är i princip lönlös för stora raser.

Den här slickmattan från Little & Bigger presterar riktigt bra dessutom! Den är hyfsat liten, men skårorna är väldesignade. Det krävs faktiskt en del tankekraft för hunden att få ut allt foder, på grund av den oregelbundna utformningen.

Bästa simpla: Basic Slow Down

En grå slow feeder för hundar som saktar ner hetsätande

En annan labyrintformad slow feeder är den här modellen som kallas “Basic Slow Down”. Precis som namnet nämner är det en simpel variant som saktar ner hetsätandet!

Det är en tung skål – vilket tyder på dess långvariga kvalitet. Dessutom saktar den ned hetsätandet betydligt, även för större hundar. Det som också är positivt med den är att den rymmer mycket mat! Du får lätt plats med en dagsportion för en chäfer i den.

Vanliga frågor

Är slow feeders bra för alla hundraser?

Ja, slow feeders kan vara fördelaktiga för alla hundraser. De hjälper till att förhindra hetsätande, vilket ofta leder till matsmältningsproblem.

Hur mycket kostar en slow feeder för hundar?

Priset på slow feeders för hundar varierar beroende på storlek, material och märke, men generellt kostar de mellan 100kr och 500kr. Premiummärken kan dock vara dyrare.

Vad är en slow feeder?

En slow feeder är en speciell typ av hundskål designad för att bromsa hundens ätande. Den har ofta en labyrintliknande design som gör det svårare för hunden att få tag i maten, vilket minskar risken för matsmältningsproblem och gör att hunden inte kan hetsäta.

Bästa slow feedern för hundar

Så väljer du den bästa slow feedern för hunden

Att hitta den perfekta slow feedern för din hund kan vara en utmaning. Men med rätt vägledning, kan du vara säker på att din hund får ut mer av sina måltider. Nedan går vi igenom vad du behöver veta för att hitta den bästa slow feedern för din hund.

Viktiga faktorer

  • Hundens storlek och ras: Större hundar behöver större skålar, medan mindre hundar kan hantera mindre storlekar. Vissa raser, som mopsar och bulldogs, kan ha svårare med vissa designs på grund av deras korta nosar.
  • Material: Slow feeders görs oftast i plast, rostfritt stål eller keramik. Plast är lättare och billigare, men inte lika hållbart som rostfritt stål eller keramik. Vi tycker dock att plast är det bästa materialet, därför är det bara sådana modeller med på topplistan.
  • Design: Slow feeders kommer i olika former och designer. Vissa har extra höga kanter, andra har en labyrintliknande design. Prova olika stilar för att se vilken din hund föredrar.

Avslutande ord

Att hitta den bästa slow feedern för din hund kräver lite experimenterande. Men genom att tänka på hundens perspektiv, kan du hitta en slow feeder som passar just den. Du kanske tycker det låter lite elakt att få din kompis att behöva jobba för maten – men kom ihåg, en glad hund är en frisk hund!

Slow feeder hund test

Så genomfördes vårt slow feeder test

Vi började vårt slow feeder test med att titta på vad det fanns för produkter där ute. Vi tittade på dess recensioner från tidigare kunder för att bilda oss en bättre bild om hur de presterat i riktiga livet. Med informationen vi läst oss till satte vi sedan ihop våra egna recensioner om de.

Med hjälp av recensionerna hade vi fått fram modellernas för- och nackdelar. Då vägde vi de mot varandra, för att kunna definiera hur de skulle rankas i slow feeder hund bäst i test listan. Bland annat jämförde vi saker som material, konstruktion, kvalitet, och vilka hundraser de passade.

Källor