Anti-drag sele för hund bäst i test – 3 bästa selarna!

En anti-drag sele är ett effektivt alternativ för hundar som drar i kopplet på promenaden. Nedan visar vi de 3 bästa anti-drag selarna genom att jämföra kontroll, bekvämlighet, funktionalitet och material. Dessutom utser vi en av modellerna till anti-drag sele för hund bäst i test, vilket är den mest optimala modellen i samtliga kategorier.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Antidrag sele hund bäst i test

Bäst i test: Hurtta ‘Venture’ anti-drag sele

Hurtta ‘Venture’ Anti-drag sele
Effektiv mot hundar som drar
Fram- och ryggkoppling
Bra tryckfördelning
Riktigt bra passform
Finns inte i alla storlekar

Den bästa anti-drag selen för hundar vi hittat är Hurtta ‘Venture’ No-pull. Den är nytänkande, praktisk och imponerar på oss. Den kombinerar funktionalitet och bekvämlighet på ett bra sätt med sitt handtag på toppen och mjuka material som sitter mot hundens bröst.

Med båda fram- och ryggkoppling, levereras selen med en lösning för alla typer av hund-beteenden. Vi på DjurJohnny uppskattar de spännen som gör att man kan växla mellan de, på så sätt kan hunden röra sig mer naturligt.

Utöver funktionaliteten är selen konstruerad för optimal passform med justerbara remmar runt både hals och mage. Dessa spännen är enligt Hurtta själva “snabbspännen” vilket gör att man snabbt knäpper på och av selen. Den mjuka vadderingen och det andningsbara materialet gör att hunden trivs ännu bättre i den.

Vi uppskattar också de reflexdetaljer som Hurtta valt att sätta på den. De ger riktigt bra synlighet i mörkret, även om vi faktiskt skulle önska ännu mer av de.

I och med att den inte är tillgänglig i alla storlekar kommer den heller inte passa alla hundraser tyvärr. Enligt recensioner på Vetzoo.se är en 39 kilos labrador den övre gränsen för storleken 40-45 cm, men den finns inte ens hos de flesta e-handlare.

Bäst premiumval: Non-stop ‘Dogwear Line’ Sele 5.0

Non-Stop ‘Dogwear line’ sele
Bra för aktiva hundar
Ergonomisk design
Mjukt material ÖVERALLT
Bra justerbarhet
För tung för mindre hundar

För den aktiva hunden är Non-Stop’s 5.0 sele enligt oss det bästa alternativet. Den är utvecklad för att vara mångsidig och passar utmärkt både för dagliga promenader och mer krävande aktiviteter som cykling eller skidåkning med hunden. Om hunden inte drar alldeles för mycket, kan den även användas för spårning.

Designen är Y-formad runt nacken vilket gör selen unik, detta är inte en design vi sett på andra anti-drag selar. Dock är den inte marknadsförd som en anti-drag sele, men vi tycker den fördelar trycket nog bra för att räknas som det. Hunden kan dra en hel del utan nämnvärda problem med andningen.

En annan praktisk detalj med 5.0-selen är att den har tre fästpunkter. Selen passar därför massor av situationer och behov. Man kan fästa kopplet på ryggen för en vanlig promenad, under bröstet för spårning eller på framsidan om man vill ha lite kontroll över hundens drag.

Selen är dessutom lätt att anpassa tack vare de justerbara remmarna runt bröstet. Det vi inte gillar med den är att den är på tok för tung för mindre hundar. På grund av det tjocka, mjuka materialet som sitter över hela designen väger den också lite mer än en vanlig hundsele.

Bästa billiga anti-drag sele: Petsafe ‘Easy Walk’

Petsafe ‘Easy Walk’ sele
Riktigt billig
Fram- och ryggkoppling
Lätt att ta på och av
Riktigt bra passform
Fördelar inte trycket

Petsafe’s “Easy Walk” antidragsele är den billigaste varianten vi hittat. Men det kommer förstås med sina nackdelar. Den har ingen mjuk vaddering som de andra modellerna vi tagit med på topplistan, och det är egentligen bara en ribbad nylonlina. Därför tycker vi inte alls den passar större hundar – den fördelar helt enkelt inte trycket ordentligt.

Den är däremot väldigt lätt att ta på och av! Detta eftersom remmarna är så pass smala. Genom sin design ger den dock ett styrande tryck på hundens bröst istället för halsen vilket vi också tycker om. Det gör att den är effektiv när det kommer till just hundar som drar.

Enligt recensioner på TinyBuddy.se är den väldigt effektiv mot hundar som drar, och har där fått ett genomsnittligt betyg på 4.7/5 baserat på 10 recensioner.

Bästa anti-drag selen

Hur väljer man den bästa anti-drag selen?

Det är ingen lätt uppgift att välja den bästa anti-drag selen, eftersom olika hundar behöver olika selar. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man ska välja anti-drag sele för hunden, den inkluderar bekvämlighet, handtag på ryggen, justerbarhet, material, tryckdistrubition och reflexdetaljer.

  • Bekvämlighet: Tillgången till rätt storlek och bra passform ser till att hunden är bekväm och trygg. En sele som sitter rätt kommer få hunden att känna sig trygg.
  • Handtag på ryggen: Ett handtag på ryggen är oerhört praktiskt, särskilt för större hundar eller för situationer när man behöver lite extra kontroll. Handtaget gör det möjligt för dig som ägare att snabbt och stabilt gripa tag i hunden när ni går över vägen eller är i närheten av andra hundar.
  • Justerbarhet: Alla hundar skiljer sig i form och storlek, därför är en justerbar anti-drag sele nyckeln till att en perfekt passform. En justerbar sele är dessutom bra för växande hundar.
  • Material: Materialet som selen är gjord av ska vara både starkt och slitstarkt för att tåla hårda lekar utomhus, men samtidigt mjuk och bekväm nog att inte skada hunden. Om din hund gilalr att simma kan ett snabbtorkande material vara en bra touch.
  • Tryckdistribution: En bra anti-drag sele ska fördela trycket över HELA hundens kropp snarare än att fokusera det på ett och samma område.
  • Reflexer: För dig som ofta går med hunden på kvällen eller tidigt på morgonen kommer reflexdetaljer göra hunden mer synlig vilket ökar synligheten.

Vad är en anti-drag sele för hundar?

En anti-drag sele för hundar är en speciellt utformad sele som hjälper till att förhindra att hunden drar i kopplet genom att fördela trycket jämnt över hundens kropp.

Fungerar anti-drag selar verkligen för hundar?

Ja, anti-drag selar fungerar nästan alltid för hundar genom att ge bättre kontroll och fördela trycket, vilket gör att hunden kan dra mindre i kopplet.

Kan man göra något annat för att hunden ska sluta dra?

För att få en hund att sluta dra kan man träna hunden, använda en huvud- eller bröstsele, samt belöna hunden för att vara lugn.

Kan man justera en vanlig hundsele för en hund som drar?

Man kan justera en vanlig hundsele för en hund som drar, men effektiviteten beror på selen och hundens beteende. En specifik anti-drag sele är ofta mer effektiv.

Anti-drag sele hund test

Hur gjorde vi vårt test av anti-drag selar till hundar?

För att göra vårt test av anti-drag selar till hundar behövde vi först och främst titta på vilka modeller som fanns där ute. Därefter valde vi ut en i vardera prisklass. Vi gick sedan igenom produkternas beskrivningar och även kundomdömen för att definiera hur bra de fungerade i verkliga livet. Sedan jämförde vi saker som justerbarhet, detaljer, material och funktioner. Det var därefter hyfsat lätt att utse en testvinnare.

Källor