Badrock för hund bäst i test – 3 bästa hundbadrockarna!

En badrock för hunden gör att de torkar snabbare efter badet, duschen eller tvätten. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa hundbadrockarna för att hunden ska torka snabbare och undvika saker som blötsvans och andra symtom som kan uppkomma efter att pälsen varit blöt över längre perioder. Vi jämför badrockarnas värmeförmågor, passform, material och bekvämlighet. Vi utser också en av torktäckena till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Badrock för hund bäst i test

Bäst i test: Siccaro ‘Wetdog SupremePro’

Siccaro “Wetdog SupremePro”
Snabb torktid
Tar bort doften av blöt hund
Täcker ordentligt
Kan tvättas i maskin
Begränsar rörelsen lite

Last updated: 2024-01-15 12:56:48

Den bästa badrocken för hundar är Siccaro’s “Wetdog SupremePro”. Materialet får pälsen att torka upp till 90% på bara 15 minuter! Passformen är dessutom lätt att justera och med magspännet sitter den verkligen perfekt.

Vi på DjurJohnny gillar även kragen på den. Det gör att hunden täcks ordentligt, och endast de snabbtorkande delarna lämnas utanför badrocken (ben, svans och huvud). Bakbenen är dock innanför täcket, då de spänns fast. Denna funktion gör att pälsen torkar snabbare, men vi gillar inte att det begränsar rörelsefriheten något.

En av de saker som urskiljer SupremePro från konkurrenters badrockar är att den är tillverkad av bambufiber. Detta material agerar anti-bakteriellt och får bort den äckliga “blöt hund”-doften nästan direkt.

Det vi också gillar med den är att den kan tvättas i maskin! Den danska producenten har verkligen tänkt på funktionaliteten – och vi uppskattar det!

Bästa billiga hundbadrocken: Rukka ‘Micro’

Rukka “Micro” hundbadrock
Bra krage
Absorberar bra
Hunden trivs bra i den
Billig
Går inte att justera passformen

Den bästa billiga hundbadrocken är Rukka’s “Micro”. Den får hunden att torka riktigt snabbt, och vi är förvånade över dess absorberingsförmåga trots det låga priset.

Tyvärr går det inte att justera passformen på den. Istället har Rukka valt att ha ett spänne över magen som är elastiskt för att sitta tight. Det gör att badrocken inte alltid sitter tight nog, och hunden får inte samma värme som från andra modeller.

Det vi däremot gillar är den extra höga kragen som har knappar. Med hjälp av den täcks hela hunden riktigt bra, och den kan både spännas på och av med hjälp av knapparna. Detta är en sak man ofta bara ser hos vintertäcken för hundar, men vi uppskattar verkligen att Rukka inkluderat det på sin badrock.

Rukka “Micro” badrocken har ett genomsnittligt betyg på 3.2/5 baserat på 37 recensioner hos ArkenZoo. Detta är hyfsat lågt, och recensenter nämner att det är lite konstig passform på den.

Bästa badrocken för små hundar: Siccaro torktäcke

Siccaro torktäcke
Enkel att ta på och av
Extra tyg på bröstet
Torkar snabbt
Passar lågstående hundar (t.ex corgis och taxar)
Lite dyrt

Last updated: 2024-01-15 12:56:47

Siccaro’s lite äldre, men ändå lyxiga torktäcken är det här som heter “Smart”. Vi gillar framför allt materialet och spännet ovantill. Passformen gör sig perfekt på lågstående hundar såsom taxar och corgis.

Tyget är så kallat “Wet2Dry” vilket är ett tyg som Siccaro tillverkar själva och som har fantastisk absorberingsförmåga. De själva garanterar upp till 90% torr päls på bara 15 minuter!

Det dubbla lagret på bröstet är det som gör att hunden torkar så otroligt snabbt. Trots det väger täcket endast 250 g, vilket gör det ännu mer lämpligt för små hundraser.

Det enda vi inte gillar med den här modellen är att den fortfarande är hyfsat högt prissatt. Det är trots allt en av Siccaro’s äldre modeller, och för detta priset kan man nästan få deras bättre “SupremePro 2.0” vilket vi tycker är mer prisvärd.

Bästa hundbadrocken

Hur väljer man den bästa badrocken för hundar?

Att välja den bästa badrocken för hundar är inte direkt en lätt uppgift. Den ena modellen kanske passar perfekt på labradoren medan en annan är bäst för en jack russel. Nedan är en lista på kriterier som är bra att tänka på när man väljer en badrock för hundar, dessa inkluderar att den värmer ordentligt, passform, absorberande material, lätt att tvätta och bekvämlighet.

  • Värmer ordentligt: En bra badrock för hundar ska inte ebara suga upp vattnet, utan också värma hundens kropp under tiden.
  • Passform: Olika hundraser behöver olika storlekar, därför är en badrock med justerbar passform väldigt viktigt. Detta är ofta genom att tyget på magen går att spänna åt.
  • Absorberande material: Materialet måste absorbera vattnet effektivt. Vi rekommenderar microfiber, bomull eller frotté eftersom dessa torkar hunden allra snabbast.
  • Lätt att tvätta: Badrocken kommer bli smutsig över tid, speciellt eftersom blöta föremål tenderar att dra åt sig smuts. När din hund då går och lägger sig på det smutsiga golvet med badrocken på sig kommer den samla på sig damm. Se till att hundbadrocken går att tvätta i maskin, och framförallt; inte krympa i tvätten!
  • Bekvämlighet: Det allra viktigaste är förstås att hunden tycker om badrocken, annars kommer badet bli ännu mer krävande. Se till att hunden kan röra sig fritt och att material känns skönt mot huden.
Badrock för hund test

Så gjorde vi vårt test av badrockar för hund

För att genomföra vårt test av badrockar för hundar behövde vi först och främst titta på vilka modeller som fanns där ute. Vi jämförde deras passform, priser och funktionalitet genom att titta på kunders recensioner och produkternas beskrivningar. Efter att vi objektivt jämfört alla modellerna utsedde vi en av de till testvinnare.

Källor