Hundtäcke vinter bäst i test – 3 bästa vinter-hundtäcken!

Ett hundtäcke specialdesignat för vintern är en bra idé för Sveriges kallare klimat. Nedan listar vi 3 bästa hundtäcken för vintern och jämför isolering, värmehållning, pris, kunders omdömen, foder, och passform. Därefter utser vi en modell till bäst i test, vilket vi anser vara det allra bästa alternativet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Hundtäcke vinter bast i test

Bäst i test: Canelana ‘Touring’ hundtäcke för vintern

Canelana Touring Softshelltäcke
Bra isolering
Sitter riktigt bra
Reflexdetaljer
Många storlekar
Lite dyrare

Det bästa vintertäcket för hundar är Canelana “Touring” i softshell material. På insidan hittas ullfoder som håller värmen riktigt bra, och materialvalet gör det perfekt för den aktiva hunden.

Designen är smidig, och tillåter hunden att röra sig helt fritt. Det yttre lagret softshell skyddar ordentligt mot vind, samtidigt som det får vattnet att rinna av. Mellanlagret är gjort av 100% merinoull, vilket ger otrolig värme under kalla förhållanden. Meshtyget, som ligger närmast hundens kropp, ger andningsförmåga och extra komfort.

Täcket är justerbart i både nacken och ryggen för den optimala passformen. Det vi också gillar är att den finns i 22 olika storlekar, till och med specialutformade varianter för taxar och terriers!

Den enda nackdelen vi ser skulle vara priset, men med den fantastiska värmehållningen kan vi inte se det som ett allt för stort minus. Ett kvalitetstäcke för vintermånaderna som dessutom vi tycker är riktigt snyggt!

Bästa reflextäcket för vintern: Dogman ‘Roffe’

Dogman Roffe reflextäcke
Extremt synligt
Vattenavvisande
Billigt
Lätt att sätta på
Inte jättevarmt

Dogman’s “Roffe” reflextäcke är otroligt synligt i mörkret i och med att hela yttersidan är gjort i reflexmaterial. Det är omöjligt att missa hunden, till och med när det är bäcksvart! Trots materialet är det vattenavvisande och skyddar effektivt mot regn och snö. Något som verkligen uppskattas här i Sverige.

Täcket är också utrustat med en justerbar rem runt magen och en magplatta, vilket ger riktigt bekväm passform. Vi på DjurJohnny.se tycker dock inte det är optimalt för riktigt kalla månader i och med att fodret inte är särskilt värmehållande. Det är en mesh och passar därför bättre på hösten egentligen. Detta reflekteras dock på priset och i skrivande stund kostade det endast 479 kr, till skillnad från andra vi testat som kostade närmare tusenlappen.

Bensnöret på täcket är det största pluset dock! Riktigt smart för att hindra täcket från att fastna.

Bäst värme: Pomppa ‘Toppa’ värmetäcke

Pomppa Toppa Värmetäcke
Riktigt bra värmehållning
Bra passform
Reflex
Skapar inte tovor i pälsen
Lite dyrt

Pomppa ‘Toppa’ värmetäcke är det rätta valet för de kallaste vinterdagarna. Täcket erbjuder ett varmt och mysigt skydd från ovädret, förstärkt genom dess vattentäta yttre tyg och anti-statiskta teddyfoder. Särskilt omtyckt av oss på DjurJohnny är det bra värmeisolerande lagret med vaddering, som ser till att hunden är både varm och torr även när det regnar.

En annan sak vi gillar hos Pomppa ‘Toppa’ täcket är den långa kragen. Den sträcker sig upp över nacken och ger ett ordentligt skydd för både hals och nacke, samtidigt som den låter hunden röra sig fritt.

En av huvudfunktionerna är vattentätheten. Dessutom är fodret anti-statiskt vilket gör att man inte behöver dra fram tovutredaren varje gång man gått på promenad.

Reflexer hittas både på kragen och längs ryggsömmen och syns riktigt bra i mörkret. Hos VetZoo har den fått 4/5 i genomsnittligt betyg och recensenter nämner precis som oss att det är riktigt varmt!

Bästa hundtäcket för vintern

Hur väljer man det bästa hundtäcket för vintern?

Man väljer det bästa hundtäcket för vintern genom att titta på en rad faktorer. Nedan är en lista på de viktigaste sakerna att titta på när man väljer hundtäcke för kallare klimat, dessa inkluderar isoleringsförmåga, värmereglering, passform, slitstyrka, underhåll, och vattentäthet.

  • Isoleringsförmåga: Hundtäckets främsta uppgift är att hålla hunden varm, så det är viktigt att ta reda på hur bra den isolerar.
  • Värmereglering: Det är samtidigt viktigt att täcket inte överhettar hunden. Ett bra hundtäcke ska vara tillräckligt varmt för att skydda hunden mot kylan, men samtidigt snabbt dra ner värmen när det blir för varmt.
  • Passform: Hundtäcket måste sitta åt ordentligt för att hålla värmen inne. Sömmar och fästen måste vara tillräckligt flexibla för att anpassa sig till hundens rörelser, utan att försämra värmehällningen.
  • Slitstyrka: Hundtäcken tar i allmänhet mycket stryk, speciellt under de kalla månaderna när hundar vädret är lite sämre. Välj ett täcke med syntetisk yta för att det inte ska repas eller gå sönder.
  • Underhåll och rengöring: Det ska vara lätt att underhålla och rengöra hundtäcket. Material som går att tvätta i maskin och torkar snabbt kommer göra detta mycket lättare.
  • Vattentätt: Man blir otroligt kall när man är blöt, därför är det A och O att hundtäcket är vattentätt. Det är extra lämpligt när det snöar.

Vad skiljer ett hundtäcke för vintern från ett vanligt?

Ett hundtäcke för vintern är mer isolerat än en vanlig modell. Ofta med ullfodring eller extra tighta spännen för att hålla värmen bättre. Precis som en riktigt vinterjacka!

Hundtäcke för vintern test

Hur gjorde vi vårt test av vinter-hundtäcken?

För att göra vårt vinter-hundtäcke test jämförde vi olika modellers isoleringsförmåga, värmehållning, passform, slitstyrka, underhåll och vattentäthet. Därefter tog vi in prislapparna i jämförelsen och rangordnade modellerna från bäst till sämst.

Källor