LED-hundhalsband bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter LED-hundhalsband bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du svaret på vilka modeller som faktiskt är de allra bästa.

Hundägare gör allt de kan för att djuren ska vara säkra, speciellt när det är mörkt ute. Det är faktiskt inte alltid lätt att se var hunden är när du går ut på en kvällspromenad. Som tur är finns det flera tips och prylar som kan hjälpa att hålla hunden säker. Ett alternativ är hundhalsband som lyser upp.

Idag finns det flera fantastiska LED-halsband som du kan välja mellan. Det kan kännas lite svårt att veta vilka som är bäst med alla varianter som finns. Vi har därför listat fyra alternativ som vi anser är bland de bästa.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se & vetzoo.se

LED-hundhalsband bäst i test

1. Active Canis LED-hundhalsband

2. Active Canis hundhalsband neon

3. aniMate LED-hundhalsband

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Active Canis LED-hundhalsband – testvinnare!

Ett hundhalsband med LED-lysdeoder inbyggt

LED-hundhalsbandet från Active Canis är ett utmärkt val för dig som letar efter ett halsband som lyser upp. Det består av LED-lampor som du kan ställa in hur de ska lysa. Du kan välja om du vill att lamporna ska blinka eller utge ett fast lysande sken.

Ljuset från lamporna går att se upp till 300 meter och batterier medföljer. Med hjälp av Active Canis LED-hundhalsband kan du lättare hålla koll på var din hund befinner sig under de mörkare kvällarna.

LED-halsbandet har en storlek på 2,5 x 31/41/51 centimeter och kommer i färgen svart/blå.

Tyvärr hittades inga priser...

Active Canis hundhalsband

Ett hundhalsband i neonfärg som lyser i mörkret

På andra plats kommer ytterligare ett hundhalsband från Active Canis. Detta LED-halsband har LED-lampor du kan se upp till 300 meter. Avståndet beror på vilka yttre förhållanden det är. Är du ute i mörkret och det snöar kan det bli svårare att se hunden på långt avstånd, även med ett LED-halsband.

Ljuset kan du ställa in så det antingen lyser med ett fast sken eller blinkar. Storleken på halsbandet är 31/41/51 centimeter långt och det har färgen svart/grön.

Tyvärr hittades inga priser...

LED hundhalsband

Ett blinkande hundhalsband i neonfärg

På tredje plats kommer ett LED-hundhalsband som är uppladdningsbart. Det kommer i en justerbar storlek och ljuset som utges går att se upp till 500 meter. Det medföljer en USB-laddare och halsbandet har en drifttid på drygt 2 timmar.

LED hundhalsbandet har tre lägen på sitt lys. Du kan justera ljuset mellan ett snabbt blinkande ljus, ett långsamt blinkande eller ett fast sken.

Last updated: 2024-01-15 12:56:20

Alternativ – sätt på en lampa!

En LED-lampa som blinkar när man sätter den på hundhalsbandet

På fjärde plats kommer inte ett hundhalsband utan en lampa. Denna lampa går dock att fästa på hundhalsbandet du redan äger. Det är ett bra alternativ om du inte hittar ett LED-hundhalsband som passar dig och din hund.

Den här LED-lampan kommer från Active Canis, består av 100 % silikon, har en storlek på 3 centimeter och lyser upp till 500 meter. Lampan finns i blandade färger, och färgen väljs slumpmässigt vid beställning.

Last updated: 2024-01-15 12:56:21

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett LED-hundhalsband?

Priset för ett LED-hundhalsband kan variera en hel del. Vanligt pris för ett sådant hundhalsband ligger ofta mellan 50 kronor upp till 200-300 kronor. Det kan även finnas billigare och dyrare alternativ beroende på var du köper det.

Hur bra ser man halsbandet?

De flesta halsband går att se mellan 300 – 500 meter. Men hur bra du kan se det beror på vilka yttre förhållanden det är. Skulle det snöa eller vara väldigt dimmigt kommer du inte kunna se halsbandet lika långt borta. Är det däremot en väldigt klar kväll, förutom mörkret, kan du se lampan på långt avstånd.

Bästa LED-hundhalsbandet

Hur väljer man det bästa LED-hundhalsbandet?

Det är omöjligt att gissa vilket LED-hundhalsband som är det allra bästa utan att först testa dem. Men det finns saker du bör tänka på när du väljer hundhalsband som kan minska risken att du väljer helt fel produkt.

  • Bärkomforten – en av de viktigaste faktorerna att tänka på är hur bekväm halsbandet kommer vara för hunden. Lysande halsband bör inte trassla i hundens päls eller sitta på en konstig plats runt halsen. Den bör heller inte sitta för hårt eller för löst. Ett tips är att du mäter ett hundhalsband du redan äger och väljer ett LED-halsband i samma storlek.
  • Ljusintensiteten – ljuset på LED-hundhalsbandet är en annan sak du bör tänka på. Det är viktigt att lampan lyser tillräckligt starkt så du ser det bra i mörkret. Men samtidigt får det inte vara alldeles för starkt. Se även till att lampan inte försvinner i hundens päls, om du har en långhårig hund.
  • Vattentätheten – ett LED-hundhalsband används vanligtvis under de mörkare månaderna, vilket innebär vinter och höst. (Jagar du på vintern? Det är viktigt att du som ägare syns också. Kolla in vår hundförarväst bäst i test lista!) Dessa årstider kommer ofta med en hel del regn. Därför är det viktigt att du väljer ett halsband som är något vattentätt. Annars kan halsbanden snabbt gå sönder och du måste skaffa ett nytt efter endast ett par användningar. LED-halsband i silikon är ett bra alternativ om du letar efter LED-hundhalsband som tål vatten lite bättre.
LED-hundhalsband test

Hur gjorde vi vårt LED-hundhalsband test?

Detta LED-hundhalsband test skapade vi genom att läsa igenom produktbeskrivningarna och kundrecensioner. Vi jämförde sedan produkterna med liknande LED-hundhalsband och valde de som hade bäst betyg och bäst omdöme.

Källor