Pälsglans häst bäst i test – få pälsen att skina!

Letar du också efter pälsglans häst bäst i test? Då har du hittat till helt rätt artikel! Vi hjälper dig nämligen hitta det pälsglanset du behöver för den finaste pälsen i hagen.

Ett bra pälsglans ger inte bara pälsen en skinande glans. Den gör också att håret ser mjukt, slätt, och välborstat ut! Precis som vi människor har massor av produkter i håret för att det ska se bra ut, så behöver även hästar det för att få till det optimala utséendet.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se, firstvet.se, bole.se& bonden.se

Pälsglans häst bäst i test

1. Carr & Day & Martin pälsglans

2. Foxfire pälsglans

3. Fiebings pälsglans

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

1. Carr & Day & Martin pälsglans

Carr & Day & Martin pälsglans
Carr & Day & Martin pälsglans

Det pälsglans som ger den absolut bästa effekten på hästen enligt oss är detta från Carr & Day & Martin! Dess produktnamn på “Dream Coat” stämmer verkligen när man satt i det.

Det ger riktigt hög glans, men det är dessutom nästan helt utan kladd. Något som andra glansmedel där ute verkligen bara säger på förpackningen, men inte stämmer.

Resultatet blir en päls som ser slät, mjuk och välvårdad ut. Dessutom får man samma resultat, trots att pälsen är blöt.

2. Foxfire pälsglans

Foxfire pälsglans
Foxfire pälsglans

Ett annat pälsglans som ger valuta för pengarna är det här från Foxfire. Den vårdar pälsen ordentligt, och lyckas reda ut både svansen och manen.

Resultatet efter applicering blir en medel-glans som stannar kvar i nästan en vecka!

De tyska tillverkarna har verkligen lyckats med den här modellen, och valt bra ingredienser. Den innehåller nämligen D-panthenol som binder fukten i huden, och på så sätt minskar klåda och infektioner. Den innehåller heller inte några oljor, vilket gör att den inte irriterar huden.

3. Fiebings pälsglans

Fiebings pälsglans
Fiebings pälsglans

Fiebings är en gammal amerikansk tillverkare, som denna gång kommit med en bra flaska glansmedel. Här får du väldigt mycket pälsglans för pengarna på ungefär 200kr litern.

Sprayförpackningen är miljövänlig, medan själva medlet lyckas hålla borta damm och smuts. Resultatet blir en grymt snygg glans på pälsen, men också på manen och svansen.

Det som skiljer denna modell åt de andra varianterna är att den gör att manen och svansen får tovor! Andra flaskor reder endast ut tovorna, men det är när de redan finns där.

Vanliga frågor

Vad används pälsglans till?

Pälsglans används främst för att få hästens päls att skina och se mer välvårdad ut. Men det hjälper ofta också till att hålla manen och svansen från att trassla in sig.

Hur mycket kostar pälsglans?

Prisspannet på pälsglans är betydligt större än vad man kan tro. Det finns en del flaskor som kostar upp mot 500kr, medan andra bara går på 200kr. Titta på jämförelsepriset istället! Det vanligaste är 140-180kr/l

Bästa pälsglanset häst

Hur hittar man det bästa pälsglanset för hästar?

Det kan vara knepigt att hitta det bästa pälsglanset för hästar, just för att man nästan måste testa de själv för att veta om de är något att ha. Förutom att titta på kundrecensioner rekommenderar vi att du gör följande;

Testa olika!

Ja, jag vet… Det blir rätt dyrt att testa olika produkter, men använd upp de istället! Köp en flaska du tror är bra, se resultatet. När den flaskan sedan är slut kan du köpa en av annat märke, testa den, och fortsätta så tills du tycker att du hittat din favorit.

Det kan bli en lite dyrare resa, men det är definitivt värt det! Dessutom är det inte säkert att den där modellen du läst så gott om verkligen ser bra ut på din häst. Alla hästar reagerar olika på olika pälsglans.

Se till att den inte innehåller oljor

En del glansvarianter innehåller oljor som faktiskt kan irritera hästens hud… Dessa tar vi förstås ett långt steg tillbaka från. Det är absolut inte värt risken att din häst ska få eventuella hudbesvär. Å andra sidan är det inte säkert att din häst ens reagerar på oljorna, så det kan vara värt ett försök. Om du väljer att testa dessa modeller är det viktigt att du testar på en liten del först. Sedan ser du hur huden och pälsen reagerar på det. Detta är för övrigt rekommenderat även för de som inte innehåller oljor – man vet aldrig!

Pälsglans häst test

Hur gjorde vi vårt test av pälsglans för hästar?

Jag är lyckligt lottad i den mån att ha ett testobjekt (min älskade Elvis!). Därför bestämde jag mig helt enkelt för att beställa hem några modeller som skulle passa i vårt test av pälsglans för hästar. Dessa produkter valdes ut efter att jag läst en hel del kundrecensioner, och även frågat lite andra hästintresserade.

När pälsglansen väl kommit fram var det dags för testandet. Det gjordes genom att applicera en liten mängd på Elvis. Sedan evaluerades följande kriterier;

  1. Glans. Hur glansig blev pälsen efter applicering? Hur länge höll sig denna glans i?
  2. Utredande. Lyckades glansmedlet reda ut manen och svansens eventuella tovor?
  3. Överlag. Hur blev resultatet överlag? Ser pälsen välvårdad ut?
  4. Pris. Hur mycket kostade pälsglanset per liter? Var det värt den prislappen?

Efter att alla varianterna betygsatts på ovanstående kriterier kunde jag ganska snabbt få fram en topplista. Det är den du hittar längst upp i denna artikel!

Källor