Öronrengöring för hund bäst i test – De 3 bästa!

Att rengöra hundens öron är ingen lätt uppgift eftersom hunden inte gillar när man tar i deras känsliga delar. I den här artikeln kommer vi fram till vilken öronrengöring för hundar som är bäst i test. Vi jämför 3 olika varianters användbarhet, effektivitet, recensioner, pris och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Öronrengöring för hund bäst i test

Bäst i test: Vet’s Best öronrengöring för hundar

Vet’s Best öronrengöring för hund
Lätta att använda
Prisvärda
Aloe Vera
Hunden märker knappt av det
Endast 50 pads

Den bästa öronrengöringen för hundar är Vet’s Best pads. De är med hästlängder lättast att använda och hunden tycker inte ens det är så irriterande. Detta eftersom det är just pads istället för en vätska som hälls ned i öronen. Det får snabbt bort vax och lukt samtidigt som de är skonsamma nog att inte irritera hunden.

I burken hittas tyvärr endast 50 pads, och man kan ofta behöva använda mer än en pad för att rensa varje öra. Men eftersom burken endast kostar 59 kr (i skrivande stund), tycker vi definitivt de är prisvärda. Detta i jämförelse med en flaska öronrengöringsmedel innebär nästan 70% rabatt.

Padsen är skonsamt utformade för att inte irritera hundens öron, och innehåller bland annat Aloe Vera för att lugna huden. De är så pass lätta att hunden knappt märker något – vilket är det som i slutet av dagen är det som gör att de blir testvinnare.

En recension vi hittat på Dogmania.se nämner att produkten gör det lättare att rengöra öronen.

Bäst premiumval: Espree ‘Ear Care’

Espree “Ear Care”
Bra hällpip
Naturliga ingredienser
Lugnande Aloe Vera
Effektivt
Lite dyrare

Espree’s “Ear Care” är ett lite högre prissatt alternativ men som håller hög kvalitet. Det är speciellt framtaget för att lösa upp vaxproppar och bekämpa den dåliga lukten i hundens öron. Dessutom är den effektivt svampdödande vilket man inte alltid får hos andra medel.

Ingredienslistan förvånar oss, och här hittas till stor del naturliga ämnen som tea treeolja, eukalyptusolja och pepparmyntolja. Vi uppskattar definitivt naturliga ingredienser och tycker att aloe veran är en bra addition för att lugna.

Med piphällen på flaskan blir den lätt att använda, och man behöver endast trycka ut några få droppar för att få önskad effekt.

Det enda vi inte gillar med den är priset – 159 kr för 118 ml i skrivande stund, vilket är väldigt dyrt i jämförelse med padsen från Vet’s Best.

Bästa öronrengöringen för känsliga hundöron: K9 ‘Sensitive’

K9 “Sensitive” öronrengöring
Mest skonsam
Lätt att hälla
Ingen alkohol eller eteriska oljor
Förebyggande effekt

Den mest skonsamma öronrengöringen för hundar är K9 Competitions “Sensitive”. Det är ett varumärke vi på DjurJohnny verkligen gillar, och som bland annat varit med i vårt test av balsamspray för hundar.

Formulan bygger på skonsamhet i grunden, och innehåller varken eteriska oljor eller alkohol. Det gör att även riktigt känsliga eller inflammerade hundöron inte har några problem med den.

Vi gillar att den har en förebyggande effekt som får överdriven produktion av öronvax att hålla sig borta. Effektiviteten är hög och den når önskad den verkar efter endast 1-2 droppar per öra. Det betyder också att flaskan håller riktigt länge!

Bästa öronrengöringen för hundar

Hur väljer man den bästa öronrengöringen för hundar?

Att välja den bästa öronrengöringen för hundar är ingen lätt uppgift eftersom man inte kan veta hur effektivt medlet är innan man testat det. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man ska köpa öronrengöringsmedel för hundar, den inkluderar skonsamhet, att det räcker länge, effektivitet, enkelhet att använda och utan parfymering.

  • Skonsam: Det är viktigt att öronrengöringen är skonsam och inte irriterar öronen. Hundöron är mycket känsliga, och för starka rengöringsmedel kan orsaka inflammering.
  • Räcker länge: Man ska endast behöva använda ett par droppar för att medlet ska vara effektivt. På så sätt blir det ekonomiskt i längden.
  • Effektiv: En bra öronrengöring för hundar ska ordentligt rensa bort vax, smuts och eventuella parasiter.
  • Enkel att använda: Vi rekommenderar antingen pads, eller flaskor med piphäll längst upp. Dessa är med hästlängder lättast att använda.
  • Parfymfri: Parfymering på en produkt som används inuti hundens öron är ingen bra idé.

Vad gör öronrengöringsmedel för hundar?

Öronrengöringsmedel för hundar rensar öronen på hunden.

Vad tycker hundar om öronrengöringsmedel?

Generellt sett tycker hundar inte om att få öronrengöringsmedel i öronen. Men när de ruskar på huvudet för att få ut det är när medlet verkar. Hunden kommer tacka dig efteråt!

Hur ofta behöver man använda öronrengöring på hundar?

Enligt veterinärerna på Cityvet bör man rengöra en hunds ögon ungefär en gång i månaden.

Kan man tvätta hundens öron istället för att använda öronrengöringsmedel?

Ja, man kan tvätta hundens öron med ljummet vatten istället för att använda öronrengöringsmedel. Men det garanteras inte vara lika effektivt.

Öronrengöringen för hund test

Hur gjordes vår öronrengöring för hund test?

För att göra vårt test av öronrengöringsmedel för hundar började vi med att titta på våra favorittillverkare. Vi valde ut en handfull öronrengöringar och läste på mer ingående om de med hjälp av deras produktbeskrivningar och recensioner. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor