Hundgodis bäst i test – 4 bästa hundgodisen!

Hundgodis är en viktig del av vardagen med en hund, inte bara när man tränar den. Precis som människor, älskar hundar snacks. Vi utforskar i den här artikeln de 4 bästa hundgodisen för olika typer av hundar. Vi utser ett av de till bäst i test och jämför deras smak, pris, och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hundgodis bäst i test

Bäst i test: Happy Dog ‘Soft Snack France’

Happy Dog ‘Soft Snack France’
Älskas av hunden
Billigt
Inga onödiga tillsatser
Återförslutbar påse
Lite stora bitar för hundvalpar

Happy Dog’s “Soft Snack France”sätter en helt ny standard, och vi utser det härmed till hundgodis bäst i test. Det är inte bara vi som tycker det, även FutterTester.de har utsett det till det bästa hundgodiset 2020. Det är inte ett varumärke man kanske vanligtvis hittar på den lokala zoo-affären, men vi rekommenderar det varmt!

Ingredienslistan är högkvalitativ, och man använder bland annat glutenfri potatis. Den finns i många smaker, men det är just “France” (med anksmak) som vi gillar allra bäst. I skrivande stund kostade den endast 39 kr, vilket är riktigt lågt om man jämför med andra hundgodis med anksmak.

Hunden älskar det verkligen, vilket även andra hundar verkar göra. Den har ett snittbetyg på 4.9/5 på TinyBuddy.se och enligt recensionerna där passar godisarna bra för hundar med känslig mage.

Påsen uppskattar vi också då den är lätt att både öppna och stänga. Det enda som egentligen ses som ett minus är att bitarna kan vara för små för riktigt små hundvalpar (16 x 18 mm).

Bästa hundgodiset för valpar: Trixie ‘Junior soft snack dots’

Trixie ‘Junior Soft Snack Dots’
Hundar älskar det
Enkla att tugga för hundvalpar
Täcker ordentligt
Kan tvättas i maskin
Jobbig förpackning

Trixies “Junior Soft Snack Dots” är det bästa hundgodiset för hundvalpar. Bitarna är små och mjuka nog för valpars känsliga tuggningar att klara av de. Både kycklingsmaken och laxen verkar uppskattas av hundarna.

Vi gillar att Trixie valt att använda Omega-3 och Omega-6 för att stödja valpars hud, päls, leder, immunförsvar och nerver. Ingredienslistan innehåller heller inget socket.

Det vi inte gillar däremot är burken – varför gjorde de inte en påse istället? Burken går inte att stoppa i fickan på samma sätt, men i och för sig kan man lägga in det i en godisväska. Burken innehåller dock hela 140 g, och i skrivande stund kostade den endast 29 kr. Det gör detta till bland det billigaste hundgodiset på marknaden.

Baserat på 326 omdömen hos TinyBuddy.se har Trixies “Junior Soft Snack Dots” fått 4.7/5 i snittbetyg.

Bästa hundgodiset när man tränar hunden: Trixie’s baconcreme

Trixie baconcreme
Bra när man tränar hunden
God smak
Prisvärd
Enkelt att trycka ut
Finns bara med baconsmak

Det bästa hundgodiset att använda när man tränar hunden är Trixies baconcreme. Den är lätt att bära med sig, och tuben gör det väldigt lätt att trycka ut en liten mumsbit som belöning.

Priset är riktigt lågt, i och med att tuben innehåller 110 g. Det gör det till en av de billigaste alternativen vi hittat på marknaden, framför allt om man jämför med andra hundpatéer.

Det vi också gillar är ingredienslistan. Den är både gluten- och sockerfri vilket gör den till ett hälsosamt snack.

Kan enkelt användas i slow feeders, slickmattor och kongs

Bästa spannmålsfria hundgodiset: Dogman ‘Pep Ups’

Dogman PepUps
Spannmålsfritt
Lätta att dela i bitar
Återförslutningsbar påse
Singelprotein
Anksmaken är dyr

Det bästa spannmålsfria hundgodiset är Dogman’s “Pep Ups”, mer specifikt den med anksmak. Det tycks verkligen om av hundarna och innehåller inget socker. Det som också skiljer den från andra produkter är att proteinet är i singelform, alltså inga proteintillsatser.

Förpackningen ger de ett plus i kanten eftersom den är smidig att öppna och stänga.

Ankan är dock den dyraste smaken och i skrivande stund kostade en påse så mycket som 135 kr (!) Riktigt lyxgodis, men föredrar man billigare från samma märke är kalkonen och laxen precis i linje med marknadspriset.

Bästa hundgodiset

Hur väljer man det bästa hundgodiset?

Att välja det bästa hundgodiset är verkligen inte lätt, eftersom olika hundar tycker om olika godis. Nedan är en lista på kriterier som är extra viktiga när man väljer hundgodis, detta inkluderar att testa olika typer av godis, att det passar övrig kost, miljövänlighet och pris.

  • Testa olika typer av godis: Alla hundar är olika och har därför olika preferenser. Ett sorts godis som kan vara älskat av den ena hunden, medan det hatas av den andra. Därför är det viktigt att prova sig fram för att hitta det som just din hund gillar mest.
  • Passar övrig kost: För att hundens kost ska vara balanserad är det relevant att godiset kompletterar hundens vanliga foder. Om den vanliga maten till exempel är låg på protein så kan ett proteinrikt godis vara ett bra komplement.
  • Miljövänligt: Välj alltid hundfoder och hundgodis som är miljövänligt och etiskt producerade. Detta är inte bara bra för vår planet, men också ofta bra för hundens hälsa eftersom de nästan alltid är fria från kemikalier.
  • Pris: Eftersom hundgodis är något som köps regelbundet är det värt att ha priset i åtanke. Jämför priset per gram eller per godis för att få fram det faktiska priset.

Är hundgodis hälsosamt?

Ja och nej, en del hundgodis är faktiskt hälsosamt. Men de flesta är ohälsosamma i stora kvantiteter, dessa är ofta märkta med ett “maxantal per dag”.

Kan hundgodis ersätta vanlig hundmat?

Nej! Hundgodis innehåller ofta inte alla nödvändiga näringsämnen som hundar behöver i sin kost. Därför kan man inte ersätta hundfodret med hundgodis.

Hundgodis test

Hur gjorde vi vårt hundgodis test?

För att göra vårt hundgodis test tänkte vi först och främst på våra egna erfarenheter, vad tycker våra hundar om? Därefter valde vi ut en salig blandning favoriter kombinerat med några som fått riktigt bra recensioner. Vi tog sedan en titt på produkternas beskrivningar och produktrecensioner. Utifrån det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om hundgodisen.

Källor