Liniment för häst bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Är du också ute efter liniment för häst bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du 5 produkter vi testat och rangordnat efter förmågor.

Liniment är ett måste i medicinskåpet för den som håller på med hästar. Men det kan vara svårt att hitta det bästa linimentet då det finns så otroligt många märken och typer av liniment att välja på. Vilket liniment som passar dig och din häst beror lite på vad du söker och prioriterar, men genom att vara påläst och titta noggrant på innehållsförteckningen kan du hitta det som är bäst för dig.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för horze.se, granngarden.se & vetzoo.se

Liniment för häst bäst i test

1. Trikem radital liniment

2. Emin aloe vera gel

3. Absorbine liquid vetlin

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Trikem liniment – testvinnare!

Trikem liniment häst

Vinnaren av vårt bäst i test är linimentet från Trikem som använts i över 50 år på både människor och djur. Trikem är ett svenskt tillskottsmärke som även fått bra placeringar i vårt djävulsklo test. Framgången kan bero på att linimentet är dubbelverkande och lindrar smärta samtidigt som det förkortar återhämtningstiden. Linimentet fungerar genom att det ökar blodgenomströmningen och har visat sig vara effektivt för gallor på hästar.

För att linimentet ska kunna tränga ner i hästens päls finns den i flytande form. Blandningen av etanol, mentol, kamfer, vatten och eukalyptus ger en kylande effekt till en början för att sedan ge hästen en värmande och muskelavslappnande effekt. Tänk bara på att mentolen i linimentet kräver karenstid vid tävling.

Emin aloe vera gel

Ett aloe vera gel som används för hästar

Många har hört talas om att aloe vera sägs ha läkande egenskaper och därför är det lätt att förstå varför Emin aloe vera gel tog sig in på vår lista. Vissa aloe vera-produkter innehåller inte så mycket aloe vera som man hade önskat, men det är inte fallet med gelen från Emin.

Den består av äkta certifierad aloe vera som utgör hela 99,5 % av innehållet. Enligt recensionerna är gelen ganska flytande, vilket passar bra för insmörjning av djur med päls. Tidigare kunder anser även att gelen är både prisvärd och av god kvalitet.

Absorbine “VetLin”

Absorbine liniment för hästar

Linimentet från Absorbine doftar mint och smörjes med fördel in efter ansträngning. Hästens muskler slappnar då av och får ett stöd som verkar lugnande. Linimentet består av mentol- och växtbaserade ingredienser som verkar på hästens ömma eller skadade muskler. Effekten blir att blodcirkulationen ökar och därmed även blodflödet. Linimentet är även effektivt vid ledvärk.

Då linimentet är väldigt effektivt är det viktigt att inte linda hästens ben efter insmörjning då det kan orsaka irritation. Tänk även på att inte använda linimentet före tävling då det kan ge utslag på deras tester för dopingpreparat.

Trikem CompetitionGel

Liniment för hästar som tillåts vid tävling

Om du gillar originalet från Trikem men tävlar mycket och är orolig för ingrediensen mentol, som kan innebära krav på karens innan tävling, så kommer du gilla denna. Trikem CompetitionGel liknar sin föregångare med undantaget att mentolen är utbytt till en annan ingrediens som inte är föremål för karens.

Syftet med linimentet är att det ska kunna användas innan tävling för att förbereda muskler samt leder och därmed kunna bidra till ett bättre tävlingsresultat med färre skador. Linimentet ska även kunna förkorta återhämtningstiden efter tävling eller annan hård ansträngning.

Emin Kwik tightener

En flaska liniment för hästar från märket Emin

Om du söker en kylande vätska som dessutom är sammandragande är Emin Kwik tightener vår rekommendation. Eftersom vätskan kyler området kan den verka smärtlindrande under en lång tid. Den sammandragande effekten passar sig väl för såriga ytor för en snabbare läkning.

Dessutom är Emin Kwik tightener antiseptisk, vilket också är en fördel om hästen har yttre skador. Linimentet har ingen karenstid och kan användas på hästens muskler, men även på ömmande bogar, knotor och leder.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar liniment för hästar?

Kostnaden beror helt på vilken typ av liniment du söker. Priset kan variera och kosta en hundralapp eller flera hundra kronor.

Vad gör liniment?

Liniment är en hjälp vid ansträngda och skadade muskler. Det kan lindra smärta och hjälpa hästen att återhämta sig.

Bästa hästlinimentet

Hur väljer man ut det bästa linimentet?

För att välja det bästa linimentet bör du tänka på vissa saker.

  • Effekt – Ta reda på om linimentet passar sig för den effekt du önskar. Kanske söker du ett liniment som är särskilt anpassat för att lindra smärta eller är mer fokuserat på att förkorta återhämtningstiden.
  • Konsistens – Det spelar ingen roll hur bra ett liniment är om det inte når ner till hästens hud genom pälsen. En rinnande konsistens är alltid bäst.
  • Karenstid – Om du tävlar och har tänkt att använda linimentet innan tävling så är det viktigt att kolla så att det inte innehåller någon ingrediens som kräver karenstid.

Läs också vår insektsmedel häst bäst i test lista!

Häst liniment test

Hur gjorde vi vårt test av liniment för hästar?

Vårt test har baserats på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Vi har valt att välja produkter med de beskrivningar som stämmer överens med vad som förväntas av ett liniment. Gällande recensioner har linimenten vi valt mycket bra recensioner från tidigare kunder som rekommenderar produkten till andra. Vid vårt val av produkter har märke, kvalitet, prisvärdhet och ingredienser spelat en stor roll.

Källor