Sadelpad bäst i test – hitta bästa sadelpaden!

Är du på jakt efter sadelpad bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan visar vi dig vägen till den allra bästa sadelpadden för att du ska rida så bekvämt som bara möjligt. Dessutom har vi satt ihop lite saker som är bra att tänka på när du ska köpa en sadelpad – de hittar du i slutet av artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Sadelpad bäst i test

 1. Horze sadelpad – bäst i test!
 2. Horze “ProComfort” pad
 3. Horze Harleigh Gel Pad

1. Horze sadelpad

2. Horze ProComfort pad

3. Horze Harleigh Gel Pad

Bäst i test

Bästa billiga sadelpadden

Skönast

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Horze sadelpad – bäst i test!

En vit sadelpad i quiltat mönster med fårskinn på insidan tillverkad av märket "Horze"
Stötdämpande
Bra andningsförmåga
Bekväm fuskpäls
Robusta kardborreband
Endast 30°C tvätt

När det gäller sadelpaddar är Horze sadelpad klart överlägsen och inte utan anledning vår testvinnare. Med dess mjuka, vadderade design erbjuder den ultimat komfort när du och din häst är ute på tur. Dess stötdämpande egenskaper ser till att ta bort oönskat tryck, vilket i sin tur bidrar till en förbättrad passform.

Först och främst, materialet: en kombination av bomull och polyester, ger både hållbarhet och bra andningsförmåga. Kardborrebanden hjälper säkra padden ordentligt, medan fuskpälsen vid manken och runt kanten ger en extra touch av komfort.

När det kommer till skötsel är Horze sadelpaden lätt att underhålla. Den kan tvättas i maskin på 30°C och sedan enkelt lufttorkas.

Om du letar efter en sadelpad som inte bara höjer din sadels bekvämlighet utan också ser till att din häst mår bra, är Horze sadelpaden det självklara valet. Vi på DjurJohnny älskar den verkligen!

Bästa billiga sadelpadden: Horze “ProComfort”

En beige sadelpad i imitationsfårskinn som det står tillverkarens namn på, "Horze"
Jämn viktfördelning
Skön
Billig
Hållbar design
skön

När man rider är hästens komfort det allra viktigaste. Horze ProComfort padden är framtagen med hästens välbefinnande i åtanke. Med sin unika design, ger den rätt stöd precis där det behövs.

Padden utmärker sig främst genom att den är tillverkad av Memory Foam. Detta innebär att padden anpassar sig efter både sadelns och hästens form, vilket får till en perfekt passform. Det mest anmärkningsvärda med Memory Foam är dock dess förmåga att fördela vikten jämnt över hästens rygg. Detta minskar tryckpunkter och garanterar att ryttarens vikt inte klumpas ihop på ett specifikt område.

ProComfort paden är även klädd med en mjuk teddyfleece som kan tas av och tvättas. Detta gör underhållet av padden så otroligt mycket lättare. Den mjuka fleecen tillför dessutom ytterligare komfort för hästen och garanterar att padden inte glider runt under turen.

Horze ProComfort pad erbjuder en unik kombination av teknisk expertis och praktisk design, vilket resulterar i en produkt som inte bara är bekväm för hästen, men också hållbar och lätt att underhålla. Trots det kommer den till riktigt billig prislapp!

Skönast: Horze “Harleigh” gel sadelpad

En mörkgrå sadelpad i gelplast med fårskinnsfoder på undersidan som är bekväm för hästen och är tillverkad av märket "Horze"
Jämnt tryck
Sjukt snygg!
Komfort för hästen
Fårskinn
Dyr

Horze Harleigh gelpad är en produkt som verkligen lever upp till förväntningarna. Gelen på ovansidan säkerställer en jämn distribution av tryck från sadeln. Medan det mjuka naturliga fårskinnet på undersidan skyddar hästens rygg från eventuell friktion och skav, men bidrar också till en skönare ridtur.

Horze Harleigh gelpad erbjuder en kombination av funktion och stil. Den förbättrar hästens komfort under ridning och kompletterar dina ridgrejer med en snygg touch. För dem som värdesätter både hästens komfort och en snygg look, är denna gelpad klart det bästa alternativet.

Bästa sadelpadden

Bästa sadelpadden – så väljer du rätt

Här är några kriterier att tänka på när du ska välja den bästa sadelpadden:

 1. Material:
  • Memory foam: Detta material anpassar sig efter hästens rygg och ger därmed skräddarsydd komfort. Det kan hjälpa till att minska tryckpunkter och fördela trycket jämnt.
  • Gel: Gel sadelpads är kända för att absorbera stötar och erbjuda en mjuk kudde som fördelar vikten jämnt över hästens rygg.
  • Bomull: Bomullspaddar är ofta lättare, andas bra och är enkla att tvätta, men de erbjuder inte samma mjukhet som gel eller memory foam.
 2. Fördelning av tryck: En sadelpad som jämnt fördelar trycket över hästens rygg minskar riskerna för skav och obehag. Det kan hjälpa hästen röra sig mer fritt och naturligt.
 3. Fårskinn: Fårskinnspaddar är inte bara lyxiga i sitt utseende, de erbjuder också ökad komfort och andningsförmåga. De kan hjälpa till att minska svett och är särskilt bra för hästar med känslig hud.
 4. Komfort för hästen: Oavsett vilken sadelpad du väljer bör det hästen tycker alltid vara i fokus. Det ska vara skönt för hästen!
 5. Lätt att tvätta: Hästar svettas, och det innebär att sadelpadden snabbt kan bli smutsig. En pad som är lätt att tvätta är därför att föredra.
Sadelpad test

Sadelpad test – så gjorde vi

För att göra vårt sadelpad test behövde vi först och främst hitta lite passande paddar. Vi gick igenom kundrecensioner och produktbeskrivningar för att hitta dessa. Utifrån informationen vi hittade i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om samtliga pads.

Källor