Stigbyglar bäst i test – hitta bästa stigbyglarna!

Är du också ute efter stigbyglar bäst i test? Då är denna artikel perfekt! Nedan har vi letat fram de allra bästa stigbyglarna för olika användningsområden. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val lite ytterligare. Så vad väntar du på egentligen? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Stigbyglar bäst i test

1. Horse Guard stigbyglar

2. Hansbo sports sigbygel

3. Källquist smart stigbygel

Bäst i test

För proffset

Bästa billiga stigbyglarna

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billiga

Horseguard stigbyglar – bäst i test!

Två par silvriga stigbyglar med flexibel sida av gummiband tillverkade av märket "Horseguard"
Säkra
Flexibla
Sköna
Tyvärr hittades inga priser...

De här otroligt sköna varianterna från märket “Horseguard” är de vi utser till stigbyglar bäst i test! De är otroligt sköna mot knäna med hjälp av sina sidor av gummiband. Det gör att de flexar lite under tiden man rider, vilket sparar på stryket knäna tar.

Dessutom är plattorna i botten av de riktigt sköna och har precis rätt dämpning. Även materialen på byglarna är över förväntan och verkligen gör stigbyglarna otroligt prisvärda!

För proffset: Hansbo Sport “Flex” stigbygel

En stigbygel tillverkad av stål i roséfärg med sidor och platta av gummi som sviktar och är skonsamma mot knäna tillverkade av märket "Hansbo sport"
Aloe vera
Färdigblandat
Rengör effektivt

Last updated: 2024-01-15 12:26:23

De här otroligt vackra stigbyglarna i roséguld tillverkade av Hansbo Sport blev otroligt uppskattade av oss på DjurJohnny. Det är en säkerhetsbygel som är ledad i båda sidorna vilket gör att den är böjbar. Det gör att ridningen blir så otroligt mycket skönare, och stigbyglarna sviktar när man rider. Det gör att det knappt känns i knäna, inte ens när man galloperar!

Riktigt uppskattade av oss på DjurJohnny, dock tyvärr lite dyrare än genomsnittet. Men med premiumkänsla kommer ett premiumpris.

Bästa billiga stigbyglarna: Källquist “Smart”

Två stycken svarta stigbyglar i svart plast tillverkade av märket "Källquist"
Billiga
Finns även i juniorstorlekar
Tillverkade i plast
Tyvärr hittades inga priser...

Dessa stigbyglar tillverkade av det svenska märket Källquist är det bästa billiga alternativet vi kunde hitta. De är nämligen tillverkade helt i plast, vilket gör att kostnaden hålls ner. Trots det är de hyfsat slitstarka och tål i alla fall lite tuffa tag. Bottenplattan är mjuk och ger bra grepp, något som faktiskt var oväntat!

Vi gillar de för priset, men rekommenderar absolut att du köper mer sofistikerade stigbyglar av stål om du rider mer seriöst.

Vanliga frågor

Hur ska man justera stigbyglarnas längd?

Sitt på sadeln med benen hängande avslappnade. Den korrekta längden är när stigbygelns botten rör vid ankeln eller strax där under, vilket tillåter en lätt böjning av knät när foten är i stigbygeln.

Vad är stigbyglar?

Stigbyglar är metall-, trä- eller plastanknutna stöd som hänger från en sadel på en häst, där ryttaren sätter sina fötter. De hjälper till att ge stöd och balans åt ryttaren när han eller hon rider.

Bästa stigbyglarna

Bästa stigbyglarna – så väljer du rätt!

Se till att passformen är bra

Det första steget i valet av de bästa stigbyglarna är att verkligen säkerställa att de passar på dina fötter. Det här handlar inte bara om komfort, utan också om säkerhet.

Stigbyglarna ska vara tillräckligt breda för din fot, men ska ändå ha plats med ungefär ett finger på vardera sida om foten. Samtidigt behöver de fortfarande vara tighta nog för foten att inte ramla ur alldeles för lätt.

Vikten på stigbyglarna

Det kan verka konstigt, men vikten på stigbyglarna spelar faktiskt stor roll.

  • Lätta: Lättare stigbyglar kan vara bekvämare, särskilt under långa pass. De är dock ofta dyrare eftersom att de behöver anpassas på ett annat sätt.
  • Tunga: Tunga stigbyglar kan ge mer stabilitet, men blir obekväma om man rider längre turer. Inte bara för dig som ryttare, utan också för hästen!

Praktiska funktioner

  • Greppteknologi: Många moderna stigbyglar har förbättrat grepp för sulan, vilket minskar risken för att foten glider ut.
  • Rengöringsfunktion: Letar du efter stigbyglar som är lätta att rengöra? Vissa material och utformningar är lättare än andra att hålla rena.

Säkerhetsstigbyglar eller inte?

Säkerhetsstigbyglar är designade för att snabbt släppa din fot om du skulle ramla av hästen. De kännetecknas lättast genom att de ofta har ett gummiband på ena sidan, när du då eventuellt skulle ramla av hästen, så släpps gummibandet upp och då lossnar foten från byglarna. Dessa växer i popularitet av en anledning – de är betydligt säkrare! Vi rekommenderar att du väljer sådana om du har chansen.

Stigbyglar test

Stigbyglar test – så gjorde vi!

Vi gjorde vårt test av stigbyglar genom att först och främst leta fram lite passande produkter. Vi valde ut en handfull av de mest populära, men såg också till att de fått bra betyg från sina kunder.

Vi tog sedan hjälp av just det; kundernas recensioner, men också en del av varumärkenas egna beskrivningar. Utifrån det vi läst i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla stigbyglar.

Källor