Klippmaskin får bäst i test – hitta bästa får-klippmaskinen!

Är du ute efter klippmaskin får bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! I denna artikel letar vi fram den allra bästa får-klippmaskinen för smidigare klippande i framtiden. Dessutom har vi satt ihop lite kriterier för att hitta rätt modell i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Klippmaskin får bäst i test

 1. Kerbl Constanta4 klippmaskin får – bäst i test!
 2. DeLaval S250
 3. Kerbl batteridriven klippmaskin

1. Kerbl Constanta4 klippmaskin

2. DeLaval S250 klippmaskin

3. Kerbl klippmaskin

Bäst i test

Bäst premiumval

För korta sessioner

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Spara pengar och klippa för hand? Spana in vår fårsax bäst i test

Kerbl Constanta4 klippmaskin får – bäst i test!

En svart låda med en klippmaskin för får med tillhörande tillbehör tillverkad av märket "Kerbl" som heter "Constanta4"
Kraftfull motor
Klipper effektivt
Ergonomisk design
Bra ventilation
Tunt fodral
Tyvärr hittades inga priser...

När det kommer till klippning av får, har vi hittat vår testvinnare: Kerbl Constanta4. Denna produkt levererar inte bara på kvalitetsfronten, utan är också riktigt hållbar och effektiv.

Med sin beprövade motorteknologi har Constanta4 en oerhörd kraft. Detta innebär att även på riktigt tät ull eller smutsig päls ger maskinen inte vika. Bladen, tillverkade av verktygsstål och särskilt HRC-härdade, glider smidigt genom även den tjockaste ullen utan att tappa effektivitet. Denna kvalitet garanterar en förstklassig klippning samt riktigt bra slipning.

En annan imponerande sak med denna får-klippmaskinen är dess ventilationssystem. Med en nyutvecklad fläkt och ny luftkanal har Constanta4 en betydligt förbättrad ventilation. Detta skyddar inte bara motorn, utan säkerställer också att maskinen håller en stabil temperatur under användning. Dessutom är luftfiltret enkelt att byta ut och kräver inga verktyg, vilket underlättar underhållet.

Designen på Kerbl Constanta4 är också värd att nämna. Dess ergonomiska grepp gör att man kan använda den i flera timmar utan att det känns obekvämt. Vi på DjurJohnny rekommenderar den mycket varmt!

Bäst premiumval: DeLaval S250 klippmaskin

En blå, svart och silvrig klippmaskin för får med knopp på toppen och med tillhörande sladd tillverkad av märket "DeLaval" och heter "S250"
Ergonomisk design
Robust konstruktion
Låg ljudnivå
Mångsidig användning
Extra blad köps separat
Tyvärr hittades inga priser...
Vikt:~1 kg
Ljudnivå:79 dB

Den ergonomiskt designade DeLaval S250 klippmaskinen står verkligen ut när det kommer till att göra klippningen bekväm och effektiv. Med sitt ergonomiska handtag, som är både smalt och komfortabelt, ger maskinen en möjlighet att arbeta i en bra position, även under långa perioder. Det underlättar processen avsevärt, speciellt om man spenderar mycket tid på att klippa.

Kvaliteten på denna klippmaskin kan ses i dess robusta konstruktion. Den förstärkta kåpan i fiberglas ger extra hållbarhet, vilket garanterar att den står emot de påfrestningar som kommer med lantbruk överlag.

Läget för På/Av-knappen är en annan designaspekt vi verkligen gillar. Placeringen högst upp på maskinen gör den lättillgänglig.

Vidare är ljudnivån på endast 79 dB, vilket är imponerande lågt särskilt med tanke på maskinens kraftfulla motor. Dessutom är dess lätta vikt, lite över 1 kilo, en klar bonus för att spara på armarna.

Maskinens mångsidighet framträder också som en stark punkt. Medan den levereras med ett blad på ~7,5cm, kan man också köpa till andra blad för att göra den användbar även för nötkreatur och hästar.

Med 2 års garanti är det tydligt att DeLaval har förtroende för sin produkt. Om du letar efter en pålitlig, tyst och ergonomisk klippmaskin för både får och nötkreatur, är DeLaval S250 ett riktigt bra val enligt oss på DjurJohnny.

För korta sessioner: Kerbl batteridriven klippmaskin

En mörkblå, svart och silvrig klippmaskin för får tillverkad av märket "Kerbl"
Trådlös
Två medföljande batterier
Optimala klippskär
Kort laddningstid
Fungerar inte när man har många får
Tyvärr hittades inga priser...
Batteritid90 minuter
Laddningstid90 minuter

Den här batteridrivna klippmaskinen från Kerbl levererar en effektiv och snabb klippning på smidigt och effektivt sätt.

Maskinen är framförallt framtagen för hygienklippning av får. Den kan också användas på smutsig nötkreatur eller mindre klippning på djursvansar. Med en klipptid på ungefär 90 minuter och en laddningstid som matchar kan man effektivt jobba med den utan avbrott.

Egenskaper som utmärker den:

 1. Batteridriven: Du är inte begränsad av en sladd, vilket gör den flexibel och lätt att arbeta med oavsett vinkel.
 2. Kort laddningstid: 90 minuters laddning för 90 minuters klippning innebär att du kan ha en kontinuerlig arbetsrytm.
 3. Tillbehör: Levereras med två batterier och klippskär med 4/13 tänder, vilket garanterar optimal klippning.
 4. Särskilt ändamål: Perfekt för hygienklippning.

För dig som har behov av klippning av enstaka får är Kerbl klippmaskin ett utmärkt val. För större mängder får rekommenderar vi istället en maskin med sladd för bäst effektivitet.

Bästa batteridrivna premiumval: DeLaval R2

En blå, silvrig och svart batteridriven klippmaskin för får tillverkad av märket "DeLaval" som heter "R2"
Överbelastningsskydd
Låg ljudnivå
Lång driftstid
Snabb laddning
Endast 120 min drifttid

Last updated: 2024-01-15 12:22:08
Ljudnivå:65 dB
Batteritid:120 minuter
Laddningstid:60 minuter

DeLaval R2 klippmaskinen är en smidig klippmaskin utformad specifikt för får och nötkreatur . Den trådlösa designen kombinerad med ett greppvänligt handtag gör klippningen riktigt bekväm, fri från begränsningar av kablar och svåra vinklar. En av de mest imponerande funktionerna är överbelastningsskyddet. Istället för att fortsätta tvinga motorn när det är motstånd, vilket leder till att motorn går sönder, stannar motorn automatiskt. Det gör att motorn i maskinen har en betydligt längre livslängd.

Med sin vikt på 990 gram, känns klippmaskinen stabil men inte för tung. Dess låga ljudnivå på 65 dB är en fördel, särskilt när man arbetar med får som är känsliga för ljud. Batterilivslängden imponerar också, med upp till 120 minuters driftstid på en enda laddning, som endast tar omkring 60 minuter att ladda upp.

För dig som letar efter en effektiv, tyst och pålitlig klippmaskin för får, erbjuder DeLaval R2 en bra lösning. Dess förmåga att stanna vid motstånd och den snabba laddningstiden framhäver dess tanke på design. Det enda önskemålet skulle vara en ännu längre batterilivslängd. Men med tanke på den övergripande kvaliteten och prestandan, är detta en mindre kompromiss.

Vanliga frågor

Hur fungerar en klippmaskin för får?

Klippmaskinen för får fungerar genom att dess vassa blad snabbt rör sig fram och tillbaka, vilket klipper av fårets ull utan att skada huden. De drivs antingen med sladd eller batteri och designas för att effektivt klippa pälsen på djuret.

Hur ofta ska man klippa ett får med klippmaskin?

Det rekommenderas att klippa får minst en gång om året, vanligtvis under våren, för att förhindra att ullen blir för tjock och varm. Dock kan frekvensen variera beroende på fårets ras och hur de lever.

Är det svårt att använda en klippmaskin?

Med rätt teknik och lite träning kan de flesta lära sig att använda en klippmaskin effektivt. Det är dock viktigt att hantera maskinen försiktigt och se till att det är lugnt under processen för att undvika skador.

Bästa klippmaskinen för får

Bästa klippmaskinen för får: så gör du ditt val

1. Hur kraftfull motorn är

Kraften i en klippmaskins motor avgör hur effektivt den kan klara av tjock, tät ull. En svag motor kan dra i ullen, vilket är obehagligt för fåret och tidskrävande för dig.

Vad du ska leta efter: Titta på maskinens rotationshastighet, mätt i rörelser per minut (rpm). För tjockare ull bör du sikta på en maskin med minst 2500 rpm. Tänk dock på att en för hög rpm kan få maskinen att överhettas, så det är viktigt med bra balans.

2. Med eller utan sladd?

Batteridriven klippmaskin

För dig som klipper får på olika platser, där det inte finns tillgång till eluttag, är en batteridriven klippmaskin det absolut bästa. Med rätt batteri kan du dessutom jobba oavbrutet.

Vad du ska leta efter:

 • Batterilivslängd: En batteridriven maskin ska ha en drifttid som varar tillräckligt länge för att du ska kunna klippa ett antal får utan avbrott. Titta efter modeller som erbjuder minst 1-2 timmars konstant användning.
 • Snabbladdningsfunktion: Mellan klippningarna vill du kunna ladda upp maskinen snabbt. En snabbladdningsfunktion som kan ladda batteriet fullt på under en timme är att föredra.
 • Batteriets kvalitet: Leta efter modeller med lithium-ion-batterier eftersom dessa tenderar att ha längre livslängd.

3. Klippmaskin med sladd

Eldrivna klippmaskiner (eller s.k klippmaskiner med sladd) garanterar konstant kraft så länge de är anslutna till ett uttag. De kan vara särskilt användbara för dig som ska klippa många får åt gången.

Vad du ska leta efter:

 • Lång och robust sladd: För att undvika att behöva använda förlängningssladd ska maskinen ha en tillräckligt lång sladd (i alla fall några meter). Det är också viktigt att sladden är slitstark för att stå emot den tuffa miljön i ett stall.
 • Motoreffekt: Med konstant tillgång till ström kan du också ha en kraftigare motor. Titta på motorns kraft och jämför den med andra modeller på marknaden.
 • Säkerhetsfunktioner: Eftersom du arbetar med el direkt, bör maskinen ha inbyggda säkerhetsfunktioner som kortslutningsskydd och överhettningsskydd.

Ditt val mellan batteridrivet och eldrivet kommer främst bero på hur många får du ska klippa åt gången. Men oavsett vad du väljer – kom ihåg att kvalitet och säkerhet alltid ska vara högsta prioritet.

3. Lätt att rengöra

Ullens oljor och smuts kan snabbt byggas upp på klippmaskinens blad. Regelbunden rengöring hjälper inte bara till att behålla maskinens effektivitet utan förlänger också dess livslängd.

Välj därför klippmaskiner med avtagbara blad, som kan rengöras separat. Se också till att maskinen har självsmörjande egenskaper, så du slipper slöa blad.

4. Ljudnivå (under 80 dB)

Får, precis som människor, tycker inte om en massa oväsen. En högljudd maskin kan stressa fåret och göra det betydligt jobbigare att klippa.

Jämför därför vad som står i produktens beskrivning när det kommer till ljudnivå. Vi rekommenderar att du väljer en modell med en ljudnivå på under 80 dB, men såklart vill du ha så låg som bara möjligt. Dämpade handtag kan också göra att maskinen låter mindre.

5. Justerbar hastighet

Medan en konstant hastighet kan vara nog för vissa uppgifter, kan andra situationer kräva en långsammare eller snabbare hastighet. Att kunna justera hastigheten ger dig mer kontroll och flexibilitet.

Vad du ska leta efter:

 • Justerbar hastighet: Leta efter klippmaskiner som har en tydligt markerad och lättanvänd justeringsfunktion för hastigheten.
 • Minne för inställningar: Vissa avancerade klippmaskiner kan komma ihåg din senast använda hastighet, vilket sparar tid vid nästa användning.

6. Antal får du behöver klippa

Om du bara har några får kan dina behov skilja sig markant från någon som klipper en hel fårhage. Maskinens livslängd, kapacitet och effektivitet bör matcha det behovet.

Vad du ska leta efter:

 • Batteritid vs. antal får: Om du väljer en batteridriven klippmaskin, räkna ut hur många får du kan klippa på en laddning. För stora mängder får – köp till ett extrabatteri, eller använd en maskin med sladd istället.
 • Maskinens hållbarhet: Om du har många får, vill du ha en maskin byggd för att hålla och prestera under en längre tid. Leta efter recensioner eller produktbeskrivningar som betonar hållbarhet och långvarig prestanda.
Klippmaskin för får test

Klippmaskin för får test: så gjorde vi

För att göra vårt klippmaskin för får test började vi helt enkelt med att försöka hitta vilka modeller som skulle vara lämpliga att ha med. Vi valde de som fått bäst kundrecensioner och läste på mer ingående om de.

Med hjälp av att läsa en rad olika kundrecensioner och produktbeskrivningar bildade vi oss en bättre uppfattning i hur maskinerna faktiskt presterade. Utifrån den information vi hittade i texterna satte vi oss sedan ner och skrev våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor