Värmebalja bäst i test

Är även du på jakt efter värmebalja bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! I denna artikel letar vi fram den allra bästa värmebaljan baserat på olika behov. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide i slutet av artikeln – för att du ska kunna göra ditt val lättare. Vad väntar du på då? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Värmebalja bäst i test

  1. Granngårdens rektangulära värmebalja
  2. Thermobar 80 värmebalja
  3. Isobar rund värmehink

1. Granngårdens rektangulära värmebalja

2. Thermobar 80 värmebalja

3. Isobar rund värmehink

Bäst i test

Bästa runda

Bästa billiga värmehinken

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Granngårdens rektangulära värmebalja – bäst i test!

En svart rektangulär värmebalja för hästar tillverkad av Granngården
Skarvfri kant
Kraftfullt element
Isolering med Isobar
Lång hållbarhet
Extra tillbehör krävs
Tyvärr hittades inga priser...

Den modell som vi utser till värmebalja bäst i test är den här rektangulära tillverkad av Granngården! Den kombinerar kraftfull uppvärmning med simpel design som är lätt att underhålla.

Volym140 L
Energiförbrukning~5,8kW / dag
Storlek (L x B x H):890 x 680 x 430 mm

Värmebaljan har en unik design tillverkad i slitstark polypropylen och har tänkts igenom ner till minsta detalj. Den skarvfria kanten ser till att djuren varken kan fastna eller skada sig när de dricker. Men det är inte bara baljans form som är imponerande, utan även dess förmåga att hålla vattnet frostfritt. Med ett inbyggt värmeelement på 240 W drivet av en 24 V transformator och säkrat med en 2 A glassäkring, kan den garantera ett isfritt vatten ner till -25°C. Ett extra plus är Isobar-funktionen, vilket innebär att baljan är isolerad och dubbelbottnad.

För de kallaste dagarna rekommender vi att komplettera med en cellplastskiva under baljan. Det isolerar ytterligare från markens kyla. Om du dessutom vill optimera platsen, se till att placera baljan i lä från vinden. För att spara på energikostnaderna rekommenderar vi att köpa till en frostvakt eller termostat.

Med Granngårdens rektangulära värmebalja kan du vara säker på att dina djur har tillgång till rent, kallt vatten, även under de tuffaste vintermånaderna. Vi på DjurJohnny.se rekommenderar den varmt!

Bästa runda: Thermobar 80

En mörkgrön värmebalja i rund form tillverkad av märket "Thermobar" som har en svart öppning på ena sidan
Robust konstruktion
Effektiv termostatreglering
Enkel installation
Överhettningsskydd
För liten

Last updated: 2024-01-15 12:16:22
Volym80 L
Effekt90W

Värmebaljan “ThermoBar 80” är en robust och effektiv lösning för den som behöver hålla vattnet frostfritt i kalla klimat. Med en kapacitet på 80 liter garanterar baljan att ditt vatten inte fryser, även vid extrema temperaturer ner till -40°C. Den hade till och med klarat den ryska vintern!

En av dess mest imponerande egenskaper är dock den inbyggda regleringen. Det säkerställer att vattnet alltid hålls vid rätt temperatur, vilket även minskar höga elkostnader. Det finns heller ingen risk för överhettning, vilket ofta är ett problem med värmebaljor.

För att göra installationen så enkel som möjligt levereras ThermoBar 80 med allt du kan tänkas behöva. Med en 10 meter lång lågspänningskabel, en transformator med tillhörande 2 meters kabel och en 250 cm spännrem, kan du vara säker på att du har rätt grejer. Det gör också modellen betydligt billigare än man faktiskt tror.

Sammanfattningsvis är ThermoBar 80 värmebalja en utmärkt investering för den som behöver en pålitlig lösning för att hålla vattnet frostfritt. Med sin effektiva termostatreglering och genomtänkta design, kan du räkna med en balja som levererar i flera år.

Bästa billiga värmehinken: Granngårdens runda

En svart rund värmehink tillverkad av Granngården med Isobar
Kantfri
Effektiv uppvärmning
Lätt att rengöra
Stabil konstruktion
Matarkabel får köpas separat
Tyvärr hittades inga priser...
Volym65 L
Effekt110W
Energiförbrukning~2,7kW / dag
Storlek (Ø x h):650 x 435 mm

Granngårdens runda värmehink är ett riktigt bra verktyg för de kalla månaderna. Med en förstklassig design, är den främst utformad för hästar, men fungerar utmärkt för andra djur också. Den skonsamma och rundade kanten på baljan är inte bara säker för djuren, utan den är också lätt att hålla ren.

En av de mest framträdande egenskaperna är dess isolerade och dubbelbottnade design, som är utrustad med ett 110 W värmeelement. Det drivs av en 24 V transformator med 2 A glassäkring, vilket garanterar en stabil och säker uppvärmning av vattnet. Dock bör du tänka på att matarkabeln måste köpas separat.

Installationen är riktigt enkel tack vare två skruvar som monterar kabeln i både baljans och transformatorns kontakter. För bästa effekt rekommenderar vi att gräva ner kabeln, vilket ökar baljans effektivitet genom den extra värmen och isoleringen från jorden.

Granngårdens runda värmehink är en pålitlig och effektiv lösning för att hålla djurets vatten fritt från is under kalla perioder. Med en stark konstruktion, är detta en investering värd att överväga. Vi på DjurJohnny.se kan inte göra annat än att rekommendera den starkt!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en värmebalja?

En värmebalja kostar 2000-7000 kr beroende på hur stor modell man vill ha.

Bästa värmebaljan

Bästa värmebaljan – så väljer du!

Material

Värmebaljans material avgör hur bra den håller inne värmen, hur länge den håller och hur lätt den är att rengöra. Plast är till exempel ett populärt material eftersom det inte rostar och är lätt att rengöra.

Storlek och kapacitet

Beroende på ditt behov måste du välja en värmebalja som kan rymma tillräckligt med vatten. För större hagar kan en större kapacitet vara nödvändig (100 l+).

Temperaturinställningar

Flexibiliteten att kunna justera temperaturen gör att du kan använda baljan i alla tänkbara väder. Du vill ju inte behöva använda onödigt mycket el när det bara är någon grad minus.

Energiförbrukning

En effektiv värmebalja ska vara energisnål. Detta är inte bara bra för miljön utan kommer också spara dig pengar på elräkningen.

Säkerhet

Funktioner som automatisk avstängning eller överhettningsskydd garanterar att utrustningen är att föredra.

Värmebalja test

Värmebalja test – så gjorde vi!

För att göra vårt värmebalja test tittade vi först och främst på vad som fanns där ute. Vi tog fram en handfull modeller som fått bra recensioner från kunderna och läste på vidare om de.

Genom att sedan läsa recensioner från kunde och produkternas beskrivningar hade vi bildat oss en bra bild i hur de faktiskt presterade. Det var utifrån dessa texter som vi sedan skrev våra egna recensioner om alla värmebaljorna.

Källor