Ridbyxor bäst i test – hitta bästa ridbyxorna!

Är även du på jakt efter ridbyxor bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan går vi nämligen igenom hur du hittar de absolut bästa ridbyxorna utefter dina behov. Dessutom har vi valt att ta med minst en modell för varje kroppstyp; dam, herr och barn. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Ridbyxor bäst i test

 • Bäst dam-modell: Horze “Mira”
 • Bäst för barn: Horze “Active”
 • Bäst herr-modell: Mountain Horse “Admiral Men’s”

Topplistan

1. Horze Mira ridbyxor

2. Horze Active ridbyxor för barn

3. Mountain Horse admiral men's ridbyxor

Bäst i test

Bästa ridbyxorna för barn

Bäst herr-ridbyxor

Bästa damridbyxor: Horze “Mira”

Ett par gröna, tighta, silikonhelskodda damridbyxor med hög midja tillverkade av märket "Horze" som heter "mira"
Högmidjade
Sköna
Bra fickor

Dessa bästsäljare från märket Horze är de vi tycker är den allra bästa dammodellen. De är helskodda i silikon för perfekt slittålighet att användas dagligen. Dessutom har de en hög midja vilket gör att de sitter otroligt bekvämt även när det regnar ute. Något som många ridbyxor inte har men som dessa har – fickor! Ett otroligt plus från oss på DjurJohnny.

Bästa ridbyxorna för barn: Horze “Active”

Ett par svarta tighta ridbyxor för barn tillverkad av märket "Horze" som kallas "active"
Billiga
Sköna mot huden
Mjuka

Detta är nästan samma modell som “Mira” (dammodellen), fast i barnstorlekar. De finns i massor av snygga färger och sitter otroligt skönt! De sitter verkligen som en smäck och är varken för stora eller för små i storlekarna.

Även dessa har elastiska benslut vilket gör att smuts och vatten inte kommer in, samtidigt som det gör att de sitter bättre. All-round riktigt sköna ridbyxor!

Bäst herr-ridbyxor: Mountain Horse

Ett par svarta herr-ridbyxor med dragkedjsficka tillverkad av märket "mountain horse"
Bra ventilation
Hög komfort
Dragkedjeficka

Detta är enligt oss de bästa herr-ridbyxorna och är tillverkade av Mountain Horse. Det som skiljer de från andra ridbyxor är att de har så bra ventilation! Dessutom är innersidan av de tillverkade i ett extra greppande material som gör att man sitter riktigt skönt även på bomfria sadlar.

Det som också höjer dess betyg är att de har en dragkedjeficka som enkelt får plats med även större mobiler. Ett par fantastiska ridbyxor för herrar helt enkelt!

Vanliga frågor

Vad är ridbyxor?

Ridbyxor är speciellt designade byxor för ryttare som ger komfort och skydd när man rider. De är ofta tillverkade av stretchigt material och har förstärkta områden för att klara slitage från sadeln.

Hur ska ridbyxor sitta?

Ridbyxor ska sitta åt utan att vara osköna, med tillräckligt utrymme för mycket rörelse. De bör inte skapa några veck när du sitter på sadeln och bör sitta bekvämt runt både midjan och benen.

Vad är skillnaden mellan jodhpurs och ridbyxor?

Jodhpurs är en typ av ridbyxa som når ner till ankeln och bärs ofta med jodhpurskor. Ridbyxor är oftast längre, slutar vid fotleden och är designade för att bäras med ridstövlar.

Hur mycket kostar ett par ridbyxor?

Ridbyxor kostar omkring 500kr, med ett prisspann på 500-2000 kr för vuxenmodeller. Ridbyxor för barn är ofta billigare och kan kosta så lite som några hundralappar.

Bästa ridbyxorna

Bästa ridbyxorna – så väljer du rätt

Storlek och passform

 • Sitter tight men inte för tight: De bästa ridbyxorna ska sitta tight men inte vara obekväma. Detta minskar friktionen och ger bättre kontroll när du rider.

För att få till den perfekta passformen utan att faktiskt testa produkterna i butik; mät din midja, höft och benlängd och jämför med storleksguiden.

Säsong – Välj byxor efter väder

 • Sommarridbyxor: Dessa är oftast tillverkade av lättare material, som andas bra och håller dig sval.
 • Vinterridbyxor: För kallare dagar, välj ridbyxor med tjockare material eller foder på insidan. De kommer hålla värmen och skydda mot de kalla vindarna.

Slitstyrka

 • Materialval: Letar efter byxor tillverkade av kvalitetsmaterial som polyester och bomullsblandningar. De tål vanligtvis mer slitage än billigare alternativ.
 • Förstärkta sömmar: Dubbelkolla att byxorna har förstärkta sömmar, särskilt i områden som utsätts för extra belastning (skrevet, kring anklarna och på knäna).

Komfort – Prio ett

Om ett par byxor ska definieras som de bästa ridbyxorna är prioritet nummer ett att de faktiskt är sköna. Här är några saker att tänka på;

 • Stretchmaterial: En liten mängd elastan eller spandex i materialet kommer göra byxorna lättare att röra sig i.
 • Hög midja: En högre midja ger extra stöd och komfort, särskilt under längre turer.
 • Vadderad rumpa: För de som rider ofta kan en vadderad rumpa göra stor skillnad i komfort.
Ridbyxor test

Ridbyxor test – så gjorde vi!

För att göra vårt test av ridbyxor behövde vi först och främst välja ut lite bra modeller. Denna gång var det lite svårare eftersom vi faktiskt inte kunde testa alla modeller själva, vi behövde ju få med modeller för damer, herrar och barn.

Istället läste vi igenom kundrecensioner och tillverkarnas egna recensioner om ridbyxorna. Utifrån den information vi hittade i de skrev vi helt enkelt våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta hela artikeln behövde vi få ihop ridbyxor bäst i test listan också. Den skrevs ganska enkelt eftersom vi bara hade med en modell för vardera kroppstyp.

Källor