Bästa probiotikan för hästar 2023 [Bäst i test]

Är du också på jakt efter den bästa probiotikan för hästar? Då är detta den perfekta artikeln för dig att läsa! Vi har nämligen plockat fram en probiotika för hästar bäst i test lista där vi rangordnar de bästa produkterna. Dessutom hittar du svar på alla de vanliga frågorna i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se

Bästa probiotikan för hästar

1. NAF Laminaze

2. Trikem Harmony

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

NAF Laminaze probiotika för hästar – bäst i test!

En vit burk probiotika för hästar tillverkad av NAF

Förutom att du får riktigt mycket probiotika för pengarna, har NAF’s produkt även överlägsna egenskaper. En blandning av naturligt odlade antioxidanter, svavel, och noggrant utvalda näringsämnen är det som finns i den här probiotikan.

Antioxidanterna hjälper till att rensa ut gifter i hovbenet, medan MSM och svavel hjälper hovarna växa.

En riktigt högklassig probiotika helt enkelt! Det enda som egentligen finns att klaga på är det dyra kilopriset.

Bästa billiga: Trikem Harmony

En svart påse med texten Harmony på som innehåller probiotika till hästen

Ett billigare alternativ är den här påsen från den svenska tillverkaren Trikem! De har tidigare bland annat tagit första plats i vår djävulsklo bäst i test lista, och även detta kosttillskott presterar riktigt bra.

Trots den stora påsen hålls priset väldigt lågt, något vi med fler hästar uppskattar. Det är ett synbiotiskt fodertillskott som stabiliserar och hjälper hästens tarmflora. Dess ingredienser kan till och med hjälpa hästar med eksem, dålig päls och återkommande mugg!

Ett riktigt bra fodertillskott med pre- och probiotika som hjälper hästen med många av dess problem, inte bara tarmen!

Vanliga frågor

Hur hjälper probiotika hästens hälsa?

Probiotika kan hjälpa till att stödja hästens mag- och tarm-hälsa genom att balansera tarmfloran. De kan bidra till att en förbättrad matsmältning, stärkt immunförsvar, samt minska risken för diarré och andra magproblem.

Hur ofta ska jag ge min häst probiotika?

Användningen av probiotika kan variera beroende på din hästs specifika behov. Vissa hästar kan dra nytta av daglig användning, medan andra kanske bara behöver dem under perioder av stress, sjukdom, eller efter antibiotikabehandling. Dubbelkolla alltid med en veterinär, de vet bäst!

Är probiotika säkert för alla hästar?

Probiotika anses generellt sett vara säkert för de flesta hästar, men det är alltid bäst att rådgöra med en veterinär innan du börjar med ett nytt tillskott. Vissa hästar kan ha underliggande sjukdomar eller annat som gör att de inte klarar av probiotika.

Probiotika häst bäst i test

Så väljer du den bästa probiotikan för hästen

Hästens maghälsa är en central aspekt av dess välmående. Probiotika har därför blivit ett alltmer populärt kosttillskott i hästvärlden, tack vare deras förmåga att främja en balanserad tarmflora. Men med alla dessa alternativ på marknaden, hur hittar du den bästa probiotikan för just dina hästar? Låt oss dyka ner i ämnet!

Vad ska man tänka på?

  • Kvalitet och säkerhet: Först och främst, se till att probiotikan är av hög kvalitet och säker för din häst att konsumera. Det bör komma från en pålitlig tillverkare som följer de strikta tillverkningsstandarden.
  • Stammar av bakterier: Den bästa probiotikan bör innehålla flera stammar av bakterier, speciellt Lactobacillus och Bifidobacterium, som har visat sig vara mest fördelaktiga för hästens tarmflora.
  • Antal CFU: CFU (Colony Forming Units) indikerar mängden levande bakterier i en probiotika. Ett CFU-antal kan indikera effektiviteten hos en probiotika.

Så bedömer du alternativen

  • Läs recensioner: Kolla in recensioner och betyg från andra hästägare. Detta ger en insikt i produktens faktiska effektivitet och säkerhet.
  • Kolla med veterinären: Din veterinär kan ge råd baserat på din hästs specifika behov.
  • Företagets rykte: Se till att köpa från ett företag med ett gott rykte och en stark följarskara i hästvärlden.

Testa och observera

Efter att ha valt en probiotika, introducera den långsamt till i hästens diet och observera eventuella förändringar. Varje häst är unik, så det som fungerar för en – kanske inte fungerar för en annan.

Kom ihåg, att hitta den bästa probiotikan för din häst kräver tid, forskning och noggrant experimenterande. Men ansträngningen är värt det när du ser din häst frodas och njuta av utmärkt hälsa!

Häst-probiotika test

Så genomförde vi vårt häst-probiotika test

Vi började vårt häst-probiotika test med att hitta de mest populära produkterna på marknaden. Det gjordes genom att främst titta på dess betyg från tidigare kunder. Vi tittade då närmare på de produkterna genom att läsa dess recensioner och vad tillverkarna själva hade att säga om produkten. Med informationen som hittats kunde vi sedan sätta ihop våra egna recensioner.

Slutligen behövde vi snickra ihop en häst-probiotika bäst i test lista. Den skrevs efter att modellernas för- och nackdelar vägts mot varandra. Efter det gjorts var det faktiskt väldigt lätt att utse en testvinnare.

Källor