Djävulsklo för häst bäst i test!

Letar du också efter djävulsklo för häst bäst i test? Då är denna artikeln för dig! Nedan får du hjälp på vägen till att hitta den bästa djävulsklon för hästen.

Vi vet hur jobbigt det är med gamla hästar, och man känner verkligen med de! Därför är det också viktigt att vi som skötare tar hand om våra käraste. Just djävulsklo är ett naturligt läkemedel som framställs med hjälp av torkade växter.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se, firstvet.se & vetzoo.se

Djävulsklo för häst bäst i test

1. NAF djävulsklo

2. Dodson & Horrell djävulsklo

3. Eclipse biofarmab djävulsklo

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

1. NAF djävulsklo för häst – bäst i test!

NAF djävulsklo
NAF djävulsklo

Den här djävulsklon kommer från NAF och är i form av ett flytande fodertillskott. Det som skiljer denna från andra är att den inte bara inehåller s.k “djävulsklo”, utan också andra örter och MSM. Det kombinerat lindrar stela leder och områden som hamnar i kläm.

Priset är hyfsat om man jämför med andra produkter, och ligger ungefär i medel-prisklassen.

En riktigt bra djävulsklo som lindrar smärtan när det behövs.

Last updated: 2024-01-15 14:23:11

2. Dodson & Horrell djävulsklo

Dodson & Horrell djävulsklo
Dodson & Horrell djävulsklo

Dodson & Horrell är ett välkänt varumärke i hästkretsar. Detta tillskottet håller helt klart i samma klass som det de är kända för.

Detta är dess fasta-variant, men den finns också i flytande form om det passar din häst bättre.

Precis som andra varianter är även denna en örtblandning som får bort muskel- och ledproblem. Annan giktproblematik kan också eventuellt lösas med hjälp av djävulsklo.

En riktigt bra djävulsklo, men tyvärr lite dyrare än andra alternativ. Det var egentligen den enda anledningen till att den inte vann testet.

Tyvärr hittades inga priser...

3. Eclipse Biofarmab djävulsklo

Eclipse biofarmab djävulsklo
Eclipse biofarmab djävulsklo

Eclipse är en tillverkare som ofta figurerar på våra topplistor, och även denna gång har de kommit med en grym produkt! Detta är en djävulsklo i solid form, och finns tyvärr inte flytande.

Detta är helt och hållter djävulsklo-örten och innehåller inga andra tillsatser. Därför är denna bäst för dig som inte vet exakt vilka örter som fungerar på din häst. Det är också därför den är så mycket dyrare än andra, för att den inte blandats ut med ingefära, gurkmeja, och annat.

Vanliga frågor

Vad är djävulsklo?

Djävulsklo är en afrikanskt ört som ofta ges till hästar för att minska stelhet och stimulera rörlighet. Det används ibland i förebyggande syfte, men också ofta på äldre hästar som redan fått problem.

Har djävulsklo några biverkningar?

Generellt sett rekommenderas det inte för dräktiga eller digivande hästar. Det bör heller inte ges till hästar med tendens till magsår. I övrigt kan biverkningarna variera, men ofta kommer inga alls.

Bästa djävulsklon för hästar

Hur hittar man den bästa djävulsklon för hästar?

Många tycker att det är svårt att veta vilka som är den bästa djävulsklon, och vi håller med! Det är därför vi skrivit denna artikeln? Om du mot förmodan inte hittat en djävulsklo som passar dig i vår topplista, kommer här lite tips på hur du ska tänka.

Vad innehåller den?

Det allra viktigaste att titta på är vad den faktiskt innehåller. Det finns några varianter som enbart innehåller djävulsklo-roten. Men det finns också en rad varianter som innehåller annat också (ex. gurkmeja, ingefära, vatten). Vi säger inte att det är något fel med detta, bara att du ska ha koll på vad du köper.

Om du exempelvis testat en som varit utblandad tidigare och inte sett bra resultat kan det vara en god idé att testa en som endast innehåller själva roten.

Titta på jämförelsepriset!

Det är lätt att luras av det pris man ser vid första anblick. Tyvärr är det lite mer komplicerat än så! Titta istället på priset per liter. Du kan sikta på att betala ~400kr/l för ett utblandat tillskott, och ~600kr/l för ett icke-blandat alternativ. Självklart kan du gå utanför dessa ramar, men vi fann att de produkter i den prisklassen presterade bäst.

Läs kundrecensioner

Vad andra kunder säger är otroligt viktigt, framför allt när det kommer till kosttillskott. Här rekommenderar vi att du läser exempelvis hästforum, i facebookgrupper eller med folk du känner. Du kommer hitta den absolut bästa djävulsklon genom att lyssna på andra som testat!

Djävulsklo för hästar test

Hur gjorde vi vårt test av djävulsklo för hästar?

Vi började vårt djävulsklo test med att läsa på lite om vad örten gör. Därefter tog vi kontakt med en ryttare vi känner, som rekommenderade några varianter som vi borde testa. Sagt och gjort – vi beställde alla de produkterna.

Vi testade varje produkt i 4 veckor, och framställde resultatet efter det. Vi testade på vår gamla häst Elvis som redan har problem, hur pass förebyggande var och en är kan vi faktiskt inte svara på. Men efter 4 veckor framgick det ganska bra vilken produkt som var vinnande.

Vi rangordnade sedan alla produkterna från bäst till sämst i vår topplista. Detta gjordes efter att ha jämfört de viktigaste kriterierna; pris och prestanda. Vi struntade egentligen i priset när vi utsåg testvinnaren, den som vann var helt enkelt bäst.

Källor