Insektsmedel för häst bäst i test

Letar du också efter insektsmedel för häst bäst i test? Detta är artikeln för dig! Nedan hittar du först och främst några rekommendationer på insektsmedel, men även svar på vanliga frågor och en kort köpguide.

Insekter flockas runt hästarna när de går fritt, förstå bara hur jobbigt det är för hästarna! Med ett riktigt bra insektsmedel löser man det problemet på bara några sekunder. En otrolig lättnad för både hästen och dig som ägare.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se & firstvet.com

Insektsmedel för häst bäst i test

1. Trikem insektsmedel

2. Centaura insektsmedel

3. Killmaster

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

1. Trikem insektsmedel – bäst i test!

Trikem insektsmedel
Trikem insektsmedel

Det absolut bästa insektsmedlet för hästar vi testade var detta från Trikem. Det var effektivt nog att börja verka direkt efter det sprayats på hästen!

Det ger inte bara hästen ett skydd mot flugor, utan också mot mygg, knott, bromsar och andra bitande insekter. Enligt de själva minskar det också risken för fästingbett, men det är inget vi kan uttala oss om.

Förpackningen gör det riktigt lätt att komma åt alla ställen på hästen, utan att behöva anstränga sig. Det kombinerat med sin effektivitet var det som gjorde den till testvinnare!

2. Centaura insektsmedel

Centaura insektsmedel
Centaura insektsmedel

Boehringer Ingelheim är en välkänd producent av mycket mediciner och medel för djur. Även denna gång har de kommit med en otrolig produkt! Den fungerar till och med på människor!

Centaura är ett direktverkande insektsmedel som skyddar mot en rad insekter, både bitande och stickande. Detta inkluderar fästingar, något som vi tycker är ett stort plus!

Dess ingredienser gör den också skonsam mot huden, lätt att applicera och långvarigt skydd. Med denna hålls insekterna borta en hel betesdag – utan problem.

3. Killmaster

Killmaster
Killmaster

Ett lite annorlunda medel är detta som kallas Killmaster. Detta är inte för direkt applicering mot hud eller liknande, och ska endast användas inomhus. Det innehåller också en hel del kemikalier som inte får ätas, och som kan skada andra djur än insekter.

Därför rekommenderas detta endast för dig som vill rensa stallet på insekter medan hästarna är ute och betar.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar insektsmedel för hästar?

Ett insektsmedel för hästar kostar omkring 200kr för en flaska. Dock rekommenderar vi att du inte alls tittar på priset när det gäller kemikalier, det är ungefär som att bry sig om priset på medicin.

Behöver man verkligen insektsmedel till hästen?

Ja och nej, har du ett hästtäcke kan det fungera ungefär lika bra. Däremot är insekter otroligt jobbigt för hästarna, speciellt runt ögonen. Sätt dig själv i deras skor – du hade nog velat ha ett insektsmedel va?

Bästa insektsmedlet för hästar

Hur hittar man det bästa insektsmedlet för hästen?

Det är otroligt svårt att hitta det bästa insektsmedlet för hästar när man inte har någon aning vad man ska titta efter. Därför har vi inte bara skrivit en bäst-i-test-lista, utan också en kort köpguide. Här är alltså några saker du bör tänka på;

Vem är tillverkaren?

Titta vilka som tillverkade insektsmedlet. Vi rekommenderar att du inte väljer ett lågpris-märke bara för att det är billigt. Det kan innehålla en rad skadliga kemikalier som kanske till och med kan skada hästens hälsa! Läs alltid på förpackningen hur den ska appliceras, och vilka ämnen den tillverkats av.

Finns det skadliga kemikalier i medlet?

Om insektsmedlet innehåller skadliga kemikalier avråder vi dig från att köpa det. På något sätt kommer hästen lyckas få i sig det. Då kan det få förödande konsekvenser, och du kanske inte ens märker av det.

Hur länge håller det?

Precis som med människors parfymer vill vi att de ska hålla sin effekt länge. Det är precis detsamma för insektsmedel. Allra helst ska det hålla under en hel dags betande i hagen. Om det inte gör det kommer du behöva återapplicera, vilket lätt glöms bort. Då blir det egentligen helt poänglöst att ens ha ett insektsmedel.

Undvik att titta på priset!

I alla våra övriga tester har vi bett dig titta på priset, för det är ju faktiskt en viktig sak när man ska köpa nya saker. Men just denna gången avråder vi dig från att låta prislappen avgöra. Att gå för en billig variant är nyckeln till hudbesvär för dina hästar.

Insektsmedel för häst test

Hur gjorde vi vårt test av insektsmedel för hästar?

Vi började vårt test av insektsmedel för hästar med att fråga runt lite bland andra hästägare. Vi fick några få rekommendationer, men det verkade överlag som att det inte används så flitigt som det borde. Jaja, vi beställde hem tre flaskor av olika medel.

Därefter testades vardera modell en hel betesdag. Vi gick regelbundet ut i hagen och tittade till om där var några insekter. Lyckligtvis fungerade alla medlen riktigt bra, men Trikems medel höll betydligt längst. Vi hade inte ens så mycket kryp i stallet efteråt!

Vi rangordnade sedan de övriga modellerna – vilket var ganska lätt. Testets tredje plats kan ju inte ens appliceras på hästen, vilket gör det ganska odynamiskt.

Källor