Impregnering för hästtäcke bäst i test

Letar du efter impregnering för hästtäcke bäst i test? Då har du hittat till rätt håla! I den här artikeln får du hjälp att hitta den absolut bästa impregneringen för ditt hästtäcke.

Att impregnera hästtäcket är A och O för att få det tätt igen. Detta görs efter att du tvättat täcket, alternativt att det bara har använts under en längre period. Nedan hittar du några rekommendationer för att impregnera hästtäcket – som dessutom håller väldigt länge!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se

Impregnering för hästtäcke bäst i test

1. Eclipse impregnering

2. Reclaim impregnering

3. Reclaim impregneringstvätt

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

1. Eclipse impregnering – bäst i test!

Eclipse impregnering
Eclipse impregnering

För dig som letar efter ett impregneringsmedel för fungerar för både jackan och hästtäcket är denna för dig! Den jobbar otroligt bra, och håller fukten borta på riktigt.

Det, kombinerat med sitt billiga pris utsés den av oss till bäst i test! En impregnering för hästtäcket som håller länge, och som dessutom är certifierad för kvalitet och miljö.

Last updated: 2024-01-15 14:23:15

2. Re:claim impregneringsmedel

Reclaim impregnering
Reclaim impregnering

Detta impregneringsmedel är tillverkat av svenskarna på Re:claim! Den lyckas hålla dett vattentätt i många veckor efter användning, trots tuffa regnskurar.

Det som ger denna lite pluspoäng är det faktum att den inte behöver aktiveras i värmeskåp. Något som många impregneringsmedel kräver, vilket förlänger applicerings-processen med några timmar.

Sprayflaskan är välutformad och droppar inte efter användning.

Den är inte bara miljövänlig och svensktillverkad, den skyddar också mot smuts och vatten på alla material!

Tyvärr hittades inga priser...

3. Re:claim impregneringstvätt

Reclaim impregneringstvätt
Reclaim impregneringstvätt

Även tredje platsen plockas hem av det svenska märket Re:claim. Detta är en lite annorlunda impregnering som istället används vid tvätten av hästtäcket.

Flaskan räcker till ungefär 3-4 stora hästtäcken. Alltså blir det något dyrare med det här medlet än övriga.

Trots den lite högre prislappen hamnade den på topplistan, varför? Inte nog med att den är miljövänlig, den skyddar också mot smuts och fungerar på precis alla material!

Last updated: 2024-01-15 14:23:16

Vanliga frågor

Behöver man ens impregnera hästtäcket?

Ja! Att impregnera hästtäcket efter tvätt är verkligen viktigt. Det tättar till materialet och håller på så sätt fast vid dess vattentäta förmåga. Om det inte görs kommer täcket helt enkelt inte längre vara vattentätt längre.

Hur ofta ska man impregnera hästtäcket?

Så ofta det tvättas ska det också impregneras. Dessa bör tvättas ungefär en gång om året, och ska därefter impregneras. Det betyder att en flaska ofta håller i mer än ett år (så länge du inte har fler täcken).

Vad kan man använda istället?

Man kan använda impregnering lämpad för andra tygprodukter såsom husvagnstält, yllekläder eller tygskor. Det kan dock komma att bli ett sämre resultat, och hålla kortare tid.

Bästa impregneringsmedlet för hästtäcken

Hur hittar man den bästa impregneringen för hästtäcket?

Det är inte lätt att hitta den bästa impregneringen om man inte testat de innan. Därför rekommenderar vi först och främst att du tittar på kundrecensioner. Om du trots det inte är säker på vilket medel du vill köpa kommer här några tips.

Hur länge håller det?

Det är viktigt att se till att impregneringen håller länge! Du vill ju inte behöva applicera nytt, trots att du inte tvättat täcket. Då kanske du tänker, men hur vet man att det slutat fungera? Om du känner på undersidan av täcket efter att det varit i kontakt med vatten märker du när medlet tappat stinget.

Det är också viktigt att notera att impregneringsmedel som egentligen är tillverkade för annat än hästtäcken inte håller lika länge. Men eftersom dessa ofta är billigare är det många som väljer sådana i alla fall.

Vad är literpriset?

Titta på jämförelsepriset av impregneringsmedlet! Det är lätt att bli lurad av priset, framför allt när man handlar online. Den billigaste flaskan totalt sett, är ofta den dyraste när man väl tittar på jämförelsepriset. Ungefär 200-300kr/l är det normala att betala.

Är det miljömärkt?

Vi djurvänner ska tänka på miljön, så är det bara. Allt för många rengöringsmedel innehåller en hejdlös mängd miljöfarliga ämnen. När det ändå finns impregneringsmedel som är miljövänliga – välj de istället!

Impregnering för hästtäcke test

Hur gjorde vi vårt test av impregneringsmedel för hästtäcken?

Vi började vårt test av impregneringsmedel för hästtäcken genom att titta på utbudet. Ganska snabbt kunde vi hitta några få produkter som fått bra betyg av sina kunder. Vi valde att läsa på lite mer ingående om de, och bestämde oss för tre produkter som vi kunde ha med i testet.

De klickades hem, och därefter var det dags för testande! Vi tvättade hästtäcket, och applicerade de olika impregneringsmedlen på mindre ställen av täcket. Därefter väntade vi tills det hade gått in (enligt flaskans instruktioner). Slutligen sprutade vi vatten på dessa ställen för att se om de verkligen fungerade som utlovat.

Mycket riktigt fungerade de alla, men några höll inte lika länge som de andra. Då hamnade de längre ned på topplistan helt enkelt. De är enbart rankade utefter sin förmåga, och priset har inte varit i åtanke.

Källor