Laserpekare katt bäst i test – Johnny rekommenderar!

Letar du också efter laserpekare katt bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I denna artikeln hittar du mina (Johnny’s) bästa rekommendationer för att katten ska ha så kul som möjligt.

Katter kan ha otroligt roligt, med massor av leksaker, men det är något speciellt med just laserpekare som får de att bli helt galna! Du har säkert sett något klipp med en katt som gör bakåtvolter när de leker med laserpekaren – och ja, det är verkligen så kul.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.se

Laserpekare katt bäst i test

1. Aime laserperkare

2. Frolicat bolt

3. Laserpekeare i musform

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

1. Aimé laserpekare – bäst i test!

Aime laserperkare
Aime laserperkare

Den absolut roligaste laserpekaren är den här modellen från Aimé! Det är den klassiska varianten som hålls i handen och sedan pekas mot golvet eller väggen.

Jag kan inte beskriva med ord hur roligt min katt har haft med den här pyttelilla laserpekaren. Bakåtvolter, försök till att springa upp på väggarna, katten gör verkligen allt för att fånga den lilla röda pricken.

Betydligt roligare för både dig och din katt än de varianter som står på golvet.

Tyvärr hittades inga priser...

2. Frolicat bolt

Frolicat bolt
Frolicat bolt

För dig som vill att katten ska kunna leka på egna villkor rekommenderar vi den här modellen från Frolicat. Den ställs på golvet, och kan därefter automatiskt sköta lekandet i flera timmar i sträck!

Det vi dock kan säga är att katten kommer tröttna otroligt mycket snabbare på en sådan här modell. Eftersom den är tillgänglig hela tiden kommer den lekas med otroligt mycket till att börja med, men sedan uttråkas av den. För att undvika det kan du ju i och för sig stoppa upp den i ett skåp och bara ta fram den ibland.

Det bästa alternativet för dig som inte har tid över för lek varje dag, eller som har många katter.

3. Laserpekare i musform

Laserpekeare i musform
Laserpekare i musform

Detta är också en laserpekare som styr av dig. Det jag tycker är extra bra med denna är att den kan dubbla som en vanlig leksak! Men klipp då av metallbiten längst bak för att katten inte ska få i sig det. Om din katt biter sönder leksaker kanske det inte heller är någon bra idé… men det fungerade bra med min katt!

Det finns inget som slår laserpekaren när det kommer till att leka med katter, och här får du en till riktigt billig peng!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en laserpekare?

En laserpekare som hålls i handen kostar omkring 50kr. De som istället ställs på golvet och går automatiskt kostar upp mot 500kr. Tänk på att katten kommer ha minst lika roligt med den billiga!

Blir alla katter galna av laserpekare?

Ja, eller i alla fall de allra flesta. Jag har testat laserpekare på många katter, till och med gamlingarna gillar det! De katter som slutat vara alerta för flera år sedan tänder till när de ser den lilla röda pricken.

Bästa laserpekaren för katter

Hur väljer man den bästa laserpekaren för katten?

Att välja den bästa laserpekaren för katten är faktiskt inte särskilt svårt. Tänk främst på vad katten skulle uppskatta, sannolikheten är stor att det stämmer. Dock ska du som konsument tänka på saker som hållbarhet och pris såklart. Om du inte tyckte om de modeller jag hade med i topplistan; här är några tips för att hitta din favorit.

Hur mycket kostar den?

Om du väljer en som ska hållas i handen ska den inte kosta mer än 50kr. Om du däremot ska ställa den på golvet, får den kosta omkring 500kr. Det är de riktlinjer jag upplevde att man fortfarande fick bra kvalitet, men att det inte kostade skjortan.

Hur hållbar är den?

Många kattleksaker överlag är av otroligt dålig kvalitet. Billiga plastgrejer från Kina är ungefär det man brukar få. För att undvika det rekommenderar vi att du köper av ett etablerat varumärke. Har du inte hört talats om märket förut? Chansen är då stor att det är just billiga plastgrejer från Kina…

Hur länge är det roligt?

En laserpekare för katter har i och för sig bara en funktion; att lysa en laser för katten att jaga efter. Det betyder dock inte att alla modeller tröttnas på lika snabbt. Om du manuellt håller i laserpekaren och leker med katten kan jag garantera dig att det tar längre att tröttna på än de varianter som står på golvet.

Laserpekare katt test

Hur gjordes laserpekare för katter testet?

För att inleda testet frågade jag en tjej jag känner som har 8 katter hemma. Hon rekommenderade några modeller som hon testat och tyckt om. Jag klickade hem de direkt, och var ivrig med att testa de på min lilla krabat.

När de olika modellerna hade kommit var det dags för det roliga – att börja testa! Jag bedömde hur bra laserpekarna var med hjälp av kriterier som hållbarhet, pris och “rolighet”. Jag kom ganska snabbt fram till att den billigaste modellen definitivt var bäst för sitt pris.

Därefter rangordnades de andra modellerna följaktligen. Trots att modellen man ställde på golvet fick min katt att tröttna, tycker jag ändå den är värd en plats på listan.

Psst! Här är en rolig video på katter som har det kul med laserpekare

Källor