Torrschampo katt bäst i test – hitta bästa katt-torrschampot!

Är även du på jakt efter torrschampo katt bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan går vi nämligen igenom de allra bästa torrschampona för katter. Vår lista visar dig produkter lämpade för alla olika behov. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Torrschampo katt bäst i test

1. Camon torrschampo för katter

2. Karlie torrschampo katt

3. Espree "Clean Cat Waterless Bath"

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Camon torrschampo katt – bäst i test!

En vit förpackning med torrschampo för katter i pulverform tillverkat av märket "Camon" som tar bort olja, smuts, lukt och fläckar
Snabb applicering
Mild formula
Långvarig fräschhet
Ekonomisk användning
Endast en storlek

Last updated: 2024-01-15 12:16:28

Den variant vi utser till katt-torrschampo bäst i test är den här tillverkad av märket “Camon”. Det är en effektiv och skonsam lösning för att ta hand om pälsvården. Dessutom är den riktigt lätt att applicera eftersom den kommer i pulverform och får kattens päls fräsch på nolltid!

Egenskaper:

 • Effektiv rengöring: Camon avlägsnar överflödig olja och smuts från pälsen.
 • Luktfri: Tar bort oönskade lukter och håller katten doftfri.
 • Fläckborttagning: Även envisa fläckar tas bort med enkelhet.
 • Lättanvänd: Pulverformen accepteras verkligen av katten till skillnad från ett vanligt bad.

Camon torrschampot står ut som en överlägsen produkt på marknaden och levererar på sina löften om enkel och skonsam pälsvård. För dig som vill minska stressen som kommer när det är dags att tvätta katten, är detta produktvalet att luta sig mot. Vi på DjurJohnny.se rekommenderar den starkt!

Bästa billiga torrschampot för katter: Karlie

En genomskinlig flaska med lila etikett som innehåller torrschampo för katter tillverkad av märket "Karlie"
Tidsbesparande
Resevänlig förpackning
Hudvänlig
Billig

Last updated: 2024-01-15 12:16:29

Karlie katt-torrschampot är en praktisk lösning för dig som vill hålla katten ren utan att behöva utsätta de för stressmomentet; badande. Med sina 200ml i en praktisk sprayflaska blir användningen smidig, och är helt acceptabel för de flesta katter.

Egenskaper:

 • Snabb användning: En snabb spray, och katten är redo att fortsätta dagen.
 • Lätt att ta med: Den kompakta flaskan passar lätt i en väska, vilket gör den perfekt för resorna.
 • Mild Formula: Tar bort smuts och lukt utan att irritera kattens känsliga hud.

Bäst premiumval: Espree “Clean Cat Waterless Bath”

En grön sprayflaska som innehåller ett torrschampo för katter tillverkad av märket "Espree"
Effektiv
Stor förpackning (710 ml)
Innehåller Aloe vera & naturliga örter
Kan kännas blöt i pälsen

Last updated: 2024-01-15 12:16:30

Egenskaper:

 • Effektiv rengöring: Det tar snabbt och enkelt bort överflödig olja, smuts, och lukt, så att din katt ser ren och fräsch ut.
 • Ekologiska ingredienser: Med ekologisk Aloe vera och naturliga örter är den både säker för katten och bra för miljön.
 • Mjukgörande effekt: Förutom att rengöra hjälper den också till att mjuka upp kattens hud och päls, vilket ger en skön känsla.
 • Stor volym: Med 710ml i en flaska får du mycket för pengarna, och det räcker till många användningar.

Espree Clean Cat Waterless Bath är en praktisk och skonsam lösning för alla kattägare som vill hålla sina husdjur rena utan krångel (passar även hundar). Med sin kombination av effektiv rengöring och naturliga ingredienser ger den både renhet och vård för pälsen och huden.

Dock kan vissa katter känna att sprayen är lite blöt vid applicering, men detta upplevs inte som ett större problem, särskilt när man torkar av med en handduk efteråt. Överlag tycker vi på DjurJohnny detta är en variant som alla kattägare borde testa!

Vanliga frågor

Är torrschampo säkert för katter?

Torrschampo är oftast säkert för katter så länge det är formulerat specifikt för användning på djur. Se dock alltid till att läsa etiketten noggrant och undvika de varianter med skadliga kemikalier.

Varför ska man använda torrschampo för katter?

Torrschampo för katter kan hjälpa till att fräscha upp en katts päls utan att behöva bada den. Den absorberar överflödig olja och får bort dålig lukt på bara några sekunder!

Hur ofta kan man använda torrschampo på sin katt?

Det är bäst att använda torrschampo sparsamt för att undvika att torka ut kattens hud och päls. Använd endast när det faktiskt behövs och absolut inte mer än en gång i veckan.

Bästa torrschampot för katter

Bästa torrschampot för katter: så hittar du rätt!

Att välja rätt torrschampo för din katt kan verkligen göra underverk mellan de vanliga baden. Eftersom katter ofta ogillar vatten kan torrschampo vara en utmärkt lösning. Här är några kriterier att tänka på när du väljer torrschampo:

Innehåll

Katter har känslig hud, och vissa kemikalier kan irritera eller till och med vara skadliga för de. Därför är det viktigt att välja torrschampo med naturliga ingredienser. Undvik produkter med parabener, alkohol och konstgjorda dofter.

Kattens hudtyp och päls

Olika katter har olika pälstyper och hudbehov. Därför ska du välja ett torrschampo som är specifikt framtaget för din katts behov, vare sig det är kort, långt, oljigt eller känsligt.

Doft

Även om du kanske vill att katten ska dofta gott, kan starka dofter vara jobbiga för katten. Det är bäst att välja en mild eller helt doftfri produkt. Om det finns en doft, bör den komma från naturliga källor för att katten inte ska bli irriterad.

Lätt att använda

Om produkten är besvärlig att applicera kommer både du och katten hata det lika mycket som att bada. Vi rekommenderar därför torrschampo i spray- eller puderform eftersom de är lättast att applicera.

Prisvärdhet

Precis som med andra produkter vill du ha valuta för pengarna. För just torrschampon rekommenderar vi därför att du tittar på priset per ml. Då får du fram det faktiska priset.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisMilliliterPris per milliliter
Katt torrschampo #1125 kr150 ml~0,83 kr
Torrschampo för katter #279 kr200 ml~0,40 kr
Katt-torrschampo #3199 kr710 ml~0,28 kr
Ett exempel på hur man räknar ut hur mycket katt-torrschampon kostar
Katt-torrschampo test

Torrschampo för katter – så gjorde vi vårt test

För att påbörja vårt test av torrschampon för katter såg vi till att ta en ordentlig titt på marknaden. Det finns faktiskt inte särskilt mycket att välja på, så vi valde helt enkelt en handfull av de modeller som fått bra kundrecensioner.

Med hjälp av det vi läst i kunders recensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om alla torrschampon. Det var också här vi jämförde effektiviteten på de, så att vi kunde få ihop själva katt-torrschampo bäst i test listan.

Källor