Bästa tovutredare för katten 2023 [Bäst i test]

Är du också på jakt efter den bästa tovutredaren för katten? Då är detta den perfekta artikeln för dig! Vi har nämligen skrivit ihop en tovutredare för katter bäst i test lista! Där rangordnas de allra bästa produkterna. I slutet av artikeln hittas också en kort köpguide för att underlätta ditt val.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Bästa tovutredare för katten

Trixie tovutredare – bäst i test!

En svart och blå tovutredare med brett blad längst upp tillverkad av Trixie

Den bästa tovutredaren för katter är den här från Trixie! Den är utformad helt i plast, och har ett handtag med halkfritt grepp. Toppen är bred och gör det därför riktigt effektivt att reda ut tovorna.

Den är utformad som en klo, vilket gör att den också slätar upp topp och botten pälsen. Samtidigt lyckas den skära bort tovorna, utan att dra med sig allt för mycket päls.

Bäst passar den för katter med långt och/eller tjockt hår.

Bästa billiga: Buster

En svart och lila tovutredare gjord av gummi

Den här modellen riktas åt andra hållet när den används, något som vi tycker är minst lika smidigt. Buster har valt att ha knivbladen en bit ifrån varandra, och därför lämpar den sig även för tjockhåriga hundar.

Handtaget är välformat och ligger skönt i handen utan att halka runt. De har nämligen ribbat sidorna för att handen ska få bättre grepp. Dessutom är hela handtaget i mjukplast vilket gör den mycket bekväm att använda – även under längre sessioner.

Bäst tovkniv för katter: Showtech

En svart och silvrig tovkniv för katter från Showtech

För dig som inte vill klippa bottenlagret med tovutredaren är nog en traditionell tovkniv det du söker. Detta är en sådan variant, och den är tillverkad av det högkvalitativa märket Showtech.

Tänderna har perfekt avstånd till varandra och är riktigt effektiv. Det som skiljer den från andra modeller är att den kan ändras för att passa dig som vänsterhänt!

För dig som söker ett effektivt alternativ och inte behöver klippa bottenpälsen – denna tovkniv är för dig!

Vanliga frågor

Vad kan man använda istället?

Alternativ till tovutredare är bland annat borstar och kammar. En borste kan vara bra för daglig pälsvård och en kam med fina tänder kan hjälpa till att ta bort tovor och knutar.

Hur ofta ska jag använda en tovutredare på min katt?

Hur ofta du ska använda en tovutredare beror på din katts päls. För katter med lång päls kan det behövas flera gånger i veckan, medan katter med kort päls kanske bara behöver det en gång i månaden.

Är tovutredare skadliga för katters hud?

Om de används korrekt, är tovutredare inte skadliga för katters hud. Dock är det viktigt att välja en tovutredare designad för katter och att följa tillverkarens instruktioner för att minimera risken för hudirritation.

Tovutredare katt bäst i test

Hur hittar man den bästa tovutredaren för katter?

Att hitta den perfekta tovutredaren för din katt kan vara en utmaning, men genom att faktiskt läsa på kan du ganska enkelt hitta rätt. Låt oss gå igenom några viktiga punkter att tänka på när du letar efter den bästa tovutredaren för din katt.

Förstå kattens behov

Först och främst, är det viktigt att veta vad just din katt behöver. Alla katter är olika och det betyder att alla tovutredare kanske inte nödvändigtvis passar alla katter. Tänk på följande:

  • Hårtyp: Korthåriga katter tenderar att ha mindre problem med tovor än långhåriga katter, men kan fortfarande dra nytta av regelbunden utredning. För långhåriga katter rekommenderar vi en tovutredare som även trimmar bottenlagret av pälsen.
  • Ålder och hälsa: Äldre katter kan ha det svårare att ta hand om sin egen päls, vilket gör att de kan behöva mer hjälp från dig. Då är det extra viktigt att du väljer en bra tovutredare som inte irriterar huden.
  • Personlighet: Vissa katter njuter av att bli borstade, medan andra kan bli riktigt arga. Detta kan påverka vilken typ av tovutredare som passar bäst.
Tovutredare katt test

Hur gjordes vårt tovutredare för katter test?

Vi började vårt test av tovutredare för katter med att försöka hitta några passande produkter. Ganska snabbt kunde vi definiera vilka som var mest omtyckta på marknaden, genom att läsa recensioner. Med den information som lästs i recensionerna satte vi ihop våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta skulle vi sätta ihop en tovutredare bäst i test lista också, men det var lite knepigare än förväntat. Alla modeller har nästan samma prislapp och material. Vilket gör att det faktiskt inte är så mycket som skiljer de åt. Vi la därför istället mer fokus på designen och hur effektiva de var. Det var det som definierade om tovutredaren var bra eller dålig.

Källor