Hästschampo bäst i test – hitta bästa hästschampot!

Är även du på jakt efter hästschampo bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln letar vi upp det bästa hästschampot baserat på just din hästs behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln – för att garantera att du gör rätt val.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Hästschampo bäst i test

1. Fiebings hästschampo

2. NAF "Show Off" hästschampo

3. Lincoln skimmel schampo

Bäst i test

Bäst hästschampo som doftar gott

Bäst för skimmlar

Prisklass: Billigt

Prisklass: Billigt

Prisklass: Billigt

Fiebing “Horse Salon” hästschampo – bäst i test!

En grön flaska med hästschampo som innehåller aloe vera som rengör hästens päls effektivt tillverkat av märket "Fiebing"
Aloe vera
Färdigblandat
Rengör effektivt

Detta är flaskan som rengör allra mest effektivt, vilket är anledningen till att vi nu utser den till hästschampo bäst i test. Trots den effektiva rengöringen så är den ändå skonsam nog att kunna användas varje dag!

Anledningen till att det är så effektivt är för att det är både schampo och balsam blandat i en och samma flaska. Det får pälsen att bli mjuk, lättskött, och framför allt; naturligt skimrande!

Som pricken över i:et innehåller den dessutom Aloe vera som agerar vårdande för både pälsen och huden. Vi på DjurJohnny rekommenderar den mycket varmt!

Bäst hästschampo som doftar gott: NAF “Show Off”

En lila och rosa flaska hästschampo som tar bort smuts tillverkad av märket "Naf" som kallas "Show Off"
Doftar otroligt gott
Tar bort smuts med enkelhet
Passar alla färger på päls

Den här otroligt fina flaskan hästschampo tillverkad av märket NAF är den som doftar allra bäst. Det får till en fräsch och härlig doft i hästens päls som varar i många timmar efter rengöringen.

Förutom doften agerar den dessutom djuprengörande. Den får verkligen bort all smuts, även det som sitter djupare ner i pälsen. Resultatet efter användning blir en otroligt vacker “show off”-skimmer i pälsen, tillsammans med en riktigt ren känsla som är lätt att borsta.

Bäst för skimmlar: Lincoln “Skimmel schampo”

En vit flaska med 500 ml djuprengörande hästschampo tillverkad av märket "Lincoln"
Doftar gott
Billigt

Det här hästschampot lämpar sig mot skimmlar, och fungerar otroligt bra på de. Det lämnar efter sig en fräsch och härlig doft som håller i sig längre än förväntat. Dessutom har Lincoln fokuserat på skimmlar som lätt får fläckar i pälsen, och schampot får verkligen bort de effektivt.

Ett väldoftande och djuprengörande hästschampo för skimmlar som varmt rekommenderas av oss på DjurJohnny. Det enda som egentligen drar tillbaka betyget på det är att det måste spädas på egen hand – men det gör också priset otroligt billigt!

Vanliga frågor

Vad innehåller ett hästschampo?

Hästschampo innehåller ofta ingredienser anpassade för just hästars päls och hud. Det kan inkludera naturliga oljor, vitaminer och växtextrakt som Aloe vera för att rengöra och återfukta utan att irritera hästens hud.

Hur ofta ska man tvätta sin häst med schampo?

Det rekommenderas att man inte tvättar sin häst för ofta med schampo, då det kan torka ut pälsen och huden. Istället kan man rengöra hästen med en borste dagligen och använda schampo endast när fläckar verkligen syns.

Bästa hästschampot

Bästa hästschampot – så hittar du rätt

1. Titta på ingredienserna

Det är viktigt att läsa innehållsförteckningen noggrant. Vissa ingredienser är nämligen speciellt bra för hästens päls och hud.

  • Keratin: Förstärker och reparerar håret.
  • Naturliga oljor: Som arganolja eller kokosolja, hjälper till att återfukta och ger glans.
  • Panthenol: Fungerar som en återfuktningskräm och gör pälsen mjuk.
  • Zink: Hjälper till med hudens läkande och skydd.

Undvik också produkter med onödiga tillsatser och kemikalier. Naturliga och ekologiska alternativ är skonsammare för din häst.

2. Tänk på hästens behov

Alla hästar är olika. Medan den ena hästen har torr päls kan en annan ha fet. Dessutom kan vissa hästar ha känslig hud som man då måste ha i åtanke. Anpassa ditt val av hästschampo efter din hästs specifika behov!

3. Tänk på schemat

Hur ofta tvättar du din häst? Om du tvättar din häst ofta, kan det vara bra att välja ett mildare schampo för att undvika att torka ut päls och hud. Om du däremot bara tvättar din häst någon gång i veckan kan du välja ett djuprengörande hästschampo.

4. Gör ett test först

Innan du bestämmer dig för ett schampo, prova det på en liten del av hästens päls först. Då får du se hur hästen faktiskt reagerar på schampot. Titta då efter tecken på irritation, rodnad eller andra biverkningar.

Hästschampo test

Hästschampo test – så genomförde vi det

För att göra vårt hästschampo test behövde vi först och främst hitta några passande produkter. Här utgick vi från vilka som var mest populära och fått bra betyg från sina kunder. Efter lite letande hittade vi en handfull modeller som vi tyckte kunde platsa på topplistan.

Sedan läste vi ungefär ett femtiotal recensioner från kunder, men också en del beskrivningar som tillverkarna själva hade skrivit. Utifrån det vi läste i de skrev vi sedan våra egna recensioner.

Till sist var det dags att avsluta artikeln, med en hästschampo bäst i test lista. Den skrevs efter att vi bland annat jämfört de olika produkternas ingredienslistor, effektivitet och skonsamhet.

Källor