Fårsax bäst i test – hitta bästa fårsaxen!

Är även du på jakt efter fårsax bäst i test? Då har du definitivt hittat rätt artikel! Nedan visar vi dig vägen till den bästa fårsaxen. Dessutom har vi satt ihop lite tips för att du ska kunna göra ditt val lättare. Så vad väntar du på? Läs igenom vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Fårsax bäst i test

  • Bästa fårsaxen: Kerbl
  • Nr 2: Foga fårsax

1. Kerbl fårsax

2. Foga fårsax

Bäst i test

Orkar du inte klippa för hand? Kolla in vår klippmaskin för får bäst i test istället!

Kerbl fårsax – bäst i test!

En röd och silvrig fårsax med vassa blad tillverkad av märket "Kerbl"
Hög kvalitet
Håller länge
Effektiv klippning
Handtag borde ha gummi
Tyvärr hittades inga priser...

Kerbl fårsaxen står stolt som vår testvinnare. Traditionellt designad, med sina rötter från den australiensiska proffsmodellen, erbjuder denna sax en kombination av hållbarhet och precision. Tillverkad i sheffieldstål, garanterar Kerbl en fårsax som ger otroligt bra klippning.

  1. Traditionell design: Saxens beprövade utformning säkerställer en tidlös funktion.
  2. Australiensisk proffsmodell: Inspirerad av beprövade tekniker från Australien.
  3. Sheffieldstål: Otrolig slitstyrka och skärpa.
  4. Optimerad för ullklippning: Saxens skarpa blad och utformning gör den perfekt för klippning av får.

Kerbl fårsax är ett otroligt verktyg som är effektiv nog att klippa riktigt tjock ull, trots det låga priset! Vi på DjurJohnny rekommenderar den mycket varmt!

Foga fårsax M300

En orange och silvrig fårsax tillverkad av märket "foga" som är 300 mm lång
Jämn klippning
Ergonomisk design
Skarp
Handtag borde ha mjukt material

Last updated: 2024-01-15 12:22:04

Först och främst, materialet i bladen – rostfritt stål. Det garanterar en lång livslängd och mindre underhåll, vilket är ett stort plus i vår bok. När man klipper med saxen märker man direkt hur skarpa bladen är. Med sin storlek på 300mm blir det dessutom enkelt att få en jämn klippning och den lyckas komma åt även de svåra områdena.

Handtagets design är något vi också verkligen uppskattar. Det är skönt att hålla i och inte alls lika obekvämt som vissa andra modeller vi stött på. Detta på grund av de rundade kanterna vilket gör det skönt att greppa.

Vanliga frågor

Vad är en fårsax?

En fårsax är ett verktyg som används för att klippa ull på får. Den kan vara manuell eller elektrisk och är utformad för att effektivt ta bort ull utan att skada djuret.

Kan man använda vilken sax som helst för att klippa får?

Nej, det är rekommenderat att använda en specialdesignad fårsax. Andra saxar kan vara för trubbiga, vilket kan skada fåret eller inte klippa ullen effektivt nog.

Hur tar man hand om en fårsax?

Du bör rengöra bladen regelbundet, slipa dem vid behov och förvara saxen på en torr plats. Om du har en elektrisk modell borde du även se till att sladden inte gått sönder med regelbundna mellanrum, eftersom den tar emot en del stryk.

Bästa fårsaxen

Bästa fårsaxen – så väljer du rätt!

För att hitta den bästa fårsaxen krävs lite extra letande. Här är enligt oss de viktigaste kriterierna att ha i åtanke;

Skarpa blad

Skarpa blad är absolut nödvändiga för en effektiv klippning. När man köper en fårsax är det därför viktigt att tänka på bladens hållbarhet. Ett blad av hög kvalitet kommer inte bara att leverera ett snyggare resultat, det kommer också att hålla sig skarpt längre, vilket i slutändan sparar både tid och ansträngning.

När det gäller valet av material på bladen står valet ofta mellan kolstål och rostfritt stål. Även om kolstål kan erbjuda en skarpare kant, har rostfritt stål fördelen av att vara mer resistent mot vatten (vilket det ofta är i ullen). Därför rekommenderar vi på DjurJohnny alltid rostfritt stål!

Skönt grepp

Det är också viktigt med ett ergonomiskt designat handtag. En välformad fårsax minskar påfrestningen på din hand, vilket minimerar risken för blåsor och skavsår. Tänk också på saxens vikt! En lätt sax är otroligt mycket skönare att använda, särskilt under längre klippningar.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är en annan central faktor att tänka på, men det inkluderar flera saker. En sax med en smidig öppnings- och stängningsmekanism optimerar jobbet, och gör klippningen snabbare och mer effektiv. För dig som hanterar olika typer av ull, rekommenderar vi en sax med justerbar spänning.

Lätt att rengöra

När du klippt klart, kommer en fårsax som med enkelhet kan rengöras vara mycket uppskattad. Saxar med en enkel design, utan små skrymslen, är lättare att rengöra. Leta därför efter en fårsax som ser väldigt simpel ut – de är lättare att rengöra. Det finns också modeller med avtagbara blad, vilket gör det lättare att nå precis alla skrymslen på saxen.

Fårsax test

Fårsax test – så gjorde vi!

För att genomföra vårt fårsax test behövde vi först och främst hitta lite passande modeller. Vi hittade till slut en handfull modeller som fått bra recensioner av sina kunder, och det var de det fick bli!

Vi tog sedan stor hjälp av kunders recensioner och produktbeskrivningar för att bilda oss en uppfattning i hur produkterna faktiskt fungerade. Utifrån det vi läst satte vi ihop våra egna recensioner om fårsaxarna.

Källor