Pannlampa ridning bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du också på jakt efter pannlampa ridning bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi guidar dig till den absolut bästa pannlampan för ridning. Vi har tagit med modeller i olika prisklasser, och med funktionalitet som skiljer sig från varandra. I slutet av artikeln besvarar vi till och med vanliga frågor, och har satt ihop en kort köpguide.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se

Pannlampa ridning bäst i test

1. PTX Pro 550 pannlampa

2. Nebo Mycro

3. Nebo pannlampa

550 lumen

500 lumen

1500 lumen

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

PTX Pro 550 pannlampa ridning – bäst i test!

En docka med en PTX Pro 550 pannlampa på sig

Den här pannlampan från PTX är en av de modeller som lämpar sig allra bäst för just ridning. Det är därför vi utsett den till pannlampa ridning bäst i test! Den har grym funktionalitet och ser till att stanna på huvudet oavsett hur mycket det guppar.

Det som skiljer den här pannlampan från andra är dess fästen! Den har en otrolig förmåga att sitta på huvudet utan att röra sig. Detta kan vi tacka de tre justerbara banden för.

Det som också skiljer den här från andra modeller är att den både är fokuserbar och uppladdningsbar. Istället för att behöva byta ut batterierna kan du enkelt ladda upp den medan den inte används. Det faktum att själva ljuset går att fokusera är också ett stort plus!

Bäst med ridhjälm: Nebo mycro (500 lumen)

En pannlampa för ridning från Nebo

En modell som inte har lika bra fäste på huvudet är den här från Nebo. Vi tror att det beror på att den inte har något band ovanpå huvudet. Istället hittas ett vanligt pannband som går längs sidorna av huvudet. Det som är positivt med dessa är dock att de enkelt kan klippas fast på en keps eller hjälm.

Det som skiljer den här pannlampan från Nebo är att den kan vinklas. Det gör att du enkelt kan fokusera den på exakt den där platsen du vill ha upplyst! Dessutom innehåller själva lampan både spotljus och COB LED för att täcka både nära och långt avstånd.

En riktigt bra pannlampa för ridning som passar dig som rider med hjälm!

Starkaste: Nebo Transcend (1500 lumen)

En stark pannlampa för ridning med 1500 lumen

Detta är egentligen en starkare version av ovanstående modell från Nebo. Den har hela 1500 lumen och är därför något dyrare än andra modeller. Det är dock en modell för den seriösare, här får du riktigt bra byggkvalitet.

Själva lampan är byggd i anodizerat flygplansaluminium som tål att tappas i marken. På sidorna av lampan hittar du flera funktioner, ljuslägen, och vinkelinställning. Dessutom är lampan stark nog för att kunna byta från lägsta till högsta ljusläget på bara en sekund!

Att den laddas med vanlig USB-C är ännu en positiv sida av den här pannlampan. Många av konkurrenternas modeller kräver en speciell laddare som man såklart tappar bort…

Vi skulle säga att detta är den bästa pannlampan för ridning om man bortser från priset. Alla ryttare behöver helt enkelt inte en så högkvalitativ modell, heller inte alla dessa funktioner.

Vanliga frågor

Hur många lumen ska man ha?

Vi rekommenderar inget under 500 lumen. Detta för att man behöver se en längre bit när man rider. Det är inte som en vanlig pannlampa som endast behöver lysa upp metern framför dig.

Hur mycket kostar en pannlampa för ridning?

Förvänta dig att betala omkring 400kr för en pannlampa som lämpar sig för ridning. Det finns såklart de riktigt billiga modellerna på lågprisvaruhusen för under hundringen, men de lämpar sig inte alls för ridning. De lyser helt enkelt inte långt nog.

Bästa pannlampan för ridning

Så hittar du den bästa pannlampan för ridning

Att hitta den bästa pannlampan för ridning kan kännas som en utmaning. Med en drös märken, modeller och funktioner att välja mellan, var börjar man? Som erfaren ryttare vill jag dela med mig av mina tips för att hitta den bästa pannlampan för dina behov.

Leta efter följande

  • Ljusstyrka: En bra pannlampa för ridning ska ge tillräckligt med ljus för att du ska kunna se tydligt, men inte vara så stark att den bländar dig eller skrämmer hästen. Leta därför efter lampor med justerbar ljusstyrka.
  • Batteritid: Din pannlampas batteritid bör vara tillräcklig för din tänkta ridtur. Tänk på att kallt väder kan förkorta batteriets livslängd.
  • Komfort och passform: Pannlampan ska sitta bekvämt och stabilt på huvudet, även under rörelse. Välj en modell med justerbara remmar för bästa passform.
  • Hållbarhet: Din pannlampa kommer utsättas för dåligt väder, så se till att välja en som är vattentålig och robust nog att klara av dessa förhållanden.

Är det mycket flugor ute? Kolla in vår flughuva bäst i test lista!

Mina bästa tips för att hitta rätt pannlampa

  1. Jämför olika märken och modeller: Det finns många olika pannlampor på marknaden, så det lönar sig att jämföra olika märken och modeller. Läs recensioner och kolla in kundomdömen för att få en känsla för hur de presterar i verkligheten.
  2. Prova före köp: Om möjligt, prova pannlampan innan du köper den. Detta ger dig möjlighet att se hur bra den passar, hur bekväm den är och hur ljuset ser ut.
  3. Tänk på säkerhet: En bra pannlampa bidrar till din säkerhet när du rider i mörker. Se till att den har en blinkande funktion eller rött bakljus så att du syns för andra.
Pannlampa ridning test

Så gjordes vårt pannlampa för ridning test

Vi började vårt pannlampa för ridning test med att hitta några passande modeller. Det gjordes egentligen enbart genom att titta på de mest omtyckta varianterna som fanns där ute. Ganska snabbt hade vi plockat ut en handfull modeller som dess tidigare kunder gillat.

Vi gick sedan igenom omkring ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som hittades i de skrev vi våra egna recensioner om produkterna.

Sedan var det dags att få ihop själva pannlampa för ridning bäst i test listan. Den skrevs efter att ha jämfört modellernas förmågor, funktionalitet och prislappar.

Källor